duminică, 14 noiembrie 2010

Corp ceresc misterios in apropierea Pamantului





UPDATE

NASA a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că telescopul spaţial Chandra X Ray a descoperit o gaură neagră în imediata apropiere a sistemului nostru solar. NASA a ţinut pasionaţii de ştiinţă în priză peste zi, după ce a publicat azi-dimineaţă o ştire despre descoperirea unui "obiect exceptional". Gaura neagră este o rămăsiţă a supernovei SN 1979C şi este situată în galaxia M100, la aproximativ 50 de milioane de ani lumină de Pământ. Această galaxie ar putea conţine cea mai tânără gaură neagră din vecinatatea cosmică a Pământului. Supernova este o stea variabilă explozivă, de sute de ori mai strălucitoare decât o novă. Nova este o stea a cărei strălucire crește puternic și relativ brusc, pentru a reveni apoi treptat la strălucirea inițială. Supernova a fost observată pentru prima dată de un astronom amator, în 1979. De acolo şi numele, SN 1979C. Galaxia M100 se află la 50 de milioane de ani lumină de Pământ, o distanţă relativ mică. Vârsta sa (30 de ani /nota: raportat la timpul observaţiei) şi distanţa relativ mică faţă de noi o face un interesant obiect de studiu, deoarece ne arată cum se naşte o gaură neagră.


Datele strânse de la patru observatoare (printre care şi Chandra) arată că sursa de raze X a rămas constantă preţ de 12 ani, între 1995 şi 2007. Comportamentul acestui spectru de raze sprijină ideea că obiectul identificat este o gaură neagră, produsă fie prin materialul rămas în urma supernovei, fie de la un companion binar. Într-un articol publicat în urmă cu câteva ore pe evz.ro, astronomul Adrian Sonka oferea această variantă. El explica următoarele: "Într-un sistem binar (stea care are ca satelit altă stea) are loc transfer de masă de la steaua mai puţin masivă la cealaltă. Gazul cade pe steaua masivă cu o traiectorie în spirală şi aşa apare un disc de gaz. În locul unde gazul cade pe discul de gaz temperatura creste foarte mult si se emit raze-X". Înainte de conferinţa NASA, evz.ro a discutat cu Adrian Şonka, astronom la Institutul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", din Bucureşti, care spunea că se aşteaptă la o descoperire nu atât spectaculoasă pentru public, cât importantă pentru comunitatea ştiinţifică.


30 de ani?


NASA explică surpinzătoarea vârstă anunţată în conferinţă: "Această vârstă fragedă pentru stea este dată de vârsta de observaţie (anul 1979, din numele supernovei, deci ar fi cam 31 de ani - n.r.) Astronomii folosesc aceşti ani datorită naturii observaţionale a domeniului lor ştiinţific, unde cunoştinţa lor despre Univers este bazată, aproape în totalitate, pe radiaţia electromagnetică primită de telescoape". 


Conferinta de presa









20:05 În sesiunea de întrebări şi răspunsuri, un oficial al NASA atrage atenţia că, deşi sunt destul de convinşi că au descoperit o gaură neagră, obiectul rămâne încă sub cercetare şi descoperirea are nevoie de o confirmare suplimentară.

20:00
Filippenko spune că gaura neagră descoperită se află la 50 de milioane de ani lumină distanţă de Pământ.

19:55 Astrofizicianul Alex Filippenko, de la University of Berkeley, California, spune că acest obiect este "undeva în grădina noastră", comparând distanţele cu dimensiunile Universului.

19:40 Un responsabil al NASA, împreună cu oameni care coordonează funcţionarea telescopului spaţial, anunţă că au descoperit o gaură neagra.



*

NASA va tine luni, 15 noiembrie 2010, ora 12.30 EST (19.30 EET - ora Romaniei), o conferinta de presa televizata in care va anunta omenirea despre existenta unui misterios corp ceresc in imediata vecinatate a Pamantului, dupa cum se anunta pe siteul oficial, dar si pe alte portaluri online. Conferinta de presa va avea loc in studioul de televiziune al NASA din Washington si va putea fi urmarita in direct pe NASA TV.



