luni, 23 august 2010

Experienta in apropierea mortii






O CALATORIE PANA LA LUMINA SI INAPOI 
- povestea unei experiente in apropierea mortii -


Mellen-Thomas Benedict spune:

In 1982 am murit de cancer in faza terminala. Boala mea era inoperabila si orice fel de chimioterapie pe care mi-ar fi prescris-o nu ar fi facut altceva decat sa ma transforme, din ce in ce mai mult, intr-o leguma. Mi se dadusera intre sase si opt luni de viata. In anii '70 eram o consumatoare ahtiata de informatii, si ma intristam din ce in ce mai mult, din cauza crizei nucleare, a crizei ecologice si asa mai departe. Asa ca, in lipsa unei baze spirituale, am inceput sa cred ca natura facuse o greseala si ca noi eram, de fapt, asemenea unui organism canceros aflat pe planeta. Percepeam oamenii ca fiind un soi de cancer si cu asta m-am ales. Asta mi-a pus capat vietii. Aveti mare grija cum vedeti lumea. Acest lucru se rasfrange asupra voastra, mai ales daca viziunea voastra este negativa. Acest lucru m-a dus pe mine la moarte. Am incercat diverse metode alternative de vindecare, dar nimic nu mi-a folosit. Asa ca am stabilit ca totul era, de fapt, intre mine si Dumnezeu. Nu ma mai confruntasem niciodata pana acum cu Dumnezeu, de fapt nu avusesem niciodata de-a face cu El. Nu aveam niciun fel de preocupari spirituale la vremea respectiva, dar am inceput o calatorie, pentru a afla despre spiritualitate si despre modurile alternative de vindecare. M-am apucat sa citesc tot ce se putea despre subiectul respectiv, pentru ca nu voiam sa am vreo surpriza dincolo. Asa ca am inceput sa citesc despre diverse religii si filosofii. Toate erau foarte interesante si mi-au dat speranta ca exista ceva dincolo. Ajunsesem in grija permanenta a unei infirmiere. Imi amintesc ca m-am trezit intr-o noapte, acasa, pe la 4:30 si am stiut pur si simplu ca asta era. Asta era ziua in care aveam sa mor. Asa ca mi-am chemat cativa prieteni si mi-am luat la revedere. Mi-am trezit ingrijitoarea si i-am spus. Facusem o intelegere cu ea ca imi va lasa cadavrul in pace sase ore, pentru ca citisem ca se intampla tot soiul de lucruri interesante atunci cand mori. Am adormit la loc.


Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este inceputul unei experiente tipice in apropierea mortii. Dintr-o data eram perfect constienta ca stateam in picioare, dar corpul meu era asezat in pat. In jurul meu era un fel de intuneric. Ma simteam mai vie in afara corpului, decat in viata obisnuita. Totul era atat de viu, incat puteam vedea fiecare camera din casa. Puteam vedea si acoperisul casei, inprejurimile ei si chiar dedesubtul casei. Era o Lumina care stralucea. M-am intors spre Lumina, care era foarte asemanatoare celei descrise de alti oameni in experientele lor din apropierea mortii. Era atat de minunata. Este tangibila, o poti simti. Este ademenitoare; vrei sa te duci spre ea, asa cum te-ai arunca in bratele tatalui sau mamei tale ideale. Pe masura ce am inceput sa ma misc catre Lumina, am stiut intuitiv ca daca merg catre Lumina, voi muri. Asa ca mergeam spre Lumina si spuneam: "Te rog sa astepti un minut; stai doar o secunda. Vreau sa ma gandesc la asta, as vrea sa-ti vorbesc inainte sa plec." Spre surprinderea mea, in acel punct intreaga experienta s-a oprit. Va puteti controla experienta de dupa moarte. Nu va aflati intr-un vartej incontrolabil. Asa ca dorinta mea a fost respectata si am avut o discutie cu Lumina. Lumina lua permanent diferite forme, Iisus, Budha, Krishna, mandale, imagini si semne arhetipale. Am intrebat-o: "Ce se intampla aici? Te rog, Lumina, explica-mi. Chiar vreau sa stiu care este realitatea situatiei." Nu pot pune exact in cuvinte, pentru ca era un fel de comunicare telepatica.


Lumina mi-a raspuns. Informatia care mi-a fost transferata era ca, in timpul experientei tale dupa moarte, credintele tale sunt cele care dau forma feedback-ului pe care il primesti in fata Luminii. Daca esti budist sau catolic sau fundamentalist, primesti feedback legat de ceea ce era credinta ta. Ai ocazia sa o privesti si sa o examinezi, dar majoritatea oamenilor nu o fac. Dupa cum mi s-a revelat mie Lumina, mi-am dat seama ca ceea ce vedeam cu adevarat era  matricea Sinelui nostru Superior. Cu totii avem un Sine Superior, sau o parte suprasufleteasca a fiintei noastre. El mi s-a revelat in cea mai adevarata forma energetica a sa. Singurul fel in care il pot descrie cu adevarat este ca Fiinta Sinelui Superior este mai mult un canal. Nu arata asa, dar este o conexiune directa la Sursa, pe care o avem fiecare dintre noi. Suntem direct conectati la Sursa. Asa ca Lumina imi arata matricea Sinelui Superior. Eu nu eram angajata in nicio religie anume. Prin urmare, asupra acestei stari de fapt imi era dat feedback in timpul experientei mele dupa moarte.

Atunci cand ii ceream Luminii sa ma lamureasca, sa continue sa-mi explice, am inteles ce este matricea Sinelui Superior. Avem o retea in jurul planetei, la care sunt conectate toate Individualitatile Superioare. Este ca si cum am avea o companie grozava, un nivel urmator, subtil de energie care ne inconjoara, nivelul spritului ca sa spunem asa. Apoi, dupa cateva minute, am mai cerut lamuriri. Chiar doream sa stiu despe ce este vorba in Univers si, de data asta, eram gata sa plec. Am spus: Sunt gata, ia-ma. Atunci, Lumina s-a transformat in cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata: o mandala de suflete umane de pe aceasta planeta. Atunci am ajuns la aceasta imagine cu viziunea mea negativa a ceea ce se intampla pe planeta. Asa ca am intrebat Lumina, rugand-o sa ma lamureasca si am vazut, in aceasta mandala magnifica, cat de frumosi suntem cu totii in esenta noastra, in nucleul nostru. Suntem cele mai frumoase creatii. Sufletul uman, matricea umana pe care o formam impreuna este absolut fantastica, eleganta, exotica, orice. Nu pot spune destul despre felul in care mi s-a schimbat parerea despre Fiintele umane, in acel moment. Am spus: O, Doamne, nu stiam cat suntem de frumosi! La orice nivel, sus sau jos, in orice forma v-ati afla, voi sunteti cea mai frumoasa creatie. Revelatiile primite de la Lumina continuau fara oprire. Apoi am intrebat Lumina: Asta inseamna ca Omenirea va fi salvata? Atunci, asemenea unei explozii de trambite cu o ploaie de lumini spiralate, Marea Lumina a vorbit spunand: Tine minte asta si nu uita niciodata; voi va salvati, voi va rascumparati si voi va vindecati. Ati facut-o intotdeauna. O veti face intotdeauna. Ati fost creati cu puterea de a face asta, inca dinainte de inceputul lumii. In acea clipa am inteles si mai mult. Am inteles ca AM FOST DEJA SALVATI, si ne-am salvat pe noi insine, pentru ca am fost proiectati sa ne autocorectam asemenea intregului Univers al lui Dumnezeu. La asta se refera a doua venire.

I-am multumit Luminii lui Dumnezeu, din toata inima. Cel mai bun lucru pe care am putut sa-l spun au fost urmatoarele cuvinte simple de multumire: O, draga Dumnezeule, draga Universule, draga Sine Superior, Imi Iubesc Viata! Lumina parea sa ma aspire si mai profund. Era ca si cum Lumina m-ar fi absorbit complet. Lumina Iubirii este ceva de nedescris. Am intrat intr-un alt taram, mai profund decat cel precedent si am devenit consienta de ceva mai mult, mult mai mult. Era un suvoi enorm de Lumina, vast si plin, adanc in Inima Vietii. Am intrebat ce era. Lumina mi-a raspuns: "Acesta este FLUVIUL VIETII". Bea din aceasta apa bogata, dupa dorinta inimii. Asa am facut. Am luat inghitituri, una dupa alta. Sa bei Viata insasi! Eram in extaz. Atunci Lumina a spus: "Ai o dorinta". Lumina stia totul despre mine, trecutul, prezentul si viitorul. "Da"! am soptit.


Am cerut sa vad restul Universului, dincolo de sistemul nostru solar, dincolo de toate iluziile omenesti. Lumina mi-a spus atunci ca pot sa merg odata cu Suvoiul. Am facut-o si am fost purtata prin Lumina, catre capatul tunelului. Am simtit si am auzit o serie de explozii sonice foarte blande. Ce mai goana! Dintr-o data mi s-a parut ca sunt lansata de pe planeta, pe acest suvoi de Viata. Am vazut Pamantul disparand. Sistemul solar, in intreaga lui splendoare, a trecut usor pe langa mine si a disparut. Cu o viteza mai mare decat cea a luminii, am zburat prin centrul Galaxiei, absorbind din ce in ce mai multa cunoastere, pe masura ce inaintam. Am aflat ca aceasta Galaxie si intreg Universul sunt pline de diferite forme de VIATA. Am vazut multe lumi. Vestea buna este ca nu suntem singuri in Univers! Pe masura ce calatoream pe suvoiul de constienta prin centrul Galaxiei, suvoiul se desfacea in extraordinare valuri fractalice de energie. Supraaglomerarile Galaxiei, cu toata intelepciunea lor straveche, zburau pe langa mine. Primul gand a fost ca mergeam undeva, chiar calatoream. Dar apoi mi-am dat seama ca, pe masura ce suvoiul se marea, propria mea constienta se extindea si ea, pentru a cuprinde tot ce era in Univers! Toata creatia trecea pe langa mine. Era o minune de neimaginat! Eram cu adevarat un Copil Minune; un prunc in Lumea minunilor! Atunci m-am regasit intr-o tacere profunda, dincolo de limitele linistii. Puteam vedea sau percepe VECIA, dincolo de Infinit. Eram in Vid. Eram in pre-creatie, inainte de Big Bang (Marea Explozie). Am trecut dincolo de inceputul timpului - Primul Logos - Prima Vibratie. Am fost in Ochiul Creatiei. Am simtit ca atingeam Fata lui Dumnezeu. Nu era un sentiment religios. Pur si simplu, am fost una cu Viata si Constienta Absoluta. Cand spun ca am putut vedea sau percepe vesnicia, spun ca am putut experimenta modul in care Creatia, in intregimea ei, se autogenereaza. Era fara inceput si fara sfarsit. Este un gand care iti extinde mintea, nu-i asa?


Oamenii de stiinta percep Big Bang asemenea unui eveniment unic, ce a dat nastere Universului. Am vazut, in timpul experientei mele de viata dupa moarte, ca Big Bang a fost doar unul dintr-un numar infinit de alte Big Bang-uri care creeaza, incontinuu si simultan, Universuri. Singurele imagini care se pot apropia oarecum de asta, in termeni umani, ar fi acelea create de super computere ce folosesc ecuatii de geometrie a fractalilor. Oamenii din antichitate stiau toate astea. Ei spuneau ca Dumnezeu crea periodic noi Universuri, expirand si recrea alte Universuri, inspirand. Aceste epoci se numesc Yuga. Stiinta moderna a numit asta Big Bang. Ma aflam in constienta absoluta, pura. Puteam vedea sau percepe toate marile explozii Big Bang sau Yuga, cum se creau si se recreau. Am intrat instantaneu, simultan, in toate. Am vazut ca absolut fiecare particica a creatiei are, la randul sau, puterea de a crea. Este foarte dificil de explicat. Inca nu am cuvinte sa o descriu. Mi-au trebuit ani intregi, dupa ce m-am intors din experienta mea in preajma mortii, sa asimilez orice fel de cuvinte care sa descrie experienta Vidului. Pot sa va spun acum numai atat: Vidul este mai putin decat nimic si totusi, mai mult decat orice exista! Vidul este zero absolut, haosul ce da nastere tuturor posibilitatilor. Este Constienta Absoluta, cu mult mai mult decat Inteligenta Universala. Vidul este golul sau nimicul dintre manifestarile fizice. Este SPATIUL dintre atomi si componentele lor. Stiinta moderna a inceput sa studieze acest spatiu. Ea il numeste punctul Zero. Ori de cate ori se incearca sa fie masurat, instrumentele depasesc scala, sau, cum s-ar spune, tind spre infinit. Pana acum nu a fost gasita o modalitate de a masura, cu precizie, infinitul. In corpul vostru si in Univers exista mai mult spatiu zero, decat orice altceva! Ceea ce misticii denumesc Vid, nu este un vid. Este atat de plin de energie, un alt fel de energie care a creat tot ceea ce suntem. Totul, incepand de la Big Bang este vibratie, de la primul Cuvant care este prima vibratie. Biblicul EU SUNT in realitate are un semn de intrebare dupa el. EU SUNT = Ce sunt eu?  Astfel, creatia lui Dumnezeu exploreaza Sinele lui Dumnezeu, in orice fel posibil, intr-o explorare continua prin fiecare dintre noi. Am inceput sa vad, in timpul experientei mele in preajma mortii, ca tot ceea ce este, este Sinele, literalmente Sinele vostru, Sinele meu. Totul este marele Sine. De aceea stie Dumnezeu, chiar si atunci cand cade o frunza. Lucrul acesta este posibil, pentru ca oriunde te-ai afla, este centrul Universului. Oriunde se afla orice atom,  acela este centrul Universului. Exista Dumnezeu in asta si Dumnezeu in Vid.

Atunci cand exploram Vidul, in timpul experientei mele in preajma mortii, si toate acele Yuga sau creatii, ma aflam complet in afara timpului si spatiului, asa cum le cunoastem noi. In aceasta stare extinsa am descoperit ca, de fapt, creatia este Constienta Absoluta Pura, sau Dumnezeu, care vine in Experienta Vietii, asa cum o stim noi. Vidul insusi este lipsit de experienta. Este inaintea vietii, inainte de prima vibratie. Dumnezeirea inseamna mai mult decat Viata si Moarte. Prin urmare, exista chiar mai mult de experimentat in univers decat Viata si Moartea! Cand am inteles acest lucru, terminasem cu Vidul si doream sa ma intorc la Creatia sa sau Yuga. Parea lucrul cel mai normal de facut. Atunci m-am intors brusc prin cea de-a doua Lumina, sau Big Bang, si am auzit mai multe explozii de catifea. Am mers pe suvoiul constientei, inapoi prin intreaga Creatie, si ce mai calatorie a fost! Supraaglomerarile Galaxiilor au trecut prin mine, aducandu-mi si mai multa intelegere. Am trecut prin centrul Galaxiei noastre, care este o gaura neagra. Gaurile negre sunt marile procesoare sau reciclatoare ale  Universului. Stiti ce se afla de cealalta parte a unei gauri negre? Noi suntem; Galaxia noastra, care a fost reprocesata dintr-un alt Univers. In intreaga ei configuratie energetica, Galaxia arata asemenea unui oras fantastic al luminilor. Toata energia de pe aceasta parte a Big Bang-ului este Lumina. Fiecare subatom, atom, stea, planeta, chiar si constienta insasi, sunt alcatuite din Lumina si au o frecventa. Lumina este viata. Totul este alcatuit din Lumina, chiar si pietrele. Asa ca totul este viu. Totul este alcatuit din Lumina lui Dumnezeu; totul este foarte inteligent.

Atunci cand eram purtata pe suvoi, am putut vedea, in cele din urma, ca se apropia o Lumina imensa. Am stiut ca era Prima Lumina; Matricea Sinelui Superior a Sistemului nostru Solar. Apoi, intregul nostru Sistem Solar a aparut in Lumina, insotit de una dintre exploziile acelea de catifea. Am putut vedea toata energia pe care o genereaza acest Sistem Solar si este un spectacol incredibil de Lumina! Am putut auzi Muzica Sferelor. Sistemul nostru Solar, asemenea tuturor corpurilor ceresti, genereaza o matrice unica de Lumina, sunet si energii vibrationale. Civilizatiile avansate de pe alte sisteme stelare pot detecta in Univers Viata, asa cum o stim noi, dupa amprenta energetica si vibrationala a matricei. Este o joaca de copii. Copilul minune al Pamantului (Fiintele umane) face chiar acum o gramada de zgomot, asemenea copiilor care se joaca in curtea Universului.


Lumina mi-a explicat ca nu exista moarte; suntem Fiinte nemuritoare. Suntem vii dintotdeauna! Am inteles ca facem parte dintr-un sistem natural viu, care se recicleaza permanent. Nu mi s-a spus niciodata ca trebuie sa ma intorc. Am stiut ca va trebui. Era firesc, dupa tot ceea ce am vazut in timpul experientei mele in preajma mortii. Nu stiu cat timp am fost cu Lumina, in timp uman. Dar a venit un moment in care am inteles ca toate intrebarile mele isi primisera raspuns si ca intoarcerea mea era iminenta. Cand spun ca toate intrebarile mele capatasera raspuns dincolo, chiar asta vreau sa spun. Toate intrebarile mele au primit raspuns. Fiecare om are o viata diferita si intrebari diferite, la care cauta raspuns. Unele dintre intrebarile noastre sunt universale, dar fiecare dintre noi exploreaza acest lucru pe care il numim Viata in felul sau personal unic. Asa se intampla cu orice forma de viata, de la munti, la fiecare frunza, din fiecare copac. Acest lucru este foarte important pentru noi ceilalti din acest Univers. Pentru ca totul contribuie la Imaginea Generala, la deplinatatea Vietii. Noi suntem literalmente Dumnezeu care exploreaza Sinele lui Dumnezeu, intr-un Dans infinit al Vietii. Unicitatea noastra sporeste intreaga Viata.

Cand am inceput intoarcerea catre ciclul vietii, nu mi-a trecut nicio clipa prin minte, nici nu mi s-a spus, ca ma voi intoarce in acelasi trup. Am avut incredere deplina in Lumina si in procesul Vietii. Atunci cand suvoiul s-a unit cu marea Lumina, am cerut sa nu uit niciodata revelatiile si sentimentele legate de ceea ce am invatat dincolo. A urmat un da. Am simtit cum sufletul imi era sarutat. Apoi am fost dusa inapoi prin Lumina, in taramul vibrational. Intregul proces s-a inversat, cu si mai multe informatii care mi-au fost transmise. M-am intors acasa si mi s-au dat lectii din experienta mea in preajma mortii, legate de mecanica reincarnarii. Mi s-au dat raspunsuri la toate micile mele intrebari: Cum se face asta? Cum se face ailalta? Am stiut ca ma voi reincarna.

Pamantul este un mare procesor de energie si constiinta individuala evolueaza dinspre el, in fiecare dintre noi. Ma gandeam la mine ca fiind om pentru prima data, si eram fericita sa fiu asa. Din ceea ce am vazut, as fi fericita sa fiu si un atom in acest Univers. Un atom. Asa, ca sa fiu partea umana a lui Dumnezeu,  asta este cea mai minunata binecuvantare. Este o binecuvantare dincolo de orice ne inchipuim noi ca poate fi o binecuvantare. Pentru fiecare dintre noi, sa fim partea umana a acestei experiente este ceva teribil si magnific. Fiecare  dintre noi, oriunde si oricum ar fi, ratat sau nu, este o binecuvantare pentru planeta, exact in locul in care se afla. Am trecut prin reincarnare, asteptandu-ma sa ajung un bebelus undeva. Dar mi s-a dat o lectie despre cum evolueaza identitatea si constienta individuala. Am fost atat de surprinsa, cand am deschis ochii. Nu stiu de ce, pentru ca o intelesesem, dar a fost totusi o surpriza atat de mare sa ma intorc in acest corp, inapoi in camera mea, cu cineva care ma privea, plangand in hohote. Era infirmiera mea. Ea renuntase la o ora si jumatate dupa ce ma gasise moarta. Corpul meu era rigid si inflexibil. S-a dus in cealalta camera. Atunci m-am trezit si am vazut lumina afara. Am incercat sa ma ridic si sa ma duc spre ea, dar am cazut din pat. Infirmiera a auzit zgomot si a venit in fuga, si m-a gasit pe podea. Cand mi-am revenit, am fost foarte surprinsa si, in acelasi timp, plina de veneratie fata de ceea ce mi se intamplase in timpul experientei mele in preajma mortii. La inceput, toate amintirile calatoriei mele pe care le am acum, nu existau. Continuam sa alunec din lumea asta si intrebam intr-una: Traiesc? Lumea asta parea mai ireala decat cealalta. In trei zile ma simteam din nou normal, mai clara si totusi diferit de felul in care ma mai simtisem vreodata in viata. Amintirile experientei mele au revenit mai tarziu. Nu vedeam nimic rau in nicio Fiinta umana pe care o cunoscusem vreodata. Inainte, eram cu adevarat plina de judecati. Credeam ca multi oameni erau ratati. De fapt, credeam ca toti, in afara de mine, erau niste ratati. Dar am scapat de toate astea, acum.



 

In timpul experientei mele, a trebuit sa cobor in ceea ce voi toti ati putea numi Iad si a fost foarte surprinzator. Nu am vazut Satana sau raul. Coborarea mea in Iad a fost o coborare in mizeria umana obisnuita a fiecarei persoane, in ignoranta si intunericul lipsei de cunoastere. A parut ca o eternitate jalnica. Dar fiecare dintre milioanele de suflete din jurul meu avea o mica stea de Lumina, care ii era tot timpul la dispozitie. Dar nimeni nu parea sa-i acorde atentie. Erau atat de prinsi in propria durere, trauma si suferinta. Dar, dupa ceea ce a parut o eternitate, am inceput sa chem Lumina aceea, asemenea unui copil care isi striga parintii in ajutor. Atunci, Lumina s-a deschis si s-a format un tunel care a venit direct la mine si m-a izolat de toata frica si durerea. Asta este, in realitate, Iadul. Asa ca, ceea ce facem este sa invatam sa ne tinem de mana, sa ne apropiem. Portile Iadului sunt acum deschise. Ne vom uni, ne vom prinde de maini si vom pasi impreuna, afara din iad. Lumina a venit la mine si s-a transformat intr-un Inger auriu, imens. Am spus: Esti Ingerul Mortii? Mi-a transmis ca era suprasufletul meu, matricea Sinelui meu Superior, o parte foarte veche a noastra. Apoi am fost dusa la Lumina.

Curand, stiinta noastra va cuantifica spiritul. Va fi minunat, nu-i asa? Descoperim acum dispozitive care sunt sensibile la energia subtila, sau la energia spiritului. Fizicienii folosesc aceste acceleratoare de particule, pentru a zdrobi atomii si a vedea din ce sunt formati. Au ajuns pana la nivelul quarcilor si asa mai departe. Ei bine, intr-o buna zi vor ajunge pana la nimicul care tine totul laolalta si il vor numi Dumnezeu. De abia acum incepem sa intelegem ca si noi cream, pe parcurs. Cand am vazut vesnicia, in timpul experientei mele, am ajuns pe un taram in care exista un punct in care transmitem intreaga cunoastere si incepem sa cream urmatorul fractal, urmatorul nivel. Avem puterea de a crea, pe masura ce exploram. Si acesta este Dumnezeu, care se extinde prin noi. De la intoarcerea mea, am trait experienta Luminii in mod spontan si am invatat cum sa ajung in acel spatiu, aproape oricand in timpul meditatiei mele. Fiecare dintre voi poate face asta. Nu este nevoie sa muriti, sau sa aveti o experienta in preajma mortii, pentru a face acest lucru. Sunteti dotati pentru asta, aveti deja tot ce va trebuie. Corpul este cea mai minunata Faptura de Lumina din cate exista. Corpul este un Univers de Lumina incredibila. Spiritul nu ne forteaza sa dizolvam acest corp. Nu asta se intampla. Nu mai incercati sa deveniti Dumnezeu; Dumnezeu devine voi. Aici.

L-am intrebat pe Dumnezeu: Care este cea mai buna religie de pe planeta? Care este cea corecta? Si Dumnezeirea a spus, cu multa iubire: Nu-mi pasa. A fost o gratie incredibila. Cand Dumnezeirea a spus nu-mi pasa, am inteles imediat ca noua trebuie sa ne pese. Este important pentru ca noi suntem Fiintele carora le pasa. Are importanta pentru noi, iar in asta rezida importanta. Ceea ce aveti este ecuatia energiei in spiritualitate. In cele din urma, Dumnezeirii nu ii pasa daca esti protestant, budist sau orice altceva. Toate reprezinta fatetele  unui intreg. Mi-as dori ca toate religiile sa-si dea seama de asta si sa se lase unii pe altii in pace. Nu inseamna sfarsitul fiecarei religii, ci faptul ca vorbim despre acelasi Dumnezeu. Traiti si lasati-i si pe altii sa traiasca. Fiecare are o alta viziune. Si toate fac parte din imaginea globala; toate sunt importante.

Am trecut dincolo, in timpul experientei mele in preajma mortii, plina de temeri legate de deseurile toxice, rachetele nucleare, cresterea exploziva a populatiei si de distrugerea padurii amazoniene. M-am intors, iubind fiecare problema. Iubesc deseurile nucleare. Iubesc norul urias in forma de ciuperca; acesta reprezinta cea mai sfanta mandala care am manifestat-o pana acum, ca un arhetip. El, mai mult decat orice religie si filozofie de pe Pamant, ne-a adus impreuna, dintr-o data, la un nou nivel al constientei. Stiind ca am putea arunca planeta in aer de 50 de ori, sau de 500 de ori, realizam in cele din urma ca poate ne aflam cu totii aici, impreuna. Pentru o perioada au trebuit sa puna mai multe bombe, pentru ca sa ne faca sa intelegem. Atunci am inceput sa spunem: nu mai vrem asa ceva. Acum ne aflam, de fapt, intr-o lume mai sigura decat a fost ea vreodata si va deveni si mai sigura. Asa ca, m-am intors din experienta mea in preajma mortii, iubind deseurile toxice, pentru ca ne fac sa ne apropiem unii de altii. Aceste lucruri sunt atat de mari. Dupa cum ar putea spune Peter Russel, aceste probleme sunt acum de dimensiunea sufletului. Avem raspunsuri de dimensiunea sufletului? DA! Taierea padurii amazoniene va incetini si, in cincizeci de ani de acum incolo, vor fi mai multi copaci pe planeta, decat au fost in multa vreme. Daca va ocupati de ecologie, faceti-o in continuare; sunteti acea parte din sistem care devine constienta. Faceti-o cu toata puterea, dar nu fiti deprimati. E o parte din ceva mult mai mare. Pamantul se afla in procesul domesticirii sale. Nu va mai fi niciodata un loc atat de salbatic, cum era altadata. Vor ramane locuri salbatice marete, rezerve in care natura sa prospere. Gradinaritul si rezervele vor constitui preocuparile viitorului. Cresterea populatiei ajunge foarte aproape de gama optima de energie, care sa determine o schimbare a constientei. Aceasta schimbare in constienta va conduce la schimbari in domeniul politicii, banilor si energiei.

Dupa moarte, trecand prin experienta mea in preajma mortii si intorcandu-ma, respect cu adevarat viata si moartea. In experientele noastre cu ADN-ul s-ar putea sa fi deschis poarta unui mare secret. In curand vom putea trai cat de mult vrem sa traim in acest corp. Dupa ce veti fi trait in jur de 150 de ani, veti simti intuitiv ca vreti sa schimbati canalele. Sa traiesti o vesnicie intr-un singur trup, nu este la fel de creativ ca si reincarnarea, ca si transferul energiei in acest vortex fantastic de energie in care ne aflam. Vom vedea cu adevarat intelepciunea Vietii si mortii si ne vom bucura de ea. Dupa cum stau lucrurile, suntem deja in  viata, dintotdeauna. Acest corp in care va aflati a fost viu dintotdeauna. El vine dintr-un suvoi de Viata care isi are originea la Marea Explozie (Big Bang) si chiar dincolo de ea. Acest corp da viata vietii urmatoare, cu energie densa si subtila. Acest corp a fost deja viu, de o vesnicie.

Patricia Diane Cota-Robles

sâmbătă, 21 august 2010

Ascensiunea Planetara



 


Opinia lui Tom Kenyon despre Ascensiunea Planetara


"Doar timpul ne va spune dacă suntem într-adevăr într-o ascensiune planetară aşa cum cred Hathorii. Acum atât de multe prostii se răspândesc peste tot, încât este dificil de spus dacă suntem sau nu în procesul de ascensiune. Situaţia noastră de pe Pământ îmi aduce aminte de acea poveste despre cei doi copii cărora părinţii le promiseseră un ponei. Când au intrat în grajd într-o zi, ei au văzut un morman uriaş de bălegar. Ei au strigat cu entuziasm: .


Mărturisesc că este o situaţie specială pentru mine să fac channeling pentru un grup de fiinţe care pare că întotdeauna priveşte la partea superioară a lucrurilor şi care menţin o viziune a măreţiei umane, viziune pe care eu, ca om, uneori nu o împărtăşesc. Cu toate acestea, ştiu că se petrec miracole în mijlocul imensului haos şi al negativităţii pe care o înfruntăm cu toţii. Dar cele mai multe dintre ele se petrec în persoane sau între oameni. Şi cea mai mare parte dintre ele nu sunt menţionate în acele maratoane de sugestii hipnotice şi de amorţire a minţii, numite ştirile zilei. De asemenea, ştiu că trăim într-un univers ciudat şi magic, unde posibilităţi de neimaginat pot şi chiar apar uneori, ca realităţi neaşteptate. Şi ceea ce a fost odată aparent o realitate solidă, poate să dispară rapid, devenind istorie.


În cele din urmă, cred că multe dintre cele ce se petrec cu omenirea se datorează pur şi simplu faptului că se petrec la întâmplare, aleator. Dar unele dintre acele lucruri care ni se întâmplă sunt în mod clar un rezultat direct a ceea ce gândim şi facem, atât la nivel individual cât şi colectiv. Şi aici am eu cea mai mare speranţă, în ciuda scepticismului meu epuizat, şi în ciuda manipulărilor de amorţire a minţii, la care suntem cu toţii supuşi de către marile corporaţii, de guvernele noastre, de instituţiile şi religiile noastre. Simt că mulţi dintre noi, cei de pe această uimitoare planetă, încep să se trezească în moduri în care niciodată nu au putut să fie imaginate de cei ce controlează. În ciuda vastelor lor resurse de a ne hipnotiza şi de a ne controla prin frică, dezinformare, minciună, magia s-a pus în mişcare.


Există o masă de oameni ce creşte exponenţial, oameni care se trezesc în diverse moduri. Unii dintre noi se trezesc la realitatea neliniştitoare a faptului că liderii noştri politici şi economici ne-au furat pe faţă, ne-au furat drepturile noastre ca fiinţe umane şi au furat cu ajutorul băncilor pentru a hrăni dorinţele lor insaţiabile de bani, statut şi putere – chiar în detrimentul celor cărora le-au jurat că îi servesc. Alţii dintre noi se trezesc la relitatea şocantă că, cu câteva excepţii, religiile noastre au răpit aspiraţiile noastre spirituale. Şi printr-o întorsătură ironică a sorţii, multe dintre religii au devenit surse de rău în lume – dacă definim rău ceea ce creează vătămare în interiorul său între membrii familiei noastre umane. O privire iute asupra istoriei şi recrudescenţa actuală a fundamentalismului şi a intoleranţei religioase, ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a clarifica acest lucru.


În toată lumea, un număr crescut de oameni, se trezesc la adevărul că noi suntem o parte din natură, nu suntem separaţi de ea. Şi pentru ei dispariţia unei specii nu este un lucru insignifiant. Pentru acest grup, viaţa este o responsabilitate sacră şi nevoia de a avea grijă de Pământ şi de vastul său ecosistem este un adevăr evident. Alţii se trezesc din transa realităţii în trei dimensiuni, pentru a-şi da seama că există mult mai mult în vieţile noastre şi faţă de cine suntem noi cu adevărat, decât ne-a făcut să credem cultura noastră. Şi acestea sunt doar câteva zone în care noi, primatele umane, ne trezim.


Poate că Hathorii au dreptate. Poate că există un val de energie de evoluţie care trece prin tot spaţiul. Şi poate noi suntem în toiul unui experiment măreţ – evoluţia conştiinţei în materie. Dar oricare ar fi motivele, mi se pare că din ce în ce mai mulţi dintre noi aleg să apese butonul de alarmă al ceasurilor noastre deşteptătoare cosmice. Şi în loc de a continua într-o încercare vană de a rămâne inconştienţi, din ce în ce mai mulţi dintre noi aleg actul radical, curajos şi îndrăzneţ de a se trezi din Marele Somn al Maya (Iluziei) şi din miasma civilizaţiei noastre.Ce se va petrece atunci când cea mai mare parte a lumii se va trezi nu poate şti nimeni."


Mesaj transmis de Matei - Suzanne Ward
13 august 2010


Sunt Matei si din partea tuturor sufletelor din acest loc, va transmit salutari pline de iubire.


Multi pamanteni percep viata ca fiind mai tumultoasa ca niciodata. Razboiul, saracia, coruptia, opresiunile continua, deci este de inteles ca oamenii care au trait mult timp in astfel de conditii, adesea se simt lipsiti de speranta. Stiti ca schimbari de o magnitudine fara precedent sunt in plina desfasurare si, din acest motiv, puteti avea sentimente de neliniste, depresie, nemultumire, nerabdare, oboseala sau disconfort fizic. S-ar putea sa va simtiti nelinistiti, debusolati, plutind fara un scop sau o directie clara, sau sa simtiti ca nu se petrece nimic semnificativ in viata voastra si nici pe Pamant. Se poate intampla asta deoarece transformarile prin care trece lumea sunt atat de avansate incat multi au una sau mai multe dintre senzatiile descrise anterior – ca microcosmosuri ale Pamantului sunteti afectati in mod natural de amploarea schimbarilor prin care trece planeta. Totul este intr-o stare de accelerare si exista ridicari frecvente ale nivelelor de vibratie ale Pamantului – e posibil ca voi inca sa va adaptati la cel mai recent nivel in timp ce planeta trece la urmatorul. Vibratiile din planurile energetice atinse de planeta voastra, fac ca mentinerea echilibrului la nivel corporal, mental si spiritual, sa necesite un efort suplimentar. Cand sunteti intr-o stare de dezechilibru, curgerea energiei este fluctuanta sau blocata, cauzand proasta functionare a sistemului dumneavoastra electromagnetic si producerea unei palete largi de senzatii neplacute la nivel fizic, mental si emotional. Un alt efect al vibratiilor mai inalte este o stare interioara de neliniste, insatisfactie fata de situatia personala. Cei care isi urmeaza intuitia pentru a schimba locuinta, slujba, sau relatiile, o duc mai bine decat cei care rezista la ghidul sufletului, ce ii indruma pe calea experimentarii karmice, cale ce a fost aleasa pentru a incheia vietile in planul tridimensional.   


De asemenea, vibratiile amplifica caracteristicile si comportamentul uman, facand din „bine” si mai bine si din „rau” si mai rau. Persoanele generoase daruiesc pana cand isi golesc dulapurile si cei ce au inimile pline de bunatate se pun in sluja celorlalti oriunde este nevoie de ajutor. Cei lacomi strang din ce in ce mai multe si nu daruiesc nimic, iar cei lipsiti de inima fac probleme celorlalti. Oamenii plini de lumina infloresc spiritual si activitatile de natura luminoasa se extind ca scop si rezultate pozitive. Oamenii ale caror fapte si atribute sunt intunecate, regreseaza spiritual, intentiile si eforturile lor se risipesc. Interactiunea cu indivizii din acest ultim grup poate fi cu adevarat stresanta, deoarece energia corpului vostru de lumina rezista energiei lor. O sursa posibila de senzatii si comportamente anormale este calea ascendenta a Pamantului care o aliniaza la celelalte planete si la Sol. Desi juxtapunerea corpurilor solare a afectat intotdeauna pe oameni, acum diferenta consta in cursul ei rapid, constant, spre iesirea din a treia densitate. Nu numai sentimentele voastre ci si atitudinile si reactiile celorlati ce par a fi iresponsabile, ciudate, sau socante, se datoreaza partial influentelor celeste neobisnuite. Cresterea activitatii geofizice este o alta sursa potentiala de stres, deoarece corpurile voastre sunt afectate de undele de soc ale Pamantului. Cutremurele, eruptiile vulcanice, furtunile violente, inundatiile, elibereaza negativitatea care a determinat spirala descendenta a planetei, negativitate care pana acum aproape 70 de ani a mentinut-o timp de milenii in densitatea a treia. Eliberarea negativitatii la nivel planetar are si ea un efect asupra corpurilor oamenilor.


Sa raspundem la urmatoarea intrebare: cate dintre cutremurele, dezastrele „naturale” si schimbarile drastice de vreme sunt facute de om? Nu ar fi o exagerare sa raspundem ca „toate”. De exemplu, un cutremur provocat prin tehnologii, la fel ca si in natura, nu poate avea efecte izolate – eliberarea de energie initiaza activitati in zone similare vulnerabile de pe tot globul si acestea declanseaza si ele o noua activitate. La fel se petrece cu vantul si norii. Totusi, Mama Natura stie cand sa se odihneasca, astfel incat pamantul, apele si cerul sa se poata linisti si ea sa poata redobandi echilibrul, fara sa afecteze zonele menite a fi in siguranta. Cei ce manipuleaza vremea si genereaza dezastre geofizice nu le pasa de momentele de vindecare ale Pamantului si nici de orice exceptie de la distrugere, moarte si suferinta.


Reintorcandu-ne la cauzele posibile ale simptomelor neplacute pe care probabil ca le experimentati, va oferim sugestii practice pentru a le diminua efectele si durata. Oboseala nu este niciodata aliatul vostru – relaxati-va si dormiti suficient. Beti multa apa pura pentru a ajuta curgerea mai buna a energiei prin corpul vostru si functionarea mai buna a sistemului vostru electromagnetic. Exercitiile fizice si mentale, meditatia, retragerea in Natura, gandirea pozitiva, proiectele creative, muzica melodioasa – toate va ajuta in echilibrarea energiei voastre. Corpurile voastre au nevoie de hrana plina de lumina pentru un sistem imunitar puternic; mancati mai multe fructe si legume proaspete si mai putin zahar si carne. Drogurile ilegale sintetice, substantele chimice din medicamente si alcoolul nu numai ca sunt bariere in absobtia de lumina, ci si exacerbeaza bolile pe care doriti sa le vindecati si creeaza noi tipuri de disconfort. Faceti toate eforturile sa evitati sau sa linistiti intalnirile conflictuale – energia generata astfel este o bariera formidabila in calea echilibrului si a starii de bine. Daca, in ciuda folosirii acestor sugestii si a oricaror alte practici care v-au fost de folos in mod obisnuit, simptomele devin severe si persistente, va sugeram sa consultati un vindecator de incredere.


Cu aceasta combinatie de o mare varietate de influente energetice, cu dezordinea evidenta din lumea voastra si cu necunoasterea schimbarilor profunde care au loc, nu este de mirare ca unii cred ca vine "sfarsitul lumii” si altii interpreteaza Decembrie 2012 (atunci cand se sfarseste calendarul mayas) in acelasi mod. Ambele nu sunt corecte, dar, intr-adevar, vine un sfarsit al timpului  - pe calea ascensiunii Pamantului in Epoca de Aur, toate formele de intuneric se vor sfarsi. Exista multe intrebari si neintelegeri referitor la ascensiune – cine va insoti Pamantul, ce se va intampla cu oamenii care nu o vor face si la ce sa ne asteptam in densitatile mai inalte. Mai intai, ascensiunea nu are nimic de a face cu „extazul” religios, deci va rog sa nu incercati sa amplasati acest concept in adevarul universal. Ascensiunea este procesul in care Pamantul paraseste densitatea a treia si calatoreste prin cea de a patra catre a cincea. Desi aceasta miscare se face in planuri succesive de energii din ce in ce mai fine, nu intr-o ridicare progresiva asemanatoare cu urcarea unui munte, cresterea sufletelor in constiinta si claritate spirituala poate fi privita ca ascendenta (astfel ascensiunea este cel mai potrivit termen pentru acest proces). In continumul fara inceput si sfarsit, nu poate fi datat inceputul si sfarsitul ascensiunii Pamantului – s-ar putea spune ca ambele „timpuri” au fost cunoscute de nesfarsiti ani. In timpul liniar, procesul de ascensiune a inceput in anii 30, cand atrocitatile comise de oameni au ajuns la un nivel de neconceput si aproape ca au epuizat lumina planetei, adica forta de viata a corpului sau planetar si corpurile tuturor pamantenilor. Strigatul ei de ajutor s-a auzit in tot universul si, imediat, Dumnezeu a autorizat miliarde de civilizatii avansate sa raspunda prin transferul propriei lumini vaste in corpul Pamantului. Masiva infuzie de lumina din acele surse departate a stabilizat orbita si i-a permis sa se elibereze din stransoarea negativitatii, sa inceapa sa se ridice din densitatea a treia si sa continue procesul catre destinatia sa finala din densitatea a cincea. Sufletul sau provenea din acel plan superior si acolo a ramas de a-lungul mileniilor, in timp ce corpul sau a mers pe o spirala descendenta pe masura ce din ce in ce mai mult sange uman si animal era varsat si mediul era din ce in ce mai distrus. Ascensiunea este posibila pentru toti cei care au absorbit lumina si sufletele care acompaniaza Pamantul vor face asta in corpurile lor fizice. Daca corpurile nu mai au unele organe, membre, sau au boli fizice, emotionale sau mentale, pe calea ascensiunii vor fi vindecate toate bolile si vor fi inlocuite toate partile lipsa, astfel incat corpurile sa fie perfecte si emotional si mental. In densitatea a patra corpurile oamenilor in varsta vor intineri si vor trai pline de sanatate mult mai mult decat acum, iar in densitatea a cincea durata vietii se va mari de cel putin 10 ori fata de cum este acum.


Nu exista un judecator sau o selectie arbitrara a celor care pot sa se inalte si a celor care nu pot – este o chestiune de stiinta si de alegerile facute de suflet. Lumina schimba structura celulara bazata pe carbon din densitatea a treia, in forma cristalina care permite corpurilor sa supravietuiasca in frecventele sau vibratiile mai inalte ale densitatii a patra si a urmatoarelor. De aceea, persoanele care aleg sa traiasca in lumina se pot inalta cu Pamantul, iar cei ce se agata de intuneric nu o pot face. Sufletele din aceasta ultima grupa, dupa o perioada in care sunt spirite, se vor reincarna intr-o lume care corespunde cu inregistrarea energetica a Pamantul din timpul vietii lor si vor avea mai multe ocazii sa „vada lumina”. Nu toti oamenii plini de lumina se vor ridica pana la Epoca de Aur – depinde de clauza de longevitate din contractele sufletelor. Inainte de nastere, multi oameni au ales sa intre in lumea spiritului inainte ca Pamantul sa ajunga la acel moment si printre ei sunt multe suflete inalt evoluate a caror lumina este la fel de stralucitore ca si soarele la amiaza. Aceia care au venit din civilizatiile mai inalte sa ajute in moduri mai speciale Pamantul in timpul ascensiunii, ar putea sa treaca rapid prin Nirvana pe calea lor catre o lume a spiritului de o inalta densitate, cel mai probabil cea care sa ajute lumea lor originala, sau ar putea manifesta noi corpuri si s-ar putea incarna in o alta civilizatie pentru diverse experiente. Altii vor ramane o perioada in Nirvana, care va ramane lumea spiritului si se va inalta in tandem cu planeta. Sufletele care au incheiat lectiile karmice din densitatea a treia, ar putea alege o alta perioada din viata Pamantului sau s-ar putea alatura unei civilizatii dintr-o alta lume din densitatea a patra. Un mare numar de oameni ce sunt evlaviosi, vor alege sa nu se inalte cu Pamantul dupa ce va iesi la iveala adevarul despre originea religiilor: religiile au fost create in intuneric pentru a insela si controla oamenii, pentru a fi elementul care divide/separa cel mai mult viata pe Pamant si care aduna bogatii pentru capii bisericii. Desi fiecare cunoaste acest adevar la nivelul sufletului sau si este o alegere contractuala sa ne amintim in mod constient de asta, multi dintre credinciosii zelosi nu vor putea sau nu vor dori sa accepte ca, credinta lor adanc inradacinata se bazeaza pe invataturi false. Facand astfel, acesti oameni neaga lumina din adevar, ca suntem zei si zeite, inseparabili etern de Dumnezeu si de toate celelalte suflete din acest univers. Urmatorul lor contract inainte de a se naste, va include din nou clauza de a deveni constienti de acest adevar in urmatoarea lor viata fizica, care va fi intr-o lume de densitatea trei.


Indiferent de motivul pentru care un suflet paraseste aceasta viata, moartea fizica va veni din oricare dintre multele cauze care exista acum. Nu va exista o plecare in masa a persoanelor inclinate catre intuneric, atunci cand Pamantul va atinge un nivel vibrational specific, deoarece cantitatea de lumina din corp variaza de la individ la individ. Si nu exista nici o modalitate pentru voi sa distingeti pe oamenii plini de lumina  - ce-si traiesc vietile in concordanta cu contractele sufletului – de cei care aleg sa plece mai degraba decat sa accepte adevarul despre religii si persoanele a caror viabilitate corporala este distrusa, deoarece le lipseste lumina pentru a supravietui in nivelul vibrational in care a intrat Pamantul. In cele mai multe cazuri, pot exista reuniuni de suflete ce traiesc in lumi fizice sau ale spiritului de diverse densitati. Aceia care au evoluat intr-o densitate mai inalta pot calatori in astral catre o densitate mai joasa, ce are lumina suficienta pentru a asigura plecarea vizitatorului. Nu sunt posibile reuniunile cu sufletele care sunt incredintate lumilor din prima sau a doua densitate, datorita fortei lor de viata, unde inteligenta apoape nu exista si nu exista amintiri sau sentimente. Asta nu este o pedeapsa – ea ofera acelor suflete un nou inceput liber de negativitatea creata de ele, ce le-a dus automat catre aceste nivele mai joase de existenta. Inocenta animalelor, care actioneaza din instinct si nu din rautate, le califica in mod automat pe toate animalele (cu exceptia catorva specii) sa se inalte impreuna cu Pamantul. Pe aceasta cale, acelea care acum sunt salbatice vor deveni imblanzite, pradatorii vor deveni vegetarieni, si toate vor trai in pace unele cu celelalte si cu oamenii. Deja exista dovezi de prietenii intre specii, chiar si mame dintr-o specie ce alapteaza puii altei specii si exemple de legaturi intre animalele salbatice si oameni. Numarul de animale se va diminua in urmatorii ani, deoarece, instinctiv, se vor reproduce mai rar si vor avea mai putini pui. In timp ce cele mai multe specii vor fi capabile sa se adapteze la schimbarile de mediu si de clima, pe masura ce Pamantul se intoarce la propriul sau Eden, in care nu vor exista temperaturi extreme si toate terenurile vor fi arabile, speciile care traiesc in regiunile polare nu vor supravietui. Sufletele lor se vor duce in Nirvana si vor continua sa evolueze si, in timp, se vor incarna intr-o lume in care conditiile sunt potrivite pentru noile lor corpuri si scopuri in viata. In ciuda accentului pus pe luna decembrie 2012, nu exista o data fixa pentru Pamant de trecere in densitatea a patra. Exista o „fereastra” cereasca pentru o trecere lina, ce ofera un anume grad de flexibilitate in timpul vostru calendaristic. Amintiti-va ca ascensiunea este un proces care se desfasoara deja de aproape sapte decade, deci nu va asteptati la o aparitie dramatica care sa anunte prima zi din Epoca de Aur. 1 ianuarie 2013, adesea considerata “Ziua”, va fi putin diferita de ziua precedenta sau de urmatoarea. Nu este valabila ipoteza ca inainte de intrarea Pamantului in densitatea a patra vor exista trei zile de intuneric, sau, asa cum o mentioneaza unii, trei zile de soare arzator. Nu este adevarat ca viata dupa 2012 va fi cam aceeasi pe parcursul multor secole. Asa cum viata pe Pamant nu a fost statica, ci a progresat de a-lungul multor faze de dezvoltare, la fel se va petrece si cu viata in Epoca de Aur. Diferenta este ca totul se va petrece in pace, armonie si oportunitati nelimitate pentru a invata si a evolua in acea lume glorioasa (mesajul din 31 decembrie 2007, “Eseu despre 2012”, va da o descriere cuprinzatoare a vietii in acea perioada).


Ultimile faze ale tranzitiei din densitatea a treia la cea de-a patra vor aduce unele provocari, deoarece Iluminatii vor contiuna sa incerce sa starneasca necazuri. Tineti cont de intuitia voastra care va va indruma in momentele dificile, care nu vor putea sa dureze prea mult, deoarece cei intunecati nu se pot bate in lumina si lumina creste mai puternica cu fiecare zi. Nu va amintiti in mod constient ca ati fost nerabdatori sa va incarnati in aceasta perioada a evolutiei Pamantului si, desi multi altii au dorit sa participe, lor le-au lipsit abilitatile innascute, experienta si curajul care v-au calificat printre cei alesi. Putini pot fi in roluri de lideri proeminenti, dar voi toti sunteti lideri pur si smplu FIIND scanteile stralucitoare divine care sunteti! Nici un moment sa nu va indoiti ca sunteti suflete puternice, a caror contributie ajuta la triumful luminii impotriva intunericului – in continuum sunteti deja victoriosi!

Acum ne vom preocupa de situatia curenta. 

La invitatia Pamantului, alte civilizatii au diminuat atat cat a fost posibil, stricaciunile provocate vietii marine si coastei, provocate de scurgerea de petrol din Golful Mexic; la dorinta Pamantului, nu va exista o explozie a gazului metan care ar putea cauza pierderi de vieti si imbolnaviri pe scara mare. Abilitatea planetei voastre de a se vindeca si tehnologiile altor lumi pot remedia sau preveni acest tip de incident destructiv provocat de om, fie el intentionat, din neglijenta sau ignoranta. Scurgerea de petrol a fost un punct de cotitura major in favoarea Pamantului. Dominatia companiilor petroliere in productia energetica a fost redusa drastic, pe masura ce au crescut cererile pentru surse alternative. In curand veti vedea tehnologii care au fost de mult timp oprite sa iasa la lumina, ce vor fi folosite pentru multe scopuri, de la vindecarea bolilor si eradicarea poluarii pana la furnizarea luminii, caldurii si a combustibilului pentru transport.  Sunteti inca convinsi ca presedintele Obama este un suflet inalt evoluat care a venit dintr-o civilizatie avansata sa ne conduca catre Epoca de Aur? Da! Noi, sau alti mesageri, nu avem nici un motiv sa ne indoim de acest lucru, dar intelegem de ce unii dintre voi o fac. Evaluarile si concluziile se pot trage doar in functie de informatiile disponibile. Nu aveti punctul nostru de observatie plasat mai sus si nici sursele noastre de informatie, si nu aveti cum sa stiti toate curentele subterane care vor fi introduse in noua voastra lume.


Legea Atractiei spune ca negativitatea in orice directie aduce inapoi pe Pamant mai multe situatii negative. Impreuna cu vibratiile care intensifica trasaturile umane cele mai bune si cele mai rele, legea produce divizarea in politica, ideologie si filozofie, ce formeaza toate sistemele si organizatiile care organizeaza viata in lumea voastra. Nu disperati – acea incapatanare de a mentine status quo–ul (situatia existenta) si de a rezista incercarilor de reforma este doar un element din tabloul care in curand va „iesi la lumina”. Este inca in beneficiul manunchiului zdrentaros de forte ale intunericului care controleaza mass media importanta, sa scoata in evidenta evenimentele sportive sau persoanele potrivite si sa ignore miscarile ce cresc permanent in amploare, pentru incredere in sine, ingenuitate, inovatie, impartasirea resurselor si alte semne care arata ca se petrec schimbari fundamentale in inimile si mintile oamenilor. Ca orice altceva din lumea voastra care a fost creat de intuneric, controlul mintii prin mass media va fi in curand de domeniul trecutului – toate metodele de control al mintii opereaza pe frecvente scazute care vor disparea pe masura ce lumina continua sa se intensifice. Cea mai buna sursa a voastra de informare corecta este Internetul, dar fiti atenti ca si acesta este intesat de falsuri deliberate, conceptii gresite, inexactitati neintentionate – discerneti! Niciuna dintre situatiile groaznice pe care unii analisti sau unii channeleri le propaga ca fiind posibile, sau chiar de neevitat, nu se vor mai petrece. Nu se va mai repeta „9/11”, nici al treilea razboi mondial, nici un razboi nuclear in spatiu, nici revolte la nivel mondial datorita foametei, nici inundatii de a-lungul coastelor datorita cresterii nivelului oceanelor, nici pandemii, nici lipsa apei potabile, nici invazia unei civilizatii intunecate, nici distrugerea planetara care va necesita evacuari in masa sau refugierea sub pamant.


Hatonn m-a rugat sa va transmit acest mesaj: „Munca mea ca director de comunicatii dintre Pamant si toate celelalte puncte din Univers este suficient de dificila. Va rog sa nu o complicati prin transmiterea de informatii false sau de predictii care sunt pur si simplu prostii. Va multumesc”. Unii din comunitatea lucratorilor in lumina sunt disperati, deoarece prezenta altor civilizatii nu a fost recunoscuta in mod oficial si nici a navelor extraterestre. Daca am sti cand se va face anuntul oficial si cand vor ateriza navele, v-am spune cu placere, dar si chiar cele mai bune surse de informatii ale noastre nu stiu. Membrii familiei voastre spatiale ce traiesc printre voi sunt nerabdatori sa se prezinte si cei din nave doresc sa aterizeze pentru a va ajuta, dar ei trebuie sa astepte momentul potrivit. Tacticile diversioniste ale Iluminatilor i-au mentinut preocupati pe reprezentantii Pamantului cu transformarile majore care au precedat decizia finala referitoare la un anunt televizat. Nu se vor face aterizari pana cand nu va fi asigurata siguranta voastra, nu se va risca viata voastra – in acest moment Iluminatii controleaza armament care poseda un mare grad de pericol. Desi exista indicatori optimisti referitori la renasterea economica, orice imbunatatire este pur si simplu manipulare. Coruptia bine inradacinata in sistemul bancar, investitii si comert nu mai poate fi ascunsa, nu mai pot continua nici dobanzile bancare nerealiste si nici taxele neechilibrate – reteaua mondiala economica a Iluminatilor se prabuseste iremediabil. Sistemul vostru monetar se va intoarce la metale pretioase, pana cand constiinta voastra inaltata nu va mai necesita folosirea banilor in schimburile pentru bunuri si servicii. Preocuparile pentru cei fara casa si fara slujba sunt naturale si la fel si pentru cei care acum sunt in armata si vor fi trimisi acasa. Aceste preocupari ar disparea intr-o clipa daca ati putea sa vedeti, asa cum o facem noi, pacea, bucuria, armonia si cooperarea, abundenta de lucruri necesare vietii si bucuriile din Varsta de Aur a Pamantului. 


Sufletele luminoase din tot universul va aclama pe drumul vostru catre lumea noua glorioasa si va vad traind acolo.
Iubire si Pace.




joi, 19 august 2010

Codul etic al amerindienilor


 



Locuitorii nativi ai celor două Americi sau amerindieni sunt locuitorii pre-columbieni ai continentului America, descendenţii acestora şi alte multe grupuri etnice care se identifică cu aceste grupuri de oameni. Referirile la aceste grupuri de locuitori nativi sau indigeni ai Americilor cuprind, printre altele, nativi americani, Primele naţiuni, amerigieni, respectiv denumiţi de către Cristofor Columb, (geografic total incorect), indieni, astăzi nuanţat la rasa americano-indiană, indieni americani, amerindieni, amerinds, ori chiar indieni roşi sau piei roşii.
 
 


Amerindienii se ghidau după următorul cod etic:


1. Trezeşte-te împreună cu Soarele şi fă-ţi rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Spirit te va ascultă, trebuie doar să-i vorbeşti.

2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranţa, Înşelătoria, Mânia, Invidia/Gelozia şi Lăcomia, acestea izvorăsc din înstrăinarea de Suflet. Roagă-te pentru aceşti oameni, ca şi ei să-şi găsească îndrumare.

3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lăsa ca alţii să-ţi impună pe ce cale să mergi. Este calea ta, şi tu mergi pe ea. Alţii pot să meargă eventual alături de tine, însă nimeni altcineva nu poate să trăiască viaţa ta.

4. Poartă-te cu oaspeţii care îţi intră în casa cu multă consideraţie. Serveste-le mâncarea cea mai bună, dă-le patul cel mai bun şi onoreaza-i cu bunăvoinţă şi respect.

5. Nu fura ceea ce nu este al tău, nici de la altă persoană, nici de la o comunitate, nici din natură. Dacă nu ţi-a fost oferit sau dacă nu ai muncit pentru el, atunci nu-ţi aparţine.

6. Respectă toate lucrurile care se afla pe acest pământ – toţi oamenii, fiinţele, toate plantele.

7. Onorează gândurile, dorinţele şi cuvintele oamenilor cu care intri în contact. Niciodată să nu întrerupi pe altul care vorbeşte, nici să nu râzi de el şi nici să nu îi copiezi comportamentul în batjocură. Permite fiecărui om dreptul la exprimare personală.

8. Nu vorbi niciodată de rău pe alţii. Energia răutăţii pe care o emiţi către Univers va veni înapoi către tine multiplicata.

9. Toti oamenii fac greşeli. Şi toate greşelile pot fi iertate.

10. Gândurile rele produc îmbolnăvirea minţii, a trupului şi a spiritului. Practica Optimismul.

11. Natura nu este aici pentru noi, ci este Parte din noi. Toţi facem parte din Familia Planetară.

12. Copiii sunt seminţele viitorului nostru. Plantează iubirea în inimile lor şi udă aceasta iubire cu înţelepciunea şi lecţiile vieţii. Copiii au nevoie de spaţiu ca să crească, asigura-le acest spaţiu.

13. Evită să răneşti inimile altora, fii conştient că rănind pe altul, otrava durerii se va întoarce înapoi la tine.

14. Fii cinstit întotdeauna. Corectitudinea este un test de Voinţa în acest Univers.

15. Păstrează-te echilibrat; sinele tău mental, sinele tău spiritual, sinele tău emoţional, sinele tău fizic, încearcă să le păstrezi puternice, pure şi sănătoase. Activitatea fizică da forţa minţii. Bogăţia spirituală vindeca problemele emoţionale.

16. Ia decizii conştiente legate de cine intenţionezi să fii şi cum intenţionezi să reacţionezi. Asumă-ţi responsabilitatea pentru propriile acţiuni.

17. Respectă spaţiul personal al celorlalţi. Nu te atinge de proprietatea altora, în special de obiectele de cult religios. Aşa ceva este un lucru interzis.

18. Fii cinstit întâi cu tine însuţi. Nu poţi să îngrijeşti sau să ajuţi pe altul, dacă întâi nu te îngrijeşti şi ajuţi pe tine însuţi.

19. Respectă alte credinţe religioase. Nu-ţi forţa credinţa ta asupra altora.

20. Împarte din ceea ce ai. Participă la lucrul de Caritate.



luni, 16 august 2010

Calea Cerului si Piramida din Kogaionon



Calea Cerului



"Dupa cum se stie, în operele scriitorilor antici greci si latini, informatiile despre daco-geti sunt rare si fragmentare, iar ei însisi n-au lasat, cel putin din cât se cunoaste pâna acum, nimic scris despre civilizatia lor. In aceste conditii, este dificila reconstituirea universului lor spiritual, multe dintre aspectele acestuia ramânând în domeniul ipoteticului. Cu toate acestea, datorita originalitatii conceptiilor lor morale si religioase, conceptii care au stârnit intersul filozofilor, istoricilor, geografilor, medicilor si poetilor antici, informatiile referitoare la acestea sunt cele mai numeroase si se explica de ce, dupa cum afirma V. Pârvan (1926), " antichitatea recunostea unanim adânca religiozitate a getilor."


In acest context, una dintre cele mai valoroase informatii privind religia daco-getilor o gasim la Strabon (Geographia,VII,3,5), care, dupa ce mentiona ca Zamolxis, la început mare preot si apoi zeu suprem, traia într-o pestera inaccesibila altora si ca, anual, venea la el regele, pentru sfat de taina, referindu-se la muntele pe care acesta traia, consemna: "pâna si muntele (cu pestera) a fost socotit sfânt si asa îl si numesc. Numele lui este COGAIONON, la fel ca al râului care curge pe lânga el."
 

Plasarea zeilor celesti pe vârful muntilor era un fapt obisnuit si la traci, fratii dacilor, dar si la greci, romani si celti, popoare înrudite cu dacii, pentru care muntii erau salasuri ale zeilor, asa cum a fost Olimpul salasul zeilor greci si, mai înainte de acesta, Olimpul "divinilor pelasgi". Dupa R.Vulcanescu (1985), dacii se urcau pe culmile muntilor pentru a se ruga, pentru a fi mai aproape de cer, în care credeau ca salasuiesc zeii lor, iar incintele sacre de pe crestele muntilor au fost locuri de contact cu divinitatea, asa cum era hieropola de la Gradistea Muncelului. Credinta într-un zeu celest si apropierea de acesta, prin urcarea rituala a muntilor, a determinat plasarea principalelor hieropole ale dacilor la vârful muntelui, asa cum este cazul Gradistei Muncelului, cu renumita Sarmizegetusa, centrul sacru al dacilor, unde au functionat mai multe temple construite din piatra dura de andezit, care a înfruntat, neclintita, peste doua milenii. Judecând dupa dimensiunile blocurilor de andezit ce alcatuiesc hieropola, perfectiunea cu care au fost lucrate si mai ales dupa distanta si diferenta de nivel fata de locul de unde au fost aduse, realizam importanta sentimentului religios la daci, pentru care nimic nu era prea greu sau imposibil, când era vorba despre religia lor.
 
 
 
 


Unde se afla Kogaiononul?


Mentionata pentru prima data de Strabon, existenta Kogaiononului ca munte sacru este confirmata si din alte surse antice. Astfel, de la N. Densusianu (1913) aflam ca poetul roman Papinius Statius plasa Muntele Sfânt al dacilor în apropiere de Tapae, din moment ce armatele împaratului Domitian ar fi "alungat dacii de pe crestetul lui". Se stie ca, desi invingatori în luptele din anul 88, de la Tapae, romanii au facut o pace avantajoasa cu dacii. Cât priveste ocuparea ariei sacre de catre romani, avem serioase îndoieli, având în vedere atât stilul exagerat de laudativ al poetului la adresa împaratului, cât si totala tacere a altor izvoare privind acest eveniment, care nu putea ramâne fara rasunet în lumea antica... Tot din "Dacia preistorica" aflam ca Martial se referea si el la "Muntele cel faimos din tara hyperboreilor, unde zeii se legasera, cu juramânt lânga altarul cel mare, sa lupte uniti contra titanilor si unde vechii giganti asaltasera pe zeii olimpici."
 

