miercuri, 31 martie 2010

Pregatire pentru 2012


Mesaj de la Master Yu

Dragi prieteni,

In aceasta primavara, noi facem un pas urias prin intermediul ochilor acestui an... ochi de foc prin care egoul nostru ranit va fi mistuit de flacari. Permiteti-va sa renasteti din nou si sa va indreptati spre 2012 plini de iubire, fara frica, cu responsabilitate.

Universul intotdeauna sarbatoreste. Doar noi, oamenii, am ales sa fim nefericiti. Viata ne prevede oportunitati nesfarsite, pe care le putem alege in fiecare moment. Chiar daca alegem constient sau mai putin constient inca avem o alternativa. Daca hotarati sa va preamariti viata sau sa suferiti, intotdeauna este propria voastra decizie. Atunci cand deveniti constienti de alegerile inconstiente pe care le-ati facut incepeti sa triati cu intelepciune. Intrati in profunzimea fiintei voastre si incercati sa identificati care sunt alegerile inconstiente si cele constiente pe care le-ati facut. La sfarsit, alegeti sa sarbatoriti pentru ca sunteti foarte aproape de a va dizolva mintea-ego si de a deveni una cu existenta.
Petrecerea este mai amuzanta si agreabila!

Permiteti ca inima voastra „metta” sa vina spre voi, spre ceilalti si spre toate fiintele.  ( inima „metta” - sa-i serviti pe toti cei care sunt in nevoie fara a tine cont de varsta, gen, nationalitate, religie, clasa sociala, traditii sau obiceiuri, intruchipand cele Patru Inimi Nemarginite ale bunavointei, compasiunii, bucuriei si echilibrului sufletesc).

Ingredientele necesare transformarii urmaresc trei aspecte esentiale:  

1. respiratia
2. dorinta de a va cunoaste pe voi insiva
3. curajul de a va arunca in viata. 


Constiinta evolueaza pe aceasta planeta de milioane de ani. Energiile care sustineau planul fizic devin acum inutilizabile. Existenta a asteptat miliarde de ani ca sa evoluam pentru a ajunge intr-un punct in care noi putem crea un nou stil de viata pe aceasta planeta. Acesta se va baza pe capacitatea innascuta a fiecarei persoane de a trai cu iubire, integritate si curaj. In loc sa traim cu vechiul nostru ego centrat pe frica si programe competitive, schimbarea la nivel global din 2012 ne va aduce multe oportunitati prin care vom putea crea o viata mai buna. Mama Natura stie ca acum este momentul sa distrugem vechile structuri, iar ea ne va ajuta sa cladim o noua temelie, mult mai solida unde fiecare poate trai cu bucurie si  in abundenta.

Din moment ce axa Pamantului isi modifica pozitia pana in 2012, se va elibera un mare si puternic val de energie care va ajuta omenirea sa intre intr-o vibratie superioara a existentei. Ca si un cutremur care face sa tremure suprafata planetei, miscarea finala a schimbarii axei va provoca distrugeri masive la nivel fizic, mental si emotional, pentru fiecare fiinta de pe glob. Vremea din regiunea nordica se va modifica devenind ca cea din regiunea de sud, iar cea din regiunea sudica va deveni ca cea din nord. Mai mult, dezechilibrul creat de putere si avere nu se va mai putea autosustine mult timp.

2012 ne va expune intr-un grad foarte ridicat propriul nostru intuneric inconstient. Toti acei care vor cauta sa-si satisfaca doar interesele lor egoiste vor deveni din ce in ce mai vizibili si din ce in ce mai nefericiti. Insa toti cei care au lucrat din greu sa se purifice si sa-si gaseasca adevaratul lor sine vor gasi adevarata bucurie si fericire, care se afla in propria lor inima si constiinta. 

