vineri, 15 mai 2009

Transmiterea oculta a gandului


Cateodata aceeasi idee, cea a unei descoperiri, de exemplu, apare in mai multe locuri deodata. In timpul somnului spiritele comunica intre ele. Cand corpul se trezeste, spiritul isi aminteste ce a invatat si omul crede ca el este cel care a inventat. Astfel, mai multe persoane, pot descoperi acelasi lucru deodata. Cand spunem ca o idee pluteste in aer, este o figura de stil mult mai adevarata decat credem; fiecare contribuie la raspandire fara a banui. Spiritul nostru reveleaza astfel adesea el insusi altor spirite si necunoasterii noastre ceea ce parea obiectul preocuparilor noastre in timpul starii de veghe.

Spiritele pot sa comunice intre ele chiar daca trupul este complet treaz. Spiritul nu este inchis in corp ca intr-o cutie, el radiaza de jur imprejur; de aceea poate comunica si cu alte spirite chiar si in stare de veghe, cu toate ca o face mai greu.

Doua persoane perfect treze au adesea instantaneu acelasi gand. Sunt doua spirite simpatice ce-si comunica si-si vad reciproc gandul, chiar cand trupul nu doarme. Exista intre spiritele care se intalnesc o comunicare a gandurilor ce face ca doua persoane sa se vada si sa se inteleaga fara a avea nevoie de semnele exterioare ale limbajului. S-ar putea spune ca isi vorbesc in limbajul spiritelor.

(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)

Niciun comentariu: