marți, 13 aprilie 2010

2012 sau 2011?

Carl Johan Calleman
Seattle, May 15, 2009 



In urma cu aproximativ opt ani, am polemizat cu John Major Jenkins asupra semnificatiei datei de sfarsit a Calendarului Mayas, indreptandu-ne atentia in special asupra incheierii energiilor Numaratorii Lungi, fie in luna Octombrie, pe data de 28, in decursul anului 2011, fie in luna Decembrie, pe data de 21, in decursul anului 2012

Aceasta controversa reprezinta subiectul de maxim interes cu care se confrunta orice persoana ce manifesta interes pentru “fenomenul 2012”; insa, desi la vremea respectiva dezbaterea ar fi putut parea pur teoretica sau exagerat de subtila, acum constituie o problema cu consecinte practice si extrem de semnificative asupra modului in care ne raportam la viitor. In vreme ce multi ar dori sa ignore problema datei de sfarsit, sau sa adere la tendinta de maxima popularitate, aceasta atitudine nu poate fi adoptata fara prejudicierea propriei integritati intelectuale. 

Ulterior dezbaterii respective, Jenkins a aparut in cadrul unui documentar difuzat pe un Canal de Istorie, al unei Televiziuni care prezinta data de 21 Decembrie 2012 drept o fatidica “Zi a Judecatii de Apoi”, cand lumea se va sfarsi. Primesc un numar destul de mare de scrisori, uneori chiar de la tineri, in care este exprimata ingrijorarea cu privire la faptul ca lumea se va sfarsi la data respectiva, intrucat au vizionat documentarul postat pe YouTube.

In vreme ce mare parte dintre persoanele bine informate ar respinge probabil acest mod de a prezenta calendarul Mayas, este totusi important sa ne intrebam cine obtine beneficiile rezultate din aceasta viziune. Simt ca intr-adevar exista un numar de persoane, pe langa cei care participa la realizarea unor astfel de documentare, care profita in urma supozitiei incheierii calendarului Mayas, la data de 21 Decembrie 2012. Astfel, nu cred ca reprezinta exclusiv un accident faptul ca, in cadrul mass-media, nu este popularizata data de 28 Octombrie 2011. Pentru inceput, in conformitate cu informatiile mele, nicio persoana ce a aderat la data de sfarsit reprezentata de 28 Octombrie 2011, nu a prezentat aceasta data drept zi fatidica a Judecatii de Apoi si nu a asociat, in consecinta, calendarul Mayas, in mod nejustificat, cu teama. 

Culturi intelectuale

Ulterior dezbaterii mentionate mai sus, s-au conturat doua culturi intelectuale diferite, in jurul celor doua posibile date de sfarsit, una bazata pe credinta subiectiva (21 Decembrie 2012) si una bazata pe dovezi (28 Octombrie 2011). Aceste doua culturi difera aproape la fel de mult una de cealalta, pe cat oricare dintre ele difera de calendarul Gregorian.

Propunerea referitoare la data de 21 Decembrie 2012 se bazeaza pe supozitia nedovedita cu referire la importanta ciclului precesional pentru omenire si, in mod surprinzator, in conformitate cu informatiile mele, nici un sustinator al acestei date de sfarsit nu a depus efortul de a dovedi aceasta presupunere fundamentala. In contrast, data de 28 Octombrie 2011 se bazeaza pe dovezi stiintifice solide, cu referire la faptul ca cele Noua Lumi (Inferioare) si Treisprezece Ceruri, cunoscute din vechi surse Mayase, realizeaza cu adevarat o descriere a evolutiei cosmice,  sub toate aspectele ce o caracterizeaza. Mai mult, in vreme ce exista dovezi solide care justifica profetiile si prezicerile Mayase, bazate pe trecerile intre baktuni, katuni, tuni etc, niciun text Mayas vechi nu mentioneaza ciclul precesional de 26.000 de ani.

Intrucat cei care sustin data de 21 Decembrie 2012, ca data de sfarsit, nu identifica in cadrul calendarului Mayas puncte de trecere care sa paveze calea pentru data de sfarsit pe care o sustin, ipoteza lor nu este verificabila in urma previziunilor efectuate, acesta fiind semnul distinctiv al oricarei teorii stiintifice autentice. In consecinta, trebuie clasificata drept credinta, mai degraba decat stiinta. Bazata exclusiv pe o credinta, s-a conturat si dezvoltat ulterior o intreaga cultura in jurul datei de 21 Decembrie 2012, intrucat serveste ca ecran ideal de proiectie pentru fantezii, temeri si sperante; mai degraba decat ca o realitate ce poate fi dovedita si inteleasa din punct de vedere stiintific, pe baza structurilor din calendarul Mayas.

Data de sfarsit, fixata pe 28 Octombrie 2011, poate fi cu toate acestea inteleasa si explicata din punct de vedere rational. Ea poate fi de asemenea coroborata cu indeplinirea anumitor previziuni, cele de ultima ora apartinandu-mi mie insumi, conform carora va surveni o prabusire economica; iar atunci cand isi va face aparitia: Indiferent de formele pe care o asemenea prabusire (financiara) le poate imbraca, se pare ca oportunitatea optima de instalare a acesteia este situata in amurgul celei de a Cincea NOPTI, in Noiembrie 2007 (in termeni precisi a 19-a). In conformitate si in consens cu aceasta previziune, economistii au convenit asupra faptului ca ea s-a instalat incepand din Decembrie 2007. Aceasta previziune a fost intr-adevar formulata deja in prima mea carte redactata in limba engleza Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar(Dezlegarea celui mai Incitant Mister al Timpurilor Noastre: Calendarul Mayas) scrisa in decursul anului 1999 si publicata in 2001 (pagina 187). 

Previziunea constituie efectiv o paralela directa cu profetia celebra, realizata de Edgar Cayce, a momentului prabusirii bursei  din New York; in cazul respectiv pronuntata cu aproximativ zece ani inainte si, in consecinta, considerabil anterior oricarei posibile estimari a unui dezastru economic, realizata de un expert in probleme economice. Cu toate acestea, nu pretind sa detin abilitati psihice neobisnuite; In schimb, aceasta previziune atesta faptul ca, in ceea ce priveste data precisa de 28 Octombrie 2011, misterul calendarului Maias a fost dezlegat cu acuratete. 

Acuratetea acestor preziceri poate fi verificata de oricine manifesta interesul de a examina paginile justificative din cartile mele. In contrast, niciun sustinator al teoriei conform careia data de sfarsit a calendarului Mayas este 21 Decembrie 2012 nu a emis o previziune similara si nu-si prea poate aroga meritul de a fi emis cel putin o previziune corecta, pe baza calendarului Mayas. Aceasta realitate ar trebui sa ridice un mare semn de intrebare pentru orice cautator al unei cai autentice de intelegere a sensului si finalitatii evolutiei unei civilizatii, pe baza calendarului Mayas.

Natura timpului
 
Inainte de a aprofunda consecintele practice ale aderarii la o interpretare a calendarului Mayas, bazata pe dovezi sau bazata pe convingeri subiective, cred ca este necesar a initia si dezvolta o discutie asupra: naturii timpului si asupra caracterului aparte al calendarului Mayas. Cu alte cuvinte, este important sa stim daca exista o ratiune in virtutea careia sa abordam si sa fim preocupati de calendarul Mayas. Oare de ce, spre deosebire de toate celelalte calendare, cel Mayas are o data de sfarsit? 

Raspunsul la aceasta intrebare rezida in faptul ca acest calendar, cel Mayas, exprima un tip de timp cu totul diferit de celelalte calendare. Majoritatea calendarelor, cum ar fi cel Gregorian, Musulman, Buddhist sau Evreiesc, se bazeaza pe cicluri astronomice si reflecta timpul continuu. Ele descriu un timp mecanic masurabil, un aspect al timpului pe care Grecii l-ar numi Chronos si care, de altfel, este singurul recunoscut de catre lumea moderna.  Intrucat ciclurile astronomice, fie ca sunt cicluri ale Lunii, Pamantului, sau ciclul precesional, vor continua si in decursul urmatoarelor miliarde de ani, nu exista asadar vreun motiv in virtutea caruia calendarele pe aceasta baza ar trebui sa se sfarseasca.

Timpul exprimat de calendarul Mayas
 
Calendarul Mayas are cu toate acestea o data de sfarsit, ceea ce implica faptul ca trebuie sa se bazeze pe un alt tip de timp decat timpul mecanic, iar data sa de sfarsit trebuie sa fie pusa in discutie pe fundalul timpului bazat pe constiinta – pe care Grecii l-ar numi Kairos. Trebuie asadar sa ne intrebam care ar putea fi originea acestuia. Daca ne orientam inspre sursele de odinioara, pentru a regasi informatii cu privire la originea Numaratorii Mayase Lungi*, nu se afirma ca aceasta s-ar baza pe vreun ciclu astronomic.**

* John Mayor Jenkins sustine ca, alaturi de Mitul Creatiei, Numaratoarea Lunga a luat nastere la Izapa - sit ceremonial a carei civilizatie a inflorit intre cea olmeca si cea mayasa intre 450 iCh si 50 dCh.
** Nici un text Mayas stravechi nu vorbeste despre semnificatia datei de sfarsit a Numaratorii Lungi. Inceputul Numaratorii Lungi este cu toate acestea discutat in diferite locuri, iar o sursa demna de atentie este reprezentata de Freidel, Schele si Parker, Maya Cosmos (Cosmiviziunea Maya), paginile 59-122, The Hearth and the Tree (Caminul si Arborele). O sursa semnificativa pentru intelegerea modului in care viata politica a vechilor Mayasi era dominata de cicluri temporale non-astronomice este reprezentata de Prudence Rice, Maya Political Science (Stiinta Politica Mayasa). Cei care manifesta interes pentru faptul si modul in care profetiile acestora se bazau pe cicluri non-astronomice, pot studia profetiile conform katunilor din Cartile lui Chilam Balam.

In schimb, sursele Mayase, de exemplu Templul Inscriptiilor din Palenque* afirma in mod explicit ca Numaratoarea Lunga se bazeaza pe Arborele Lumii, care, in cadrul altor culturi, este de obicei mentionat ca Arborele Vietii. In conformitate cu informatiile pe care le voi prezenta detaliat in cartea pe care o voi publica in curand The Purposeful Universe (Universul creat cu Scop Precis), Timpul Mayas este de fapt cuantificat si descrie diferite transformari cuantice** ale Arborelui Cosmic al Vietii. Intotdeauna, pe fundalul unor asemenea transformari cuantice in timp, si nu in contextul ciclurilor astronomice in curgere continua, putem intelege atat momentele definitorii ale vietilor noastre, cat mai ales ale civilizatiilor umane. 

* Palenque - sit ce a fost odinioara oras-templu, un centru de ceremonii in cadrul societatii mayase. Dintre lacasurile construite, Palatul, Templul Soarelui, Templul Inscriptiilor, acesta din urma este cel mai remarcabil.
** Quantum Shift - transformare; Quantum Leap - salt

Timpul Mayas, Data de sfarsit si Arborele cosmic – Mit demonstrat stiintific 

Arborele Cosmic al Vietii situat in centrul universului nostru, dincolo de aceste transformari cuantice, a fost descoperit de stiinta moderna numai in 2003. Cu toate acestea, faptul ca este real si nu numai un simbol sau mit, impune o revolutionare a modului in care percepem si ne raportam la existenta ca intreg. El afecteaza nu numai stiinta, ci are implicatii asupra modului de intelegere a profetiilor, care adesea includ referinte la Arborele Vietii. Astfel, inclusiv Apocalipsa face trimitere la el si pare sa ne trimita pe noi insine la consienta din zorii timpului. 

Intrucat calendarul Mayas isi are obarsia in Arborele Vietii, nu numai fiecare zi, ci de asemenea fiecare katun, baktun, pictun etc. este asociat unui simbol, cum ar fi un semn al zilei si un numar, fiecare exprimand simbolic diferitele sale stari cuantice. Aceste stari creeaza apoi erele geologice si istorice ale evolutiei cosmice, la care civilizatia Mayasa face referire ca epoci. Numerosi oameni se asteapta la o un salt cuantic, atunci cand calendarul Mayas se va sfarsi – si pe buna dreptate – insa un ciclu astronomic continuu nu va da, prin definitie, niciodata, nastere unor unor salturi cuantice. 

Ratiunea in virtutea careia calendarul Mayas este in masura sa explice atat de multe salturi cuantice din marturiile fosile si atat de multe modificari de paradigma in cadrul istoriei omenirii (care este departe de a fi lenta si lineara) rezida in faptul ca, spre deosebire de alte calendare, acesta este cuantificat. 

Adevarata semnificatie a Datei de Sfarsit (Transcenderea, Inaltarea)
 
Intelegerea timpului mayas ca fiind cuantificat ne ofera de asemenea o cale plina de semnificatii in a aborda asa-numita data de sfarsit, in care nu este nici macar potential tainuita o data prestabilita de sfarsit al lumii. (Acesta este motivul pentru care niciunul dintre cei care au aderat la data de28 Octombrie 2011 nu a pretins ca aceasta ar constitui un sfarsit prestabilit al lumii.) 

Data de sfarsit pur si simplu reflecta momentul in care Arborele Cosmic al Vietii isi va fi atins cea mai inalta stare cuantica. Aceasta realitate implica faptul ca nu este inceputul unui nou ciclu, si numai pe aceasta baza se poate intelege si accepta din punct de vedere rational, ca aceasta stare va prilejui si va contribui la crearea mileniului de pace din “Noul Ierusalim”, termenul sub care este denumita noua lume in Apocalipsa. Pentru a recurge la o metafora Hindsa similara, devine logic ca atingerea starii celei mai elevate inseamna eliberarea din Roata (ciclurile) Karmei

Cei care vor fi studiat calendarul Mayas argumentat cu dovezi vor sti ca aproape toate conflictele si deflgratiile din istoria omenirii izvorasc din transformarile cuantice dintre energiile cosmice, si vor sti de asemenea ca, numai atunci cand acestea se vor sfarsi, pot nutri speranta in ivirea si manifestarea unei lumi sub semnul armoniei

Asadar, in aceasta interpretare a calendarului Mayas nu este nici un motiv pentru a crede ca data de sfarsit inseamna si sfarsitul vietii sau o “Zi a Judecatii de Apoi”, cand lumea este predestinata a se incheia. Ceea ce intr-adevar semnifica data de sfarsit este ca, in 28 Octombrie 2011, transformarile energetice se vor incheia si, asadar, nu este surprinzator ca numerosi oameni simt intuitiv ca anul ce va urma, 2012, are o semnificatie speciala. Procesele care au actionat evolutia cosmica pana acum nu vor mai fi operationale; iar dupa o perioada de echilibrare, fiintelor umane li se va permite sa-si creeze ele insele evolutia.
 
Insemnatatea reala este, din perspectiva mea, ca data de sfarsit nu constituie inca o alta transformare. Constituie in schimb sfarsitul tuturor transformarilor care au fost provocate de alternantele intre starile cuantice ale Arborelui Vietii pana in acest moment si pana la acest punct, exemplificate prin transformarea cuantica mentionata anterior, ce a condus la declinul economic, odata cu amurgul celei de a Cincea Nopti.  

O asemenea viziune a noii Gradini a Edenului (cu toate ca pe un nivel mai inalt) este in mod evident lipsita de un fundament rational, pentru cei care pledeaza pentru analizarea si interpretarea calendarului Mayas, din perspectiva bazarii sale pe cicluri astronomice mecanice, conform careia va incepe un nou ciclu. Dorinta si actul de a intelege eliberarea omenirii si o viitoare intoarcere la Gradina Paradisiaca pur si simplu crediteaza si acorda forta de argumentare, timpului cuantificat. Este ilustrat astfel un principiu important, si anume ca, desi calendarul Mayas, bazat pe dovezi nu ridica dificultati de intelegere, in acelasi timp nu este de importanta minora si nu este caracterizat de banalitate. Nu constituie ceva care sa fie aruncat, in mod pripit si nechibzuit, in vechea cutiuta a gandirii, de teorii si rationamente. Calendarul Mayas este, in mod fundamental, diferit de orice alt calendar si iata de ce si in ce mod merita profunda consideratie si respect.

Criza economica – O perspectiva “adanca si inalta” si previziuni
 
Din aceasta perspectiva, conform careia ne apropiem de incheierea schimbarilor ciclice si de atingerea celei mai elevate stari cuantice a universului, este de asemenea logic ca aceasta criza economica pe care o traversam nu constuie numai o “recesiune” sau o “depresiune”, similara celei in care am fost cufundati in trecut, de catre Noptile din Calendar

Declinul constituie, in schimb, inceputul sfarsitului pentru ciclurile din economie. Cu toate acestea, intrucat stim din studiul calendarului Mayas faptul ca perioadele de timp in care economia se prabuseste reprezinta Noptile, putem emite cateva previziuni cu privire la modul de manifestare a acestui sfarsit al ciclurilor economice.
Prima pulsatie a procesului de prabusire economica a fost asadar generata de intrarea in a Cincea Noapte si s-a manifestat printr-o diminuare a cresterii economice, cadere a valorilor bursiere si amplificare a numarului de concedieri si prescrieri ipotecare. 

La ora actuala, ne aflam intr-o perioada situata intre doua asemenea nopti si anume, in decursul celei de a Sasea Zile (vezi Figura de mai jos), in cadrul careia aceleasi procese se deruleaza mai lent si chiar pot imbraca forma unei temporare rasturnari de situatie. In apropierea momentului de inceput (amurgul) al celei de a Sasea Nopti, in data de 8 Noiembrie 2009, ne putem cu toate acestea astepta la o intensificare a crizei economice si la o prabusire a dolarului american, iar, o data cu acesta, la prabusirea intregului sistem financiar/monetar mondial prestabilit.

Numerosi factori pot declansa un asemenea eveniment, insa este important sa intelegem ca oricare ar fi factorul declansator, acesta putand fi chiar si un anume tip de eveniment politic, cauza generatoare este de fapt energia acestei nopti. In paranteza fie spus, acesta este motivul pentru care este atat de important ce vom face cu energia renasterii din cea de-a doua jumatate a celei de Sasea Zile.


Implicatii
 
Nu putem decat sa ne imaginam forma de manifestare si insemnatatea unei asemenea prabusiri; simt, cu toate acestea, ca este evidenta pentru toata lumea amploarea consecintelor asupra vietilor de fiecare zi. Din cauza dificultatilor intampinate si traversate, numerosi oameni ar putea sa-si piarda credinta in aceasta Creatie, sau sa creada ca suntem pedepsiti. Eu am o perspectiva diferita: Constiinta Civilizatiei Galactice a planificat cu anticipatie instalarea unui mecanism de protectie pentru planeta, in primul rand, prin oprirea proliferarii - procedeu la care ar recurge orice medic oncolog, inainte de a demara procesul de vindecare. 

Nu cred personal ca exista un Dumnezeu care intervine in Creatie, pentru a-i schimba cursul (Aceast fapt ar implica pentru inceput ca Creatia nu este perfecta). Felul in care functioneaza consta in faptul ca Lumea Inferioara Galactica favorizeaza emisfera cerebrala dreapta, in detrimentul celei stangi, care opereaza cu valorile abstracte, si acesta este motivul pentru care ne confruntam cu cu o prabusire a valorilor abstracte, cum ar fi cele digitale (cifrele) din computerele bancilor si facturile pe suport de hartie. Intr-un interviu cu Larry King, in urma cu cateva luni, Bill Clinton a afacut afirmatia conform careia o treime din averea lumii a fost “stearsa” in decursul ultimului an. Acesta constituie un exemplu extrem de sugestiv asupra gandirii in termeni de valori abstracte. In realitate, nici o valoare reala nu a fost stearsa. Ceea ce a fost sters a fost, de fapt, o treime din cifrele stocate in memoria computerelor si afisate de ecranele monitoarelor bancilor. Aceasta prabusire a valorilor abstracte este inca departe de a-si fi atins capatul.

Dupa cum cititorul nostru poate observa, am atins un punct fierbinte in cadul discutiei noastre asupra datei de sfarsit a calendarului Mayas, care este de o importanta cruciala, intrucat de el depinde felul in care ne raportam la viitor. Acesta nu costituie nici talmudism academic, nici fantezii New Age cu capul in nori. 

- Cei care propovaduiesc data Mayasa de sfarsit, pe baza de dovezi, ca fiind 28 Octombrie 2011, pot pe drept cuvant sfatui oamenii sa se pregateasca pentru aceasta criza economica, ce va continua si se va intensifica in decursul celei de a Sasea Nopti. 

- Cei care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 dau cu toate acestea dovada de perseverenta in propria lor logica si sunt apti sa continue a emite proiectii pe acest ecran fantasmagoric, in viitor. De fapt, ceea ce acesti oameni le spun celorlalti este Nu va pregatiti acum pentru Noua Lume! Asteptati pana la transformarea din 21 Decembrie 2012!”, intrucat ei nu admit existenta altor transformari cuantice, inainte de acest punct din timp.

A sti data exacta de sfarsit este asadar de importanta cruciala pentru oameni, intrucat este singura cale de care dispun, pentru a fi informati asupra transformarii cuantice pe care o traverseaza in momentul prezent, in vreme ce numerosi oameni care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 nu fac decat sa adere la o tendinta de masa si sa faca tapaj in cadrul acesteia, pentru a strange sufragiile (si pentru a vinde diverse produse)

Simt ca este vremea ca acestia sa ia in considerare raspunderea pe care si-o asuma si consecintele pe care aceasta atitudine le implica, la randul ei, pentru ceilalti oameni. Probabil ca nu constituie numai o intamplare faptul ca primul film important pe aceasta tema, produs la Hollywood, cu siguranta intentionat a induce confuzie si a deruta oamenii, cu privire la calendarul Mayas, si trambitand data de 21 Decembrie 2012, are programata data de lansare in decursul lunii Noiembrie 2009, exact in amurgul celei de a Sasea Nopti.