Deconectarea de trecut

Un numar semnificativ de oameni deja au inceput sa recunoasca ca nimeni nu va mai putea fi separat de Univers. Multi devin constienti de faptul ca religiozitatea lor innascuta este independenta de credintele si conditionarile create de sistemele religioase. Noi am creat concepte multiple despre un Dumnezeu exterior, care provin din frica de necunoscut si am invatat sa controlam viata in loc sa-i celebram abundentele-i binecuvantari. Conceptele facute de noi despre diferitii dumnezei au creat multa durere si suferinta pentru intreaga umanitate si ne-au adus intr-un punct in care ne putem autodistruge. In acest moment supravietuirea noastra depinde de renuntarea la diferitele idei despre Dumnezeu, precum si de unificarea noastra ca fiinte cosmice care apartin unui singur pamant si unui singur univers.

Toti cei care isi aduna curajul pentru a renunta la mintea-ego se vor vindeca in constiinta si vor fi purtatori de torte in acest nou ciclu al evolutiei speciei umane. Noul inceput va da nastere unui nou tip de barbat si femeie, care vor urma propria lor inteligenta si cunoastere interioara, manifestand adevarul din propria lor inima.

A trai cu noua constiinta
 
Universul evolueaza si se extinde la fel cum ne transformam energia inconstientului individual in constienta. Asa cum suntem dispusi sa transformam energia colectiva, este nevoie ca fiecare persoana, barbat sau femeie, sa-si asume pe deplin intreaga responsabilitate pentru propria transformare a constiintei si sa inceapa sa functioneze din centrii energetici superiori (adica din chakre). 2012 ne va trezi din somnul colectiv si ne ofera posibilitatea de a renunta la atasamente, frici, conditionari si sisteme vechi de credinte. Distrugerea vechilor structuri ne va ajuta sa ne curatam primele trei chakre si sa ne propulseze la nivel colectiv in cea de-a patra chakra de unde vom incepe sa functionam prin intermediul inimii. In chakrele superioare, frica pentru supravietuire, competitivitatea si simtul separarii se va transforma in iubire, compasiune, si constientizarea propriei fiinte.

Pe masura ce ne indreptam spre Constiinta Universala, ne vom aminti de adevarata noastra natura si vom recunoaste ca fiinta noastra nu moare niciodata. Cu constienta eternei si indestructibilei noastre prezente, fricile vor disparea si nimeni nu va mai fi capabil sa ne controleze sau sa ne manipuleze. Vom fi fericiti sa ne asumam riscuri si sa traim in prezent in loc sa insistam pe trecut sau sa evadam in viitor. De asemenea ne vom opri din suferinta.  2012 va permite tuturor celor care au avut cele mai bune intentii venite din inima sa stabileasca noi standarde in viata sociala. Lumina lor va straluci cu putere, pregatind terenul pentru multi altii care vor trece de la vechi la nou. Nici un rau nu-i va atinge pe cei care sunt constienti, pentru cai ii va proteja propria constiinta. 

Cel mai bun lucru pe care il putem face pentru a ne pregati pentru 2012 este sa ne purificam energia si constiinta, deci ne putem muta in vibratia bucuriei si a celebrarii. Prin placerea si glorificarea vietii vom putea fi capabili sa urcam pe imensul val al schimbarii globale si cosmice, care duce spre Noua Era a Constiintei Universale.  


Șapte pasi pe care ii puteti face in pregatirea pentru 2012

1. Intrebati-va: Cine sunt? si De ce sunt aici? Examinati-va atitudinea pe care o aveti fata de viata si moarte si cautati-va fiinta eterna.
2. Renuntati la vointa personala pentru Vointa Existentei si la tot ceea ce va aduce viata in fiecare moment.
3. Faceti o lista cu fricile voastre si permiteti-va sa actionati netinand seama de ele. Sa nu va fie teama sa fiti diferiti.
4. Intelegeti si incalcati conditionarile voastre sociale si religioase. Cautati in interior pentru a gasi propriul raspuns in loc sa va incredeti in opiniile celorlalti atunci cand este vorba despre ceea ce este corect pentru voi.
5. Cautati sa aflati care este lectia pe care o aveti de invatat din fiecare situatie in ciuda urcusurilor si coborasurilor din viata.
6. Fiti cinstiti cu voi si cu ceilalti si asumati-va intreaga resposabilitate pentru gandurile si emotiile voastre.
7. Traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima si aveti incredere ca existenta, intotdeauna, va avea grija de voi.


