duminică, 19 decembrie 2010

Aparat de comunicare cu cei decedati - inventat de Thomas Edison






O masina care permite comunicarea cu lumea spiritelor a fost construita in secret de celebrul inventator american Thomas Alva Edison, in ultimii sai ani de viata. In mod ironic, posesorul aparatului, care doreste sa-si pastreze anonimatul, spune ca spiritul lui Edison l-a rugat sa distruga echipamentul in cauza si sa nu dezvaluie nimanui felul in care acesta a fost construit.


„Daca masinaria mea va cadea pe mainile cui nu trebuie, aceasta ar putea influenta destinul omenirii. Sunt mult mai intelept acum, si-mi dau seama ca doar mintile cele mai evoluate ar trebui sa comunice intre lumi“, ar fi spus el. Edison a inceput sa lucreze la acest aparat spre finele anilor ’20, spre surprinderea tuturor celor din anturajul sau, care-l stiau a fi agnostic, mai mult decat sceptic, fata de posibilitatea unei vieti „de apoi“. Unii istorici sunt de parere ca interesul sau in comunicarea cu mortii a fost stimulat de alti importanti cercetatori si oameni de stiinta cu care era prieten, in special Sir William Crookes si Sir Oliver Lodge, de asemenea spiritisti de marca. Crookes a fost un fizician a carui specialitate – vidul – l-a ajutat pe Edison sa realizeze becul cu incandescenta.


Nu avea timp de spiritism


Alti istorici spun ca Edison poate sa fi considerat drept datoria sa, lamurirea controversei legate de spiritism si a inceput sa investigheze temeinic fiecare teorie pro si contra. Spre deosebire de Lodge si Crookes, care consultau mediumi si alti spiritisti, mintea logica a lui Edison l-a convins ca, daca este posibil sa comunicam cu mortii, trebuie s-o putem face si prin intermediul unui aparat. El nu avea timp de medii, table de spiritism sau dat in bobi. „Anumite metode (de spiritism) utilizate acum sunt atat de brute, de copilaresti, de nestiintifice, incat este uluitor cum asa de multi oameni rationali se lasa convinsi de ele“, se plangea Edison.


Vocea spiritului din „gramofon“


Secretul proiectului sau spiritist a fost pastrat extrem de bine, iar dupa ce a murit, in 1931, aproape toti cei care l-au cunoscut au crezut ca aceasta ultima inventie nu a fost terminata niciodata. Dar un mic cerc de inventatori si parapsihologi au aflat ca lucrurile stau altfel. Prototipul fusese finalizat, apoi a fost cumparat de un bogatas excentric, amator de curiozitati si inventii bizare, relateaza Almeea.com. Initial, cumparatorul a crezut ca are in fata unul din primele modele de gramofon si l-a pus deoparte. Dupa cativa ani, el a incercat sa porneasca „gramofonul“ – fara ac sau cilindru rotitor – si a incremenit auzindu-l pe Edison vorbindu-i pe nume. Vocea spiritului inventatorului a fost rapid acoperita de cele ale altor spirite. Colectionarul a vandut aparatul unei persoane a carei identitate nu a vrut sa o cunoasca.


6 comentarii:

Anonim spunea...

Wow all I can remark is that you are a proficient writer! Where can I in you if I want to charter rent out you?

MARIA spunea...

Sarbatori fericite!
Iti doresc ca mosul sa iti aduca un sac de daruri frumoase!
Multa bucurie alaturi de cei dragi!

AMIRA spunea...

Multumesc din suflet, Maria. Sarbatori fericite!

Ingerul tau spunea...

Deosebite aceste informatii...
Oamenii ar trebui sa-si descopere gramofonul interior...:)
Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Jocul oamenilor mature reprezinta imitarea actului divin adica un efort de recreare.
Jocul copiilor este considerat autentic, adica mai apropiat de creatia divina. Jocul copiilor este un joc sincer pentru ca ei nu inteleg si nu accepta conversatiile sociale si cognitive. Jocul lor ignora barierele temporale si spatiale. Pentru fiecare copil joaca nu este doar un obiect de distractie ci si o exprimare a personalitatii si de explorare a lumii. Copilaria si jocul alcatuiesc un spatiu ideal spre care scriitorii se intorc adeseori invocandu-l cu incantare si nostalgie, iar printre acesti scriitori sunt amintiti Ion Creanga si Ovidiu Verdes.

Esenta Infinitului spunea...

Extrem de interesant articolul, cu un subiect mai necunoscut publicului roman! Merita toata lauda! La multi ani!