Oamenii de stiinta implicati in aceasta cercetare vor raspunde la o serie de intrebari. Vor participa:


- Jon Morse, director - Divizia de Astrofizica, sediul NASA din Washington
- Kimberly Weaver, astrofizician, - Centrul Spatial de Zbor al NASA Goddard din Greenbelt
- Alex Filippenko, astrofizician - Universitatea din California, Berkeley


Stirea ne-a fost semnalata de colaboratorul nostru Cristian Negureanu, specialist in misterele lumii actulale si care inclina sa creada ca este vorba despre vestita, dar si misterioasa planeta Nibiru, sau Planeta Zeilor (X, Nemesis, Xena etc., cum a fost ea numita in folclorul atator popoare), a carei existenta si intrare in Sistemul Solar nu mai poate fi tinuta sub tacere, mai ales ca influenta ei deja schimba clima, produce cutremure sau eruptii vulcanice. Nibiru ar trebui sa treaca pe langa Pamant in 21 decembrie 2012, data prevazuta in Calendarul Maya, ar urma sa schimbe polii Pamantului, sa ii opreasca pentru trei zile miscarea de rotatie, fapt care s-a mai petrecut in istoria Terrei, Nibiru formandu-se dupa un impact cu o alta planeta, in urma coliziunii formandu-se centura de asteroizi. Pe aceasta Planeta a Zeilor si-ar avea sediul temutii anunaki, care au influentat atat de mult trecutul omenirii. Oare va anunta NASA luni despre existenta si problemele pe care le face Nibiru?




Pe de alta parte, cei de la National Geographic cred ca in fine se va da un raspuns celor semnalate de reporterii trustului inca de acum doi ani. Atunci, ei primisera informatia ca un misterios obiect bombardeaza Pamantul in vecinatatea Antarticii, mai rau, ca in urma acestor radiatii o mare parte din calota de gheata ar risca sa se topeasca. Articolul cu pricina a starnit numeroase reactii. La vreme aceea se presupunea ca este vorba despre materia intunecata (dark mater), invizibila, dar care s-a dovedit ca ocupa un spatiu vast in univers, facand galaxiile sa-si continue miscarea, iar cosmosul sa expansioneze. NASA nu a dat atunci nicio informatie. Acum, cei de la National Geographic revin si spun ca ar putea sa fie vorba despre un asteroid, cel la care a facut referire si Agentia noastra in urma cu cateva zile, sau chiar ca ar puta fi adevarata "povestea cu Nibiru - Planet X".


Alti jurnalisti, mai putin specialisti in spatiul cosmic au speculat ca ar putea fi vorba despre o veste noua in ceea ce priveste asteroidul Apophis, despre care se presupune ca ar putea lovi Terra in 2036 cand se va reintoarce pe orbita. Dar daca el ar puta lovi Pamantul acum, de la prima trecere?, se intreaba cei de la Daily Mail.





In fine, s-ar putea referi la o alta stire care a fost pe agentii in saptamana ce a trecut si pe seama careia s-au facut tot soiul de speculatii. Anume ca la Large Hardon Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume s-a facut un experiment in urma caruia s-a creat un mini big-bang, ceea ce, la randul lui ar putea da nastere unei "gauri negre pe invers", un soi de "gaura de vierme", ceea ce ar fi facut ca in vecinatatea Terrei sa apara o masa de energie neidentificata, aflata la polul opus. Oricare va fi teroria, vom afla raspunsul luni, in conferinta de presa televizata a NASA. (R.T.)






5 comentarii:

Ana Maria spunea...

Bun, bun... asteptam cu interes! ;)

Unity Wave Romania spunea...

Sunt foarte sigur(cel putin in sinea mea asa simt), ca nu este vorba de un corp ceresc dupa cum ai ales in imagini.

Eu simt ca este un corp ceresc luminos, care sta pe loc, cu o vibratie inalta, care intr-un fel, sta si vegheaza, asista, ne ajuta energetic, ne sustine.

Simt ca nu este nicidecum ceva care se indreapta spre noi. E putin aiurea ca oamenii vad imaginile iar apoi isi imagineaza scenarii bazate pe frica

Cred ca imagini de genul din linkul de mai jos ar fi mult mai potrivite : http://www.cancan.ro//usr/imagini/2010/11/13/343410-pam.jpg

Dar este blogul tau si e perfect normal sa transmiti ceea ce simti.

Ti-am zis asta, a nu se intelege ca eu stiu mai bine sau ceva, doar ca poate nu te-ai gandit si din perspectiva din care ma gandesc eu.

Have fun

Unity Wave Romania spunea...

Oricum, dupa parerea mea, fiti pregatiti ca Nasa sa distribuie maine foarte multe bullshit-uri usor interpretabile si foarte putine adevaruri.

Simtiti adevarul in interiorul vostru.

AMIRA spunea...

@ Unity Wave Romania

De acord cu tine, NASA nu va spune mare lucru... doar ce s-a hotarat la nivel inalt... o jumatate de adevar sau chiar o minciuna pentru a se atinge anumite interese. Vom vedea. Nu cred intr-un deznodamant fatal si sper ca imaginile sa nu sperie pe nimeni. Acelasi indemn il am si eu pentru cititorii blogului: "Simtiti adevarul in interiorul vostru!"
Traim vremuri minunate!

Ana Maria spunea...

Vremuri Minunate, o da! ... Gone with the Wind! Ca sa parafrazez exact, Gone with the Energy...