Mijloacele dominante de informare in masa vor utiliza apoi data de 21 Decembrie 2012 pentru a manipula adevarul – si intotdeauna exista dintre cei care joaca dupa cum li se canta. Este destul de usor sa observam cine sunt cei interesati in prezentarea calendarului Mayas de o astfel de maniera – cu data de sfarsit proiectata intr-un moment din viitor, cand orice aliniere cu aceasta va fi tardiva.

Cum sistemul monetar international se va prabusi in decursul celei de a Sasea Nopti, realitatea poate lua cursul uneia dintre urmatarele doua directii:

1. Se va indrepta fie in directia unei organizari din radacina a unei noi economii, fara banci, interese sau crestere, care va contribui la crearea unei lumi fara dominare. O prabusire a sistemului monetar international prestabilit, in special daca este asociata cu un moratoriu de datorii, detine potentialul de a pava calea pentru o lume cu adevarat caracterizata de egalitate, ce se bazeaza pe cooperarea de bunavoie, si pe care lacomia nu o va distruge. Acesta constituie preludiul existentei unui sistem bancar si monetar organizat in interesul unei minoritati si actionat de  nazuinta inspre valori abstracte, si nu de nevoile umane. Cu toate acestea nutresc convingerea ca ar fi o naivitate sa speram si sa credem ca o astfel de implementare a Noii Lumi, in conformitate si consens cu Planul Cosmic, se poate derula fara a intampina rezistenta. Unii doresc sa se agate de puterea pe care o detin asupra celorlalti. Pentru altii, si mai numerosi, prabusirea ordinii prestabilite de dominare ar constitui un soc, deoarece le-ar distruge senzatia de securitate pe care o traiesc in cadrul unei lumi cu care s-au obisnuit.

2. Bancherii, guvernele, corporatiile media si institutiile dominante de pe tot cuprinsul lumii vor urmari sa implementeze o moneda globala unica si sa-si pastrez controlul, lucru pentru care sunt foarte bine pregatiti (tehnologia RFID – Identificarea prin Radio-Frecventa – pas final: “Digital Angel”; – s-a demarat implementarea acestor sisteme tehnologice “de ultima ora”, in institutii etc n.tr. Aceasta realitate se va manifesta in special daca oamenii nu vor deveni constienti si nu vor accepta calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si daca nu vor fi capabili sa perceapa si sa accepte aceasta perioada dificila, ca parte a unui proces menit sa duca la o noua lume. 

Nutresc insa, de asemenea, si convingerea ca aceasta Civilizatie Universala va aduce cu sine o noua constienta intru unitate, purtand la randul ei fericirea extatica de A FI, precum si Iubire si Compasiune pentru tot ceea ce exista, sub forma in care exista.

Astfel, este posibil ca starea de fapt sa nu devina “mai buna”, conform viziunii si in termenii vechi ordini economice insa viata va deveni mai placuta, datorita atingerii unui nou nivel de constiinta, care permite o alta perceptie asupra starilor de fapt. Astfel, in anii care vor urma, sa ne asteptam la un amestec derutant de dezvoltari ale unor tendinte aparent conflictuale.

Un aspect capital al pregatirii pentru viitor este cunoasterea si acceptarea faptului ca acest calendar, cel Mayas, argumentat cu dovezi, se sfarseste pe 28 Octombrie 2011, ceea ce le ofera oamenilor o cota de nivel pentru ritmurile in care lucrurile vor evolua, chiar daca, dupa aceasta perioada, va fi necesara o anumita perioada de timp pentru sedimentare. Viziunea care rezulta din cele prezentate, cu referire la vremurile care vin, nu consta nici in faptul ca “lumea se va sfarsi”, nici ca “vom trai fericiti, fie pana la adanci batraneti, fie pentru totdeauna”, la o anumita data prestabilita din viitor. In schimb, ni se deruleaza in fata ochilor un scenariu destul de complex, bazat pe cele mai solide si sugestive dovezi, asupra viitorului. Acesta are multe elemente in comun cu scenariul nasterii dificile a “Noului Ierusalim”, dupa cum ne este prezentat in Apocalipsa. Aceasta Carte mentioneaza si accentueaza ca nu va fi, cu toate acestea, o lume accesibila tuturor si descrie un scenariu care, cu siguranta, va solicita din partea noastra forta spirituala si integritate morala, pentru a fi invingator. Nu vreau sa atasez conotatii religioase discutiei de fata, insa pentru orice aspirant la accesul in aceasta noua lume este evident ca trebuie sa fie un adevarat si sincer cautator al Adevarui si ca trebuie sa evite explicatiile simpliste. 

Chiar daca acest calendar Mayas are astfel un caracter universal si poate fi, in esenta sa, comparat si asociat Apocalipsei, este cu toate acestea important sa vedem si felul in care Mayasii contemporani isi percep si interpreteaza data de sfarsit. 

Perspectiva Mayasilor din Zilele Noastre
 
Fireste, unii dintre ei sunt bucurosi de atentia mondiala indreptata spre calendarul lor si pot chiar crede ceea ce arheologii peroreaza referitor la data de 21 Decembrie 2012 (Numaratoarea Lunga propriu-zisa, pe care se bazeaza aceasta data a fost indepartata din sistemul Mayas cu multa vreme in urma, iar aceasta data le-a fost propusa de arheologii moderni). Cu toate acestea, surse de o mai inalta autoritate, cum ar fi Don Alejandro Oxlaj, membru al Consiliului celor Varstnici, nu adera la aceasta tendinta de masa. Oricine a vizionat si audiat interviul pe care i l-am luat acum doi ani (disponibil pe DVD si oferit prin Mayan Majix) a putut constata ca el respinge data de 21 Decembrie 2012, aceasta reprezentand o eroare de calcul. (Fapt care, la vremea respectiva, a fost o surpriza in ceea ce ma privea).

El de asemenea emite profetia celor Treisprezece Baktuni si 13 Ahau, care se suprapune datei de 28 Octombrie 2011 (care este, de fapt, 13 Ahau). Spre deosebire de mine, el nu specifica o data de sfarsit, desi am convenit asupra faptului ca ultima modificare de katun (debutul perioadei profetice a celor 7200 de zile de pe urma) a avut loc in 1992. In preajma acestei modificari de katun, in data de 10 Februarie 1992 putem constata derularea unor evenimente majore, o transformare cuantica, care au schimbat fata lumii: 

- sfarsitul Razboiului Rece si prabusirea Uniunii Sovietive (25 Decembrie 1991),
-  instituirea Uniunii Europene (7 Februarie 1992) si
-  lansarea World Wide Web (August 1991). 

La vremea modificarii de katun, predicata de sustinatorii datei de 21 Decembrie 2012 (John Jenkins declara data ca fiind 13 Aprilie 1993, in cadrul documentarului “Ziua Judecatii de Apoi”, difuzat pe un canal televizat de Istorie), noua lume se va fi instaurat deja. De asemenea, in viitor, oamenii care vor fi adoptat aceasta data de sfarsit se vor afla deja intr-o rastoaca, in ape moarte, fata de ceea ce se petrece, cu adevarat, in lume.

Concluzii
 
Toate acestea demonstreaza caracterul crucial al acestei date de sfarsit; iar cei care doresc sa participe constient la transformarile cuantice care se prefigureaza, si cei care doresc sa se inalte pe valurile creatiei ce vor fi generate, vor rata aceasta oportunitate, daca vor respinge calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si data de sfarsit ca fiind 28 Octombrie 2011.  

Daca alegeti sa ignorati evidenta si sa plecati urechea la profetii ce propovaduiesc “alinierea din 21 Decembrie 2012*, aceasta optiune ar putea avea consecinte dramatice pentru propria viata si, de asemenea, asupra modului in care va raportati la viitor. O data cu accelerarea timpului in Lumea Galactica Inferioara, diferenta de 420 de zile dintre cele doua date de sfarsit este, literalmente, la fel de semnificativa precum cea dintre zi si noapte.

