marți, 12 mai 2009

Soarta copiilor dupa moarte


Spiritul unui copil mort la varsta frageda poata sa fie mai avansat decat al unui adult pentru ca este posibil ca el sa fi trait mult mai mult si sa aiba mai multa experienta, mai ales daca a progresat. Se intampla destul de frecvent ca spiritul unui copil sa fie mai avansat decat al tatalui sau.

Spiritul copilului care moare la varsta frageda, neputand deci face rau, apartine nivelurilor superioare? Este adevarat ca el nu a facut rau deloc, dar nu a facut nici bine si Dumnezeu nu-l scuteste de incercarile la care trebuie sa se supuna. Daca este pur, nu se datoreaza faptului ca este prunc, ci pentru ca era mai avansat.

Viata cuiva este adeseori intrerupta inca din timpul copilariei pentru ca durata de viata a copilului poate fi pentru spiritul incarnat in el completarea unei existente intrerupte inainte de termenul scadent; adeseori moartea sa trebuie vazuta si ca o incercare sau o ispasire pentru parinti.

Spiritul unui copil care moare la varsta frageda, reincepe o noua existenta. Daca omul nu ar avea decat o singura existenta, si daca dupa aceasta existenta soarta sa viitoare ar fi fixata pentru eternitate, care ar fi meritul unei jumatati din specia umana care moare la varsta frageda, pentru a se bucura de fericire eterna, si cu ce drept ar fi eliberata de conditiile adesea atat de dure impuse celeilalte jumatati? O astfel de ordine a lucrurilor nu ar fi conforma dreptatii lui Dumnezeu.

Prin reincarnare, egalitatea este pentru toti, viitorul apartine tuturor fara exceptie si fara favorizarea nimanui; cei ce vin ultimii nu se pot face raspunzatori decat pentru ei insisi. Omul trebuie sa aiba rasplata actelor sale, asa cum are si reponsabilitatea lor.

De altfel, nu este rational a considera copilaria ca o stare normala a inocentei. Oare nu se intalnesc copii dotati cu cele mai rele instincte la o varsta cand educatia nu a putut sa-si exercite deloc influenta? Nu par ei sa arate de la inceput viclenie, prefacatorie, chiar instinctul furtului si al omorului, in ciuda exemplelor bune de care sunt inconjurati? Legea civila le absolva faptele rele, deoarece, zice ea, au actionat fara discernamant; are dreptate, caci intr-adevar ei actioneaza mai mult din instinct decat premeditat; dar de unde pot proveni aceste instincte atat de diferite la copii de aceeasi varsta, crescuti in aceleasi conditii si supusi acelorasi influente? De unde vine aceasta perversitate precoce, daca nu din inferioritatea spiritului, de vreme ce educatia nu inseamna nimic? cei care sunt viciosi datoreaza aceata spiritului lor ce a progresat mai putin, si atunci a suferit consecintele, nu pentru actele sale de copil, ci pentru cele ale existentelor sale anterioare, si astfel legea este aceeasi pentru toti si dreptatea lui Dumnezeu se exercita asupra intregii omeniri.

(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)

5 comentarii:

Anonim spunea...

SA FIE ANATEMA!!!!

AMIRA spunea...

Sincer, nu inteleg comentariul tau... dar, dupa cum vezi, nu l-am sters.
Din cate stiu, "anatema" este pedeapsa data cuiva de catre biserica, excluderea din randul bisericii. Reprezinti cumva biserica? Ma indoiesc...
N-ar fi fost mai interesant sa-ti expui punctul de vedere, decat sa arunci cu vorbele?

Anonim spunea...

Sunt o mama care a pierdut un copil,si nu pot decat sa-ti multumesc pentru fereastra pe care mi-ai deschis-o.
Cu drag,
Lucia

AMIRA spunea...

Draga mea, Lucia
Sunt alaturi de tine cu tot sufletul. In curand voi scrie un articol special pentru parinti indurerati. Am mai primit mesaje de la mame care trec prin ceea ce treci si tu - o mare durere.
Daca doresti sa vorbim, ma poti contacta la adresa amirablog@gmail.com sau mailparanormal@yahoo.com
Iti voi raspunde cu mult drag

Anonim spunea...

Ispasire a ce?Daca eu consider ca nu am facut rau si copilul mi a fost omorat intr-un accident s-a intamplat pt k trebuie sa platesc ceva ce nu stiu ca am facut rau?