joi, 12 august 2010

Calatoria sufletului




In urma unor articole postate anul trecut, am fost contactata de Lilane, o mama indurerata de pierderea unicului sau fiu, Florin. Peste cateva zile, mai exact pe 15 august, se vor implini 7 ani de cand Florin a plecat in lumea spiritelor. Trecerea timpului nu a diminuat catusi de putin dorul si suferinta acestei mame. Florin se afla in permanenta in sufletul ei, in gandurile ei, in toata fiinta sa. Lilane a publicat o carte in memoria fiului sau. Cartea o gasiti AICI.

La invitatia Lilanei, am petrecut cateva zile din aceasta vara, alaturi de ea. Mi-a aratat cateva registre si agende in care si-a notat cu grija nenumaratele mesaje de sustinere si atentionare pe care le-a primit in toti acesti ani de la fiul sau. Florin si-a facut simtita prezenta, a fost activ si a incercat in permanenta sa-si consoleze si incurajeze mama. Cu siguranta nu ar fi existat atat de multe mesaje daca Lilane n-ar fi fost deschisa catre o astfel de comunicare. Dupa moartea fizica, spiritele comunica cu cei dragi  prin diverse modalitati (adesea prin vise),  incercand sa-i consoleze si sa-i informeze ca ei isi continua viata dar sub alta forma. Daca nu suntem deschisi si nu intelegem mesajele transmise, spiritele renunta. Pentru orice tip de comunicare trebuie sa existe un mesaj (ceea ce emitatorul transmite receptorului printr-un proces de codificare a unor elemente verbale/nonverbale), un emitator (cel care transmite mesajul unui receptor) si un receptor (cel caruia i se adreseaza mesajul emiţatorului, cel care primeşte informatia). Daca unul dintre aceste elemente nu este adecvat, comunicarea esueaza.

Intrucat moartea lui Florin a ridicat cateva semne de intrebare, Lilane a cautat tot timpul raspunsuri, cerand si parerea unor persoane dedicate stiintelor de frontiera: astrologi, parapsihologi, practicanti reiki, etc. Unii dintre ei nu au raspuns dar au fost si cativa care au inteles durerea acestei mame si au alocat timpul necesar pentru a-i scrie cateva randuri. Cel care m-a impresionat a fost reputatul astrolog Gabriel Mihailovici care a avut bunavointa de a-i scrie 16 pagini. Raspunsul d-lui Gabriel Mihailovici consta intr-o analiza astrologica a horoscopului natal si progresat al lui Florin si o expunere a punctului sau de vedere privind lumea spirituala. Tot respectul pentru acest om care a empatizat cu aceasta mama. Cred ca este inutil sa mentionez ca nu a pretins vreo rasplata.

Cu permisiunea Lilanei, am extras cateva fragmente din expunerea d-lui Gabriel Mihailovici. Intrucat am primit multe mailuri de la persoane care au pierdut pe cineva drag si care doreau sa inteleaga ce se afla dincolo de materie, am considerat ca aceste fragmente pot alina intr-o oarecare masura suferinta si dorul de cei plecati dintre noi.


"Pentru ca un copil sa se nasca intr-o familie, automat cei trei (mama, tata, copilul) au un trecut comun -  de minimum doua vieti anterioare comune, fiind legati de experiente comune, de reusite si/sau esecuri comune. Relatia dintre mama, tata si copil incheie un episod al evolutiei comune abia atunci cand toti trei isi incheie menirea din aceasta viata terestra. Cum oamenii sunt inlantuiti prin firele nevazute ale destinului, comunicarea se poate face prin vis, stare de veghe, presentiment, etc., ori de cate ori este necesar pentru evolutia tuturor celor implicati. Fiecare dintre cele trei spirite incarnate (mama, tata, copilul) si-au asumat in deplina cunostinta de cauza menirea, rostul acestei intrupari (incarnari) terestre. 


Examenele (lectiile de viata) absolvite in trecut devin calitati definitive, recunoscute divin, in vreme ce restantele (examenele neabsolvite) se repeta pana la reusita deplina, in noile conditii ale vietii curente. Legea cauza - efect ne determina evolutia spirituala, tot ceea ce am facut candva avand efect de bumerang la sorocul sortit de Dumnezeu!


Parintii si copilul experimenteaza de la o viata la alta noi roluri (copilul din viata aceasta, poate sa va fie frate, sora, tata intr-o viata viitoare) in functie de nivelul individual de evolutie atins si de pozitia existenta in cadrul grupului de suflete-surori din care face parte. Fiecare individ sta langa altul (straini, vecini, rude, prieteni) atata timp cat sa parcurga anumite experiente comune, intr-un timp bine definit. Aceste aspecte sunt incluse in planul de viata (destinul) fiecaruia dintre cei implicati. 


Aici, pe Pamant, suntem vremelnici si stam atata timp cat trebuie sa ne onoram responsabilitatile asumate inainte de intruparea terestra. Cand crestineste spunem sa ne purtam cu demnitate crucea pana la capat, avem in vedere parcurgerea intregii traiectorii a destinului, mai ales ca ingerul pazitor si ghizii spirituali ne asteapta la momentul si locul prestabilit pentru a reincepe calatoria spre lumea astrala, la inaltimea corespunzatoare a nivelului de evolutie.

Avem la dispozitie 3 zile (in general, pana la inmormantarea trupului) pentru a revedea locurile in care am trait ultima viata si pentru a-i linisti, cat putem, pe cei dragi ramasi pe Pamant. Pana la parastasul de 9 zile, ii vizitam pe toti aceia aflati in grupul nostru de suflete-surori (bunici si alte rude, prieteni) care sunt deja in lumea spirituala, ca spirite libere. Din ziua a noua pana in ziua 40 a Marelui Parastas Terestru si a Marii Judecati individuale, spiritul persoanei decedate analizeaza in fata unui "ecran" tot ce a facut, clipa de clipa, in precedenta existenta, separand, fireste, plusurile de minusuri. In cea de-a 40-a zi de la materializare are loc Judecata particulara in fata ingerilor. Spiritul liber aflat in discutie stie deja "rechizitoriul". Se stabileste prin decizii, impreuna cu ingerii si ghizii spirituali, modalitatile si cat timp va studia:

- a nu mai repeta erorile din viata precedenta

- a-si insusi noi deprinderi la scoala spirituala

- a munci in comun cu suflete-surori pentru pregatirea viitoarei reincarnari

- documentarea terestra (luarea de contact cu ceea ce va fi in viitoarea lui viata terestra de la inceput si pana la sfarsit)

- a sustine un examen in fata ingerilor, ghizilor, pentru a se arata gata sa-si asume responsabilitatea viitoarei vieti

- a fi de acord cu noul sau plan de viata (destin), spunand: Amin. Faca-se voia Ta Doamne Dumnezeule!

- a face pregatirile necesare viitoarei vieti ca spirit materializat (intrupat)


Aici, pe Pamant, am venit, ca pe baza calitatilor, ispasindu-ne pacatele (numite si datorii karmice), sa ne autodepasim astfel incat, prin sacrificii, renuntari, sublimari, sa progresam sub aspect spiritual. Dincolo de lumea spirituala, este baza, sunt treptele de virtuti, de paradis. Pe Pamant, suntem toti in trecere - venim, ne rezolvam treburile si ne intoarcem in lumea spirituala. Cu cat rezultatele sunt mai bune, cu atat viata viitoare vom avea parte de alta epoca, alta familie, copilarie, viata in sine, cu satisfactii ce ne onoreaza, cu incercari obligatorii (mai usoare) intr-o spirala evolutiva.


Fiecare plan de viata este optim pentru noi, e perfect, nimic nu este lasat la intamplare din prima pana in ultima clipa a vietii terestre. Totul are un sens, fiind un efect a ceea ce am facut candva. In fiecare clipa, avem tot ceea ce este necesar pentru a ne indeplini menirea. Rugaciunile noastre catre Dumnezeu ne aduc intotdeauna revelatii, prezenta de spirit, inspiratie, presentimente pentru a sti ce sa facem, pentru a avea confirmarea ca traim in acord cu planul nostru de viata si cu legile dumnezeiesti." - Gabriel Mihailovici

Multumiri Lilanei!



9 comentarii:

Lilane spunea...

Prietenii reprezinta pana la urma familia noastra spirituala.
Cel care ne ajuta cu o vorba buna si un sfat cand avem nevoie de el ,ne aduce echilibrul la care tanjim ,iar cel care ne incurajeaza este MANA OCROTITOARE CE NI SE INTINDE.

Lilane spunea...

Profit cu aceasta ocazie si apelez la bunavointa celor care imi pot da o adresa recenta de blog sau mail
a domnului Gabriel Mihailovici.
Multumesc autoarei pentru atentia acordata minunatului unic fiu si pentru ingaduinta

Catalin spunea...

Pentru ca o cunosc si eu pe mama lui Florin ii transmite comemorare in pace.

hera mariana spunea...

Cu triteţea unei mame care o înţelege în profunzime pe MAMA LILU,
doresc să îi transmit condoleanţe pe această cale.
CONDOLEANŢE este un cuvânt de neuitare, însă Lilu ştie că eu am în suflet ceva mai mult pentru ea şi că sunt alături de ea în aceste zile de aducere aminte şi de pomenire a fiului ei neuitat!
Mulţumesc proprietarei blogului pentru acastă postare în amintirea lui FLORIN şi înţelegerea de a mă exprima şi eu pe acest blog!
Să se odihnească în pace sufletul lui FLORIN!

Măriuţa spunea...

Am plâns când am citit cartea scrisă de mama lui Florin. Eu o înţeleg cel mai bine pe această mamă, care îşi duce viaţa cu o durere permanentă în suflet şi cu un dor de nedescris. Şi eu mi-am pierdut băiatul în urmă cu cinci ani. Şi copilul meu a murit tot înecat. S-a născut în 02 mai 1989 şi a murit în 28 mai 2005. De atunci trăiesc cu o durere permanentă în suflet. Mi foarte dor de copilaşul meu. Aş dori atât de mult să pot să-l strâng măcar o clipă la pieptul meu.Nu l-am visat de mult. Când îl visez mă trezesc dimineaţa parcă mai mângâiată. La fel nu-mi explic şi nu-mi voi explica niciodată ce s-a întâmplat atunci cînd fiul meu s-a înecat. Şi totul s-a întâmplat sub ochii mei. Am vrut să intru în apă să-mi scot copilul din apă, însă fetiţa mea m-a oprit strigând să nu o las singură.Este groaznic să-ţi pierzi copilul.Şi copilul meu, în cei 16 ani pe care i-a trăit pe pământ, a fost foarte iubit de toată lumea.

Mitel spunea...

Mitel si Flori sunt alaturi de matusa lor Lilane si pe aceasta cale ii multumim doamnei Amira ca ne-a oferit posibilitatea de a-l comemora pe dragul nostru PUSI pe internet.
SARUT MANA!

Lilane spunea...

Mama Mariuta,
Iti multumesc pentru frumoasele tale cuvinte si pentru intelegerea durerei ce ne apropie pe noi mamele indurerate.
Daca doresti sa-ti impartasesc din experienta traita prin vise cu fiul meu iti las adesa mea de mail
mamalupusi@yahoo.com

Anonim spunea...

ma de unde se vb aici dupa stele sau dupa biblie scuza '

Carti Regale spunea...

Va recomandam cartea
ASTROLOGIA. MANUAL DE INITIERE SI NUNUMAI…. de GABRIEL MIHAILOVICI

Puteti comanda aceasta carte de la Cartiregale
Telefon: 0746407499
Pret: 50 RON

CUPRINS
1. Planetele sistemului solar
2. Elementele karmice ale horoscopului
3. Semnele zodiacale
4. casele cerului
5. Semnificatiile planetelor si elementelor karmice in semnele zodiacale si casele cerului
6. Aspecte unghiulare ale planetelor si elementelor karmice
7. Starea de sanatate a individului
8. Detalii semnificative ale horoscopului
9. Potentialul sentimental – erotic al individului
10. Intocmirea si interpretarea horoscopului personal
11. Stabilirea compatibilitatilor in diverse tipuri de relatii
12. Horoscopul integrarii sociale
13. Condtitia exilatului pe pamant
14. Dictionar de astrologie
DESPRE AUTOR
Dupa o cariera de invidiat in presa (a fost timp de doi ani sef de departament la un cunoscut cotidian national si a colaborat la diferite emisiuni de televiziune care aveau ca tema astrologia), Gabriel Mihailovici a decis sa ia o pauza pentru a se dedica scrisului. Si chiar daca decizia sa a parut de neinteles la momentul respectiv (cum sa te retragi, când esti foarte apreciat?), astrologul nu regreta gestul facut. In prezent a scos deja pe piata trei carti („Trilogia horoscopului personal“, „Astrologia sfârsitului de mileniu“ si „Astrologia. Manual de initiere si nu numai“), pentru care s-a documentat temeinic, deoarece nu a vrut sa fie „simple compilatii“ si are o emisiune la un post de televiziune national.
Având in spate o cariera solida, Gabriel Mihailovici a reusit sa câstige si increderea multor vedete care au tinut ca astrologul sa le vorbeasca despre viitor. Prezentatorul de televiziune a declarat ca de-a lungul timpului au trecut pe la el, pentru a-i cere sfaturi, personalitati din cele mai diverse domenii: sport, cultura sau showbizz. Nu a refuzat pe nimeni, cu o singura exceptie: a preferat sa se mentina departe de politica româneasca, desi a avut cereri si din partea politicienilor. Cu toate acestea, Gabriel Mihailovici a tinut sa precizeze ca astrologia nu este sinonima cu ghicitul.

„Horoscopul predispune, omul dispune, eu pot sa ofer oricui un pachet de variante, dar eu nu am voie sa impun nimanui nici o solutie“, a spus astrologul.

Carte de anticariat
Contine 592 pagini