luni, 16 martie 2009

Confesiunile personalitatilor despre Divinitate si destin

"Nu exista deosebire intre viata si moarte."
(Thales de Milet)

"Tragedia mortii este ireala. Cel care se infricoseaza de moarte mi se pare la fel de lipsit de judecata ca un actor nervos care, fiind pe scena, la auzul revolverului, sa se sperie ca si cand ar muri adevarat."
(Paramahansa Yoganada)

"Daca as putea sa incep din nou m-as dedica parapsihologiei."
(Freud - parintele psihanalizei)

"Este posibil ca celulele care mor sa emita semnale care sa fie receptate de alte celule, chiar daca acestea au complet alte structuri."
(Cleve Backster - cunoscut specialist in utilizarea poligrafului)

"Mai intai exista o unitate a fiintei cu ea insasi, din care consta si de care este legata. Apoi exista o alta unitate prin care o creatura este unita alteia si toate luate la un loc formeaza un univers."
(Pico Della Mirandola)

"Omul nu este altceva decat ceea ce a facut evolutia din constientul sau."
(Julien Huxley)

"Scopul vietii omenesti este evolutia constientului"
"Dupa cat stim, sufletul reprezinta o forma a existentei relativ independenta de spatiu si timp."
(C.G. Jung)

"Majoritatea actiunilor noastre cotidiene reprezinta efectul unor mobiluri ascunse care ne scapa..."
"Actele noastre constiente deriva dintr-un substrat mai constient."
(Gustav Le Bon)

"Invierea lui Iisus nu poate fi contestata. Aparitia lui Iisus inaintea ucenicilor sai."
"Moartea este un fenomen simplu in natura, numai oamenii il fac inspaimantator."
(Marin Preda)

"Nu suntem trimisi nici in iad nici in rai, ci simplu, traim mai departe."
"Exista o lume de dincolo si mai trebuie sa stim sa ne traim viata in umbra vesniciei."
(Arthur Ford)

"Nu am mers niciodata pana la ateism in adevaratul sens al cuvantului, adica pana a nega existenta lui Dumnezeu."
(Ch. Darwin - creatorul teoriei evolutioniste)

"Eu cred ca sufletul omului e nemuritor si va fi tratat cu dreptate intr-o alta viata, avand in vedere conduita lui de aici."
(Benjamin Franklin - fizician si filozof american)

"Stiinta a constatat ca nimic nu dispare fara urma. Natura nu cunoaste extinctia. Tot ce cunoaste e transformarea. Acum, daca Dumnezeu aplica acest principiu la cele mai mici si neinsemnate parti ale universului Sau, oare nu trebuie sa conchidem ca El il aplica de asemenea si la coroana creatiunii Sale - la sufletul omului? Eu cred ca da. Si tot stiinta m-a invatat pe mine si continua sa ma invete, imi intareste credinta in continuitatea existentei noastre spirituale dupa moarte. Nimic nu dispare fara urma..."
(Dr. Werner von Braun - expert in zboruri spatiale)

"Daca mintea (gandirea) influenteaza materia, atunci aceasta sugereaza ca ea nu este o proprietate a materiei, ci mai mult, ca materia este o proprietate a mintii. Sau un rezultat al mintii..."
(Edgar Mitchell - psiholog american, astronaut)

"Destinul omului nu e limitat la existenta sa pe pamant si niciodata el nu trebuie sa uite acest fapt."
(Dr. Perre Lecomte du Nouy - fizician, laureat al Premiului Nobel)

"Cand moartea rupe valul existentei in corp, imediat cealalta lume ne va fi evidenta. (...) Nimeni nu poate avea idee ce tip de existenta este viata viitoare."
(dr. James H. Jauncey - savant american)

"Faptele sunt clare. Oamenii supravietuiesc mortii fizice..."
(Ian Curie - antropolog canadian)

"Mormantul este doar un pod acoperit care duce de la lumina la lumina printr-un scurt intuneric..."
(H.W. Longfellow - poet american)

"Niciodata stiinta nu ne-a revelat lucruri asa de mari... in planurile sale, Dumnezeu inainteaza mereu; El merge de la materie la viata, de la viata la inteligenta, de la inteligenta la suflet."
Flourens - fiziologist celebru)

"In realitate, noi nu asistam la nasterea niciunei fiinte; nu vedem decat o continuitate periodica. Ratiunea acestei creatii aparente nu este deci in prezent; ea este in trecut, la origine. Nu putem s-o gasim in cauzele secunde sau actuale; trebuie s-o cautam in Cauza primara.
Natura reface ce a mai facut; aceasta e legea. Prin urmare, numai la inceput se poate invoca prevederea sa: la origine. Trebuie sa ne inaltam pana la Cauza primara."
(Claude Bernard - unul dintre cei mai ilustri fondatori ai fiziologiei si medicinii experimentaliste)

"Si cum inteligenta noastra nu s-a facut ea insasi, trebuie sa existe o inteligenta superioara din care deriva a noastra. Si cu cat ideea ce ne vom face despre aceasta inteligenta suprema va fi mai mare, cu atat ne vom apropia mai mult de adevar, nu riscam sa ne inselam, considerand-o ca autorul tuturor lucrurilor, raportand la aceasta idee splendorile Cerurilor care au desteptat cugetarea noastra si, in fine, iata-ne preparati a intelege si a primi formula traditionala: Dumnezeu, tata atottiitor, facator al cerului si al pamantului."
(Faye - astronom ilustru)

"In jurul nostru avem o multime de probe stralucite asupra unei actiuni inteligente, ale unui plan binevoitor; si daca vreodata indoieli metafizice ne departeaza, pentru catva timp, de aceste idei, ele revin cu o forta irezistibila. Ele ne arata natura supusa unei vointe libere. Ele ne arata ca toate lucrurile vii depind de un Creator si de un stapan etern".
(Sir William Thompson (Lord Kelvin) - unul dintre marii fizicieni ai epocii sale)

"M-am intrebat daca intr-o epoca in care de multe ori s-a zis ca stiinta moderna duce la materialism, nu este o datorie pentru un om care si-a petrecut viata in mijlocul cartilor si intr-un laborator de chimie, cautand adevarul, sa protesteze contra unei opinii diametral opuse de a sa si aceasta este cauza care ma face sa expun motivele pentru care afirm ca n-am fost niciodata nici sceptic, nici materialist.
Prima opinie se refera la siguranta ce o am despre existenta materiei in afara de mine insumi. Deci n-am fost niciodata sceptic. A doua este convingerea mea despre existenta unei Fiinte Divine, Creatoare a unei indoite armonii: armonia care domina lumea neinsufletita si pe care o reveleaza stiinta mecanicii ceresti si stiinta fenomenelor moleculare, apoi armonia care domina lumea organizata a fiintelor vii. Deci n-am fost materialist la nicio epoca a vietii mele, spiritul meu neputand concepe ca aceasta dubla armonie, ca si cugetarea omeneasca, sa fie efectele intamplarii."
(Chevreul - unul dintre marii chimisti ai veacului)

"In zadar stiinta a revelat structura lumii si ordinea tuturor fenomenelor; spiritul omului voieste sa se inalte mai sus si, - in convingerea instinctiva ca lucrurile nu au in ele insele ratiunea lor de-a fi, raportul lor, originea lor, - el a condus sa le subordoneze unei Cauze primare, unica, universale, Dumnezeu!"
(Wurtz - renumit chimist)

"Este o stiinta pe dos aceea care indrazneste sa asigure ca numai materia exista si ca numai legile ei guverneaza lumea."
(Armand Gautier - membru al Academiei de Stiinte, profesor la Facultatea de Medicina, Paris)

"Tot ce am vazut ma invata sa ma incred in Creatorul pentru tot ce nu am vazut. Orice ar fi ceea ce Inalta Providenta pregateste pentru noi, trebuie sa fie ceva mare si generos si intr-un stil mare al lucrarilor Sale."
(Ralph Waldo Emerson - fizician american)

"Cum unitatea presupune ordinea in orice in orice specie, este necesar sa atribuim unitatea progeneratoare unei Fiinte atatputernice, adica lui Dumnezeu, a carui opera este Creatia".
(C. Linnaei - naturalist)

"Cat timp nu se va putea proba ca materia sau fortele fizice pot sa rationeze, suntem obligati sa consideram orice legatura inteligenta si inteligibila intre fenomene, ca o proba directa a existentei unui Dumnezeu care cugeta".
(L. Agassiz - celebru naturalist, Cambridge)

"... deduc aceasta consecinta: legile care domina societatile insectelor... formeaza un sistem combinat cu intelepciunea cea mai profunda, sistem stabilit la origine - si cugetarea mea se ridica cu un religios respect catre acea Ratiune eterna care, dand viata atator fiinte diverse, a voit sa perpetueze generatiile..."
(M. Latreille - fondatorul entomologiei)

"Ajuns la aceasta limita, fizicianul dispare; omul religios singur ramane, pentru a impartasi entuziasmul Sfantul Profet si pentru a striga cu dansul: Cerurile spun gloria lui Dumnezeu..."
(Etienne Geoffroy Saint-Hilaire - celebru naturalist)

"Cu cat se descopera mai multe asemanari organice intre om si animale, cu atat se pune mai bine in evidenta diversitatea comorilor pe care Creatorul le-a pus in noi..."
(Isidore Geoffroy Saint-Hilaire - profesor la Muzeul de Istorie Naturala Paris)

"Cat de mare trebuie sa fie ardoarea noastra pentru studiul omului, aceasta capodopera a creatiei, a carei structura atat de delicata, si in acelasi timp atat de rezistenta, ne arata atata armonie in intreg si atata perfectiune in amanunt.
La vederea acestei minunate organizari in care totul a fost prevazut, coordonat, cu o pricepere si cu o intelepciune infinite...care este anatomistul care sa nu fie impins sa strige cu Galien, ca o carte de anatomie este cel mai frumos imn ce a fost dat omului sa-l cante in onoarea Creatorului."
(J. Cruveilhier - profesor de anatomie, Paris)

"Este de mirat ca in prezenta unor fapte asa de semnificative si asa de numeroase, se mai pot gasi oameni care sa vina sa ne spuna ca toate minunile naturii sunt niste efecte ale intamplarii sau niste simple coincidente ale proprietatilor generale ale materiei... Aceste zadarnice ipoteze sau, mai bine zis, aceste aberatii ale mintii, care uneori se ascund sub numele de stiinta pozitiva, sunt respinse de adevarata stiinta; naturalistii nu le pot da crezamant si azi, - ca in timpul lui Reaumur, al lui Linneu, al lui Cuvier si al altor oameni de geniu, - ei nu pot sa-si dea seama de fenomenele ce se petrec in fata lor decat atribuind operele creatiei actiunii unui Creator."
(A. Milne-Edwards - renumit naturalist)

"Oricat de mici suntem, este o placere si chiar o datorie pentru noi sa scrutam natura, caci natura este o oglinda pura in care se reflecta Frumusetea Divina."
(A. Gaudry - celebrul paleontolog)


Niciun comentariu: