marți, 5 mai 2009

Sufletul dupa moarte





Sufletul dupa moarte redevine spirit, adica intra in lumea spiritelor pe care o parasise pentru putin timp. El isi pastreaza individualitatea dupa moarte. Nu si-o pierde niciodata. In momentul cand nu mai are un corp material, sufletul isi poate constata individualitatea pentru ca el mai are inca fluidul ce-i este propriu, extras din atmosfera planetei sale si care reprezinta opera ultimei sale incarnari: perispiritul sau. Sufletul nu duce cu sine nimic de aici, de pe pamant- nimic altceva decat amintirea si dorinta de a merge intr-o lume mai buna. Aceasta amintire este plina de dulceata sau de amaraciune dupa felul in care s-a folosit de viata; cu cat este mai pur, cu atat intelege mai bine inutilitatea celor lasate pe pamant.

Sufletul, dupa moarte, reintra in totul universal pentru ca ansamblul spiritelor formeaza un intreg. Nu este tot o lume? Cand esti intr-o adunare, faci parte integranta din acea adunare si totusi ai in permanenta propria individualitate. Cei ce gandesc ca la moarte sufletul reintra in totul universal cad in greseala daca inteleg prin asta, ca asemanator unei picaturi de apa ce cade in ocean, isi pierde individualitatea.. Au dreptate daca inteleg prin "tot universal" ansamblul entitatilor incorporale in care fiecare suflet sau spirit este un element distinct.

Daca sufletele ar fi amestecate intr-o masa, nu ar fi avut decat calitatile ansamblului, nu ar fi avut nici inteligenta, nici calitati proprii - in timp ce, in toate comunicarile spiritiste, ele lasa sa se intrevada o constiinta si o vointa distincte; diversitatea infinita ce ne-o prezinta sub toate raporturile este chiar consecinta individualitatilor. Daca dupa moarte nu ar fi existat decat ceea ce se numeste marele TOT absorbind toate individualitatile, acest TOT ar fi uniform, si ca urmare toate comunicarile ce s-ar primi din lumea invizibila ar fi identice. De vreme ce se intalnesc entitati bune, altele rele, savante si ignorante, fericite si nefericite, care au toate tipurile de caractere: vesele, triste, nefericite, profunde, etc este evident ca acestea sunt existente distincte. Individualitatea devine si mai evidenta atunci cand aceste existente isi probeaza identitatea prin semne incontestabile, detalii personale, referitoare la viala lor terestra ce se poate constata; ea nu poate fi pusa la indoiala cand spiritele se manifesta la vedere prin aparitii. Individualitatea sufletului nu era indicata, in teorie, ca un articol de credinta; intr-un fel, spiritismul are si o certificare materiala.

Viata spiritului este eterna, cea a corpului este tranzitorie si pasagera. Cand corpul moare, sufletul reintra in viata eterna.

(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)

7 comentarii:

Anonim spunea...

AS AVEA O NEDUMERIRE
DACA DUPA MOARTE, IN INTAMPINAREA SPIRITULUI VIN ALTE SPIRITE CUNOSCUTE ( EX BUNICA,MAMA) OARE ELE NU SE GASESC IN PROCESUL DE REINCARNARE? PENTRU CA PRESUPUN CA NU POT FI TOATE CUNPOSTINTELE NOASTRE LA NIVELUL MAXIM DE EVOLUTIE ... ESTE POSIBIL CA IN MOMENTUL MORTII NOASTRE , MAMA , CEA MAI IUBITA FIINTA SA NU NE ASTEPTE LA CAPATUL DE DRUM DEOARECE SPIRITUL EI ESTE REINCARNAT?? ASTEP O LAMURIRE ,MULTUMESC

Anonim spunea...

mai fratilor, incepeti cu logica si istoria...nu cu ateismul sau credinta! Toate sunt prea puse bine in univers si in lume...bate la ochi! Deci acest creator, trebuie sa fie absolut si perfect si daca este asa, trebuie sa aiba si iubire caci de aceea a creat pe altii iar daca are iubire de creator, trebuie sa fi avut inainte de a crea caci nu putea sa-i vina iubirea dupa de aceea exista din vesnicie un Tata care iubeste un Fiu, si ei doi nu puteau fi singuri caci iubirea in doi nu e perfectiune ci egoism: unul iubeste pe celalalt pentru ca si celalalt iubeste pe primul...asa ca mai este un al treilea ca sa fie perfectiune: Duhul Sfant, o a treia persoana care sta langa Fiul si zice: ce bun este Tatal tau, si care sta langa Tatal si zice: ce bun este Fiul tau! Acestia trei, ca sa fie perfecti, trebuie sa mai aiba libertate si sa creeze pe altcineva tot cu libertate... caci altfel ar fi egoist, tiranic, slab...si deci nu atotputernic! De aceea a creat ingeri si oameni ...cei din urma fiind tot un soi de ingeri dar cu trup! Tot ceea ce se vede creat este energia concretizata -vizibila-a Celor Trei Persoane. Asadar, atat omul cat si ingerul nu sunt facuti muritori. Diferenta la om este ca el are o haina pe el pe care la un moment dat o lasa jos! Dumnezeu a creeat aceste doua fiinte nemuritoare adica.. functiile toate apartin sufletului si acesta le poarta vesnic cu el din clipa in care mama lui ramane insarcinata si Dumnezeu pune din inima lui acest suflet vesnic! Deci, memoria impreuna cu cele 5 simturi apartin sufletului doar ca sufletul are corespondent in trup pentru fiecare sistem si printr-un ceva special, este legat de trup intim.. Am auzit intrebarea ca de ce medicamentele influenteaza trupul daca memoria si cele 5 simturi apartin sufletului? Pai medicatia, nu afecteaza sufletul, ci doar trupul insa implicit acea legatura-acea sudura- ce o are sufletul cu trupul! La capitolul Rai si Iad, iara este simplu: noi alegem ce vrem....intimitatea si relatia de atasament cu Creatorul, sau nu! Deci, mergi cu El-in Rai-, sau de refuzi, mergi unde El nu e! Simplu! In concluzie: ganditi singuri cat de important e omul pentru Dumnezeu, devreme ce Dumnezeu Insusi, nu a luat chip de girafa sau de floare ci corp de om, ca sa ne simta din neamul Lui! preot marian tudor-norvegia-0047.96856925

Dan spunea...