* Aceasta asa-numita aliniere a avut loc de fapt in decursul anului 1998, insa este prezentata foarte rar, intrucat nu ar fi in interesul corporatiilor media, care acum vand “fenomenul 2012”

sursa: Editura For You 

Ciclurile Superioare ale Creatiei
Ciclul National
Ciclul Planetar
Ciclul Galactic
Ciclul Universal.
Energia dominanata
13 baktun 5125 ani; 13 zile/nopti a cate 394,3 ani
13 katun
256 ani; 13 zile/nopti a cate 19,7 ani
13 tun
12,8 ani; 13 zile/nopti a cate 360 zile
13 uinal 160 de zile; 13 ziel/nopti a cate 20 de zile
Ziua intai. Cerul1
Xiuhtecuhtili
Zeul Focului si al Timpului
11 august 3115-1721 iHr.
24 iulie 1755-1775
5 ianuarie 1999-31 decembrie 1999
11 februarie-3 martie 2011
Prima noapte.Cerul 2
Tlaltecuhtli
Zeul Pamantului
2721-2326 iHr.
1755 -1794
31 decembrie 1999 – 25 decembrie 2000.
3-23 martie.
Ziua a doua. Cerul 3
Chalchiuhtlicue
Zeita Apei
2326-1932 iHr.
1794 -1814
25 decembrie 2000-20 decembrie 2001
23 martie- 12 aprilie
A doua noapte. Cerul 4
Tonatiuh
Zeul Soarelui si al Razboinicilor
1932-1538 iHr.
1814 -1834
20 decembrie 2001-15 decembrie 2002
12 aprilie-2 mai
Ziua a treia.Cerul 5
Tlacolteotl
Zeita Iubirii si a Renasterii
1538 – 1144 iHr
1834 -1854
15 dcembrie 2002-10 decembrie 2003
2-22 mai
A treia noapte. Cerul 6
Mictlantecuhtli
Zeul Mortii
1144-749 iHr
1854 -1873
10 decembrie 2003-4decembrie 2004
22mai-11iunie
Ziua a patra.Cerul 7
Cinteotl
Zeul Porumbului si al Subsistentei
749-355 iHr.
1873-1893
4 decembrie 2004 – 29 noiembrie 2005
11iunie-1 iulie
A patra noapte.Cerul 8
Tlaloc
Zeul Ploii si al Razboiului
355-40 d.Hr
1893-1913
29 noiembrie 2005-24 noiembrie 2006
1-21 iulie
Ziua a cincea. Cerul 9
Quetzalcoatl
Zeul Luminii
40-434 dHr.
1913-1932
24 noiembrie 2006-19 noiembrie 2007
21 iulie-10 august
A cincea noapte.Cerul 10
Tezcatlipoca
Zeul Intunericului
434-829 dHr.
1932-1952
19 noiembrie 2007-13 noiembrie 2008
10-30 august
Ziua a sasea. Cerul 11
Yohualticitl
Zeita Nasterii
829-1223 dHr.
1952-1972
13 noiembrie 2008-8 noiembrie 2009
30 august-11 septembrie
A sasea noapte. Cerul 12
Tlahuizcapantecuhtli
Zeul Diminetii
1223-1617 dHr.
1972-1992
8 noiembrie 2009-3 noiembrie 2010
19 septembrie-8 octombrie
Ziua a saptea.Cerul 13
Ometeotl
Marele Zeu Creator
1617-28 octombrie 2011
1992 – 28 oct.2011
3 noiembrie 2012-28 oct.2011


In urma acestei comunicari am cautat pe Google si alte informatii despre aceasta data - 28 octombrie 2011. Am gasit pe prima pagina deschisa, un titlu al unei postari a siteului CrestinOrtodox.ro Titlul este "Evanghelia 28 octombrie 2011" (Evanghelia zilei 28 octombrie 2011 - Citeste Sfanta Evanghelie dupa Luca). Am deschis pagina si am citit pasajul de mai jos:


28 octombrie 2011

Cu cine voi asemana pe oamenii acestui neam? Si cu cine sunt ei asemenea?
Sunt asemenea copiilor care sed in piata si striga unii catre altii, zicand: V-am cantat din fluier si n-ati jucat; v-am cantat de jale si n-ati plans. Caci a venit Ioan Botezatorul, nemancand paine si negustand vin, si ziceti: Are demon! A venit si Fiul Omului, mancand si band, si ziceti: Iata un om mancacios si bautor de vin, prieten al vamesilor si al pacatosilor!
Dar Intelepciunea a fost gasita dreapta de catre toti fiii ei.
Sfanta Evanghelie dupa Luca 7 (31-35)


* Am cautat pe siteul mentionat si data de 21 decembrie 2012 dar nu am gasit decat calendarul ortodox si un articol despre sfarsitul lumii.




















2 comentarii:

Mica spunea...

Foarte interesanta si de mare actualitate postarea ta.
Felicitari!

AMIRA spunea...

Multumesc, Mica. O zi placuta!