Cine este Master Yu?


Master Yu, Jae Sheen este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori antrenori ai tradiţiei Sundao din America şi Europa. S-a instruit în Coreea de Sud. A practicat Vindecare Sundao, Tai Chi Integral şi Yoga Taoistă. 

Din 1998 s-a stabilit în SUA şi practică în California şi Arizona. Este fondator şi director al Institutului Natural de Vindecare Sundao din Los Angeles şi Iniţiator şi Coordonator de Programe la Centrul de Vindecare din Scottsdale, Arizona.  

Într-o formă deosebit de atractivă, Master Yu ne luminează cu principiile pline de profunzime şi înţelepciune ale vindecării antice din Est, precum şi cu artele marţiale şi filozofia specifică acestei zone.

În seminariile sale veţi trăi o experienţă profundă de vindecare Sundao. Tot ceea ce veţi învăţa în cadrul acestor seminarii se poate aplica în viaţa de zi cu zi pentru a vă continua propria dezvoltare şi creştere spirituală.  

"Eu trăiesc în Arizona, SUA. Lucrez ca un om care învaţă pe alţii tehnica Sundao. Nimeni nu m-a obligat să o fac, niciun profesor. Este ceva ce a venit din inimă. Pentru mine a fost o mare plăcere şi o mare trezire.

Învăţător – este capacitatea de a transmite. Acest lucru necesită o disciplină specială, o anume conduită. O persoană care alege o astfel de ocupaţie este de preferat să fie bine fizic şi să se simtă confortabil cu sine. Acest învăţător – nu este cel care vine de undeva, în fiecare dintre voi se află câte unul. Astfel, uneori, învăţătorul trebuie să fie protejat, şi nu pentru că el sau ea este respectat ori dimpotrivă slab, ci pentru că ne arată adevărul şi trebuie să ne poarte.

Când întâlnesc alţi învăţători admir ceea ce au reuşit să facă, mai ales că fiecare dintre ei au depăşit o durere sau o suferinţă personală. Nu există învăţător perfect. Fiecare dintre noi este un învăţător în ceva. Vreau sa înţelegeţi că acest cuvânt „învăţător” este un concept funcţional, nu absolut. Oamenii uită acest lucru foarte, foarte uşor.

Şi în sfârşit, un învăţător poate uita de unde a venit şi îşi poate uita funcţiile reale ale misiunii sale. Dacă vom utiliza această funcţie ca pe un aparat, de exemplu ca pe o busolă, atunci vom folosi oportunitatea acesteia. Iar această funcţie uneori se cere a fi restaurată. Cu alte cuvinte, nu există lucruri perfecte, toţi avem nevoie de îmbunătăţiri, de sprijin.

Şi scopul tuturor este de a înţelege adevărul sau de a ne aminti de acest adevăr şi de dragostea pe care o purtăm în noi. Şi îmi doresc foarte mult, ca orice învăţător, inclusiv eu, să nu devină o barieră în calea înţelegerii propriului vostru adevăr. Voi fi foarte fericit dacă voi adăuga ceva substanţial pe calea voastră. Uneori este foarte greu să nu stai ca o piatră în drumul cuiva."

(extras din înregistrările seminarului de la Harkov, Ucraina, mai 2007)

sursa: Fundatia Floarea Vietii

2 comentarii:

MARIA spunea...

Multumesc Amira. Sa ai parte de mult soare si multa iubire .Sarbatori fericite!

Mama indurerata spunea...

Fie ca LUMINA INVIERII DOMNULUI
sa-ti lumineze viata atat tie
cat si familiei tale si sa aveti
in suflete numai pace,bucurie si
multa bucurie!