Draga preot Marian Tudor, esti total pe dinafara si sa nu zic indoctrinat de materialismul si degradarea in timp a religiei pe care o reprezinti. Nu prea am inteles mare lucru din ce ai incercat sa exprimi, o sa incerc totusi sa-ti fac un rezumat. Dumnezeu este tatal, creatorul celor patru universuri, a tot ce exista in ele, inclusiv nasterea si prefacerea ta ca particula libera in univers. Stadiile de evolutie in sistemul nostru solar sunt: mineral, vegetal, animal, om si inger, fiecare dintre noi trece prin toate formele si toate planetele sistemului nostru solar sau al altuia. Guvernatorul solar, cunoscut ca om sub numele de ISUS este Fiul, pentru ca orice guvernator solar are functia de Fiu de Dumnezeu fiind de o evolutie muuult superioara fata de alte spirite din Sistemul nostru. Duhul sfant este guvernatorul planetei pamant, la fel un spirit de o inalta evolutie. Cele cinci simturi de care vorbesti nu sunt simturile sufletului si ale trupului in care iti faci lunga scoala a pamantului, simturile sufletului sunt altele si localizate in diferite parti ale trupului, nu mai ca nu sunt inca activate. Sper ca am putut fi cat de cat explicit.

un ilustru necunoscut spunea...

dumnezeu, zeii dinaintea lui,satan, diavolii nu exista. http://www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doar-o-iluzie

AMIRA spunea...

Articolul pe care il mentionezi, dupa parerea mea, nu are nicio relevanta. Sunt mult prea multe dovezi ce confirma existenta vietii dupa moarte. Dovezile nu constau doar in relatarile celor care au trecut printr-o moarte clinica.

Si ce se spune de fapt in articol? "Studiile efectuate asupra mai multor pacienti aflati in faza terminala au demonstrat prezenta unei activitati electrice de amploare la nivelul creierului in momentele premergatoare mortii, acesta fiind si motivul pentru care cei care isi revin vorbesc de prezenta unor lumini puternice, a senzatiei de parasire a propriului trup si de intalniri cu persoane decedate.

"Noi credeam ca experientele din pragul mortii sunt cauzate de aceasta descarcare electrica, necunoscuta pana in prezent, din momentul in care creierul incepe sa ramana fara oxigen", sustine Lakhmir Chawla, specialist neurolog din cadrul Universitatii George Washington. "In momentul in care fluxul sagvin scade, iar oxigenul nu mai ajunge la creier, celulele nervoase transmit un ultim impuls electric. Acesta porneste intr-o anumita parte a creierului si se revarsa ca o cascada, dand victimelor senzatiile extrasenzoriale din ultimele lor secunde de viata", a adaugat specialistul.

Ciudat cum acel ultim impuls electric si scaderea fluxului sangvin poate determina decorporalizarea in moartea clinica iar acuitatatea perceptiei ramane prezenta, pentru ca, dupa cate stim, pacientii nu numai ca se vad in timpul operatiei, dar si vad ce se petrece in jurul lor. Unii dintre ei au vazut si au putut auzi si ce au vorbit rudele lor care asteptau pe holurile spitalelor.
Iar Lakhmir Chawla, specialist neurolog, ce spune de fapt? "Noi credeam ca experientele din pragul mortii sunt cauzate de aceasta descarcare electrica, necunoscuta pana in prezent. Hmm... "noi CREDEAM", "descarcare electrica NECUNOSCUTA" Total irelevant.
Este posibil sa existe acea activitate electrica la nivelul creierului in momentele premergatoare mortii (fie vorba intre noi, acest lucru s-a spus cu mult timp in urma, nu este o noutate) dar acest fapt nu exclude nicidecum existenta vietii dupa moarte.

un ilustru necunoscut spunea...

http://gandeste-rational.blogspot.com/2010/07/formarea-pamantului.html
Sa fim seriosi, daca privim inapoi in timp si incercam sa punem cap la cap toate evenimentele ne rezulta un haos si o nebunie totala.
In primul rand evolutia omului din primate, apoi inceperea articularii unor cuvinte, urmeaza oamenii inapoiati din trecut care se inchinau la zei imaginari si foarte tarziu in timp apar ceva mai logice biblia, coranul si alte carti de basme care sunt contradictorii total si zugravesc un singur dumnezeu probabil tot imaginar si un diavol care incredibil ar fi creat tot de magnificul si bunul dumnezeu.Toate fabulatiile astea se datoreaza nevoii de a indrepta masele si de a le speria si incercarii de a explica dualitatea umana bun si rau in acelasi timp prin dumnezeu-diavol.DUMNEZEU NU EXISTA!

Anonim spunea...

nu vine nimeni in intampinare ratiunea lui se agata de amintiri.