Revenind la mentiunea lui Strabon, trebuie sa recunoastem ca elementele de identificare ale muntelui sfânt sunt putine: un râu cu acelasi nume care "curgea pe lânga" munte si existenta unor pesteri, cât de cât locuibile. Insuficienta reperelor, dar si analiza lor, uneori, superficiala au determinat formularea mai multor ipoteze referitoare la identificarea muntelui sfânt al dacilor cu diferite masive din lantul carpatic. Tinând seama de numarul celor care si-au exprimat opinia în legatura cu amplasarea muntelui sfânt al daco-getilor, se selecteaza trei masive muntoase: Ceahlaul, Gradistea Muncelului si Bucegii. Primul care a afirmat posibilitatea ca un munte al Moldovei sa fi fost similar Olimpului grecilor a fost domnitorul Dimitrie Cantemir si se referea la Muntele Ceahlau. De asemenea, în anul 1813, Fabre d'Olivet (dupa E.Papu) îl considera pe Orfeu "un pastor, preot si profet" ce locuia în muntii ce "despart Moldova de Transilvania" si ca "Pe versantul moldovenesc al Carpatilor s-a format mai târziu traditia cunoscuta de greci a muntelui Kogaion, adica Ceahlaul." Tot pentru Ceahlau au optat: V. Pârvan (1926), V. Lovinescu (1994) si N. si E. Ticleanu (1999). Dintre cei pentru care muntele sfânt al dacilor ar fi fost în Masivul Bucegi amintim pe N. Densusianu (1913) si pe I. Bucurescu (1997); acesta din urma, pe baza descifrarii unei inscriptii de la Romula, considera ca Sfinxul din Bucegi se afla pe locul unde a fost ucis Orfeu (Koga-I-Ion si Capul Magnificului). Pornind de la existenta hieropolei de la Sarmisegetusa, mai multi autori (H. Daicoviciu, 1972; M. Petrescu-Dâmbovita; P.Tatomirescu, 1997 si altii) si-au exprimat opinia ca Gradistea Muncelului ar fi fost Kogaionon-ul. R.Vulcanescu (1985) aminteste ca dintre "muntii mirifici" ai Daciei, doar trei au avut hieropole: Gradistea Muncelului, Ceahlaul si Muntele Gaina si, prin aceasta, ar putea corespunde Kogaionon-ului. In afara acestora, exista si alte propuneri: Muntele Godeanu (I.Conea, 1937); Vârful Curcubeta din Mun]ii Bihorului (I. Bogdan, 1976); Muntele Gugu din Masivul Godeanu (Berinde si Lugojanu,1984); Vârful lui Patru si chiar Retezatul (I.Vulpe, 1996) si lista nu se opreste aici. Daca ne referim la cel de al doilea indiciu dat de Strabon, si anume prezenta pesterilor, atunci doar Ceahlaul, Bucegii si Gradistea Muncelului întrunesc conditii geologice favorabile formarii acestora; în ceilalti munti citati, alcatuiti exclusiv din sisturi cristaline, pesterile fie ca lipsesc, fie ca sunt mici si accidentale. !n ceea ce ne priveste, pe baza unui numar de rationamente, argumente si descoperiri proprii, toate analizate în cele ce urmeaza, am considerat si încercam sa demonstram ca masivul Ceahlaul are cele mai multe sanse sa corespunda anticului Kogaionon.


Ziua de 6 august (Schimbarea la fata) este preferata de ”piramida”, care se lasa vazuta, in splendoarea sa, de pe varful Toaca, la rasaritul soarelui.
 
 
 


Ghedeonul disimuleaza Kogaiononul

 
Primul si cel mai important argument pleaca de la însasi numele Cogaionon. Astfel, într-o lucrare anterioara am aratat ca pe platoul superior al Ceahlaului, în partea sa centrala, exista vârful Bâtca Ghedeonului, ori la câteva sute de metri spre est, de sub Piatra Lata din Ghedeon, izvoraste pâraul Ghedeonului, care mai la vale devine Izvorul Muntelui. Ultimul toponim, unicat în Carpati, poate fi citit si ca Izvorul Ghedeonului, tinând seama ca muntele de sub care izvoraste este chiar Bâtca Ghedeonului. Dupa opinia noastra, toate aceste denumiri disimuleaza vechiul nume Kogaionon. In sprijinul acestei ipoteze aducem, în primul rând, legenda lui Ghedeon din Biblie (Judecatorii, 6, 25), conform careia Iahve s-a aratat în vis lui Ghedeon si i-a poruncit sa distruga altarul lui Baal si sa puna în loc altarul sau, cerere îndeplinita întocmai. Apoi, daca ne referim la aspectul Pietrei Late din Ghedeon, nici ca se poate imagina un altar mai frumos, mai ales ca spre apus dispune de un amfiteatru natural constituit de însasi versantul estic al Bâtcii Ghedeonului. În ononimul Bâtca Ghedeonului, remarcam mai întîi originea dacica a cuvântului " bâtca", apoi faptul ca daca numele acesteia ar fi venit, asa cum se afirma, de la numele unui calugar, atunci, conform traditiei din Ceahlau, ar fi trebuit, mai degraba, sa se numeasca " Bâtca lui Ghedeon" si nu Bâtca Ghedeonului, adica tot asa cum sunt alte denumiri - Pestera lui Vucol, Claia lui Miron, Pestera lui Gherman, Pârâul lui Silvestru si multe altele. De asemenea, denumirea Piatra Latadin Ghedeon, care numai de numele unui calugar nu pare a fi legata, si tot a[a toponimul Fundul Ghedeonului, semnificând aria din care izvoraste pârâul cu acelasi nume. Consideram ca o astfel de disimulare a fost facuta cu intentia vadita de a transmite posteritatii ca ktistaii (sacerdoti isihasti) religiei lui Zamolxis au trecut la noua religie crestina si, în deplina cunostinta de cauza, ne-au transmis numele stravechi al muntelui, disimulându-l prin cea mai potrivita legenda biblica. Coexistenta unor elemente ale religiei stravechi, alaturi de elementele ortodoxismului, au fost remarcate înca din secolul al XVII-lea de Dimitrie Cantemir, în "Descrierea Moldovei", în unele locuri ele persistând pâna astazi. In ceea ce priveste prezenta pesterilor, dupa I. Giurgiu (inf.verbala), în Ceahlau se gasesc câteva pesteri, care, asa cum o demonstreaza si toponimia (vezi exemplele de mai sus ), au servit la adapostirea unor calugari si poate chiar ca lacasuri de cult. In acelasi context, toponimia Ceahlaului este un amestec interesant de denumiri dacice (Bâtca, Brâna,Curmatura, Dochia, Durau, Detunata, Stanile, Lespezi, Piatra, Poiana, etc.) cu denumiri crestine (Toaca, Panaghia, Schitul lui ..., La Scaune, Sahastru etc.). Aceste consideratii toponimice se pot constitui într-un argument de sine statator, întrucât nicaieri pe întinsul Carpatilor, vechile denumiri dacice nu se împletesc atât de bine si de frecvent cu cele crestine.


De la Hierasos la Siret
 
 
Alt argument legat de hidronimie se refera la vechea denumire a Siretului, cunoscut în "Geographia" lui Ptolemeu cu numele de Hierasus (adica Sfântul, în limba greaca). O astfel de denumire, unica în antichitate, presupunea o hierofanie de notorietate în bazinul sau hidrografic ori, dupa opinia noastra, Ceahlaul putea fi aceasta. In acest sens, având în vedere stratificarea hidronimelor si sacralitatea râului Kogaion (Ghedeon), afluent drept al Bistritei, la rândul sau afluent drept al vechiului Hierasos, nu excludem posibilitatea ca numele primului sa se fi extins si asupra celui de al doilea.
 

 Doua miracole: Calea Sacra si Umbra Piramida

 
Un alt argument si poate cel mai important, dar de data aceasta tinând într-o oarecare masura de miracol, consta în faptul ca în prima decada a lunii august, la rasaritul Soarelui, umbra vârfului piramidal Toaca, combinata cu umbra vârfului Piatra Ciobanului, formeaza, timp de peste 80 de minute, o holograma naturala gigantica, incredibila si terifianta, cu aspect de piramida perfecta, motiv pentru care am denumit-o Umbra Piramida. Prin unicitate si maretie, Umbra Piramida a constituit, fara îndoiala, din cele mai vechi timpuri, o autentica hierofanie si, dupa opinia noastra, constituie principalul motiv pentru desfasurarea, în timpul aparitiei sale, în prima decada a lunii august, a Sarbatorii Muntelui, o sarbatoare uraniana, cu o vechime posibila mai mare de 5000 de ani, peste care s-a suprapus o sarbatoare crestina.
 

Un alt fenomen optic cu care debuteaza formarea hologramei naturale a Umbrei Piramida, desi de mai scurta durata, este probabil chiar mai important decât acesta si consta în aparitia, spre vest, pentru câteva minute, a mirificei Cai a Cerului. Datorita jocului de lumini si umbre din primele minute ale rasaritului, umbra vârfului se proiecteaza pe cer, pierzându-se în adâncimile acestuia, astfel încât pare ca între cer si pamânt s-a deschis un imens si nesfârsit drum întunecat, marginit în stânga de un parapet luminos. Ori, este sigur ca aceasta sublima cale celesta a fost observata de oamenii muntelui, în special de sacerdoti, din cele mai vechi timpuri. Interesant este faptul ca, spre est de Ceahlau, pornea asa numita Calea Sacra (v. N. Miulescu, 1978), care ajungea la Cheile Bâcului, în sud-estul orasului Chisinau, de unde continua spre est si era marcata printr-o linie de megaliti amintita si de D. Cantemir în "Descrierea Moldovei", linie ce corespunde cu Exampeos-ul mentionat de Herodot. Calea Cerului este un fenomen optic de-a dreptul fascinant si absolut unic. Asa cum am vazut-o, ca un drum întunecat marginit de un parapet luminos, drum al carui vârf se pierdea în infinite inaltimi celeste, Calea Cerului corespunde întru totul "piramidei" mult prea ascutite de pe stema Daciei, publicata în anul 1791 de Ritter Vitezovic si considerata de M. Dogaru ca una dintre stemele Moldovei. Dupa opinia noastra, prin unicitatea si maretia lor, cele doua fenomene succesive, Calea Cerului si Umbra Piramida au constituit hierofanii de prim ordin, din cele mai vechi timpuri, si pot justifica nu numai Sarbatoarea Muntelui si caracterul de Munte Sfânt al Ceahlaului, dar si Calea Sacra ce pornea de la poalele estice ale muntelui, precum si Exampeos-ul anticilor.
 
 
 
 


Varful Toaca,posibil arhetip al piramidelor egiptene

 
Desi tot morfologic, un alt argument se leaga de Vârful Toaca, care reprezinta o piramida cu baza patrata, forma de extrema raritate în natura, cu latura având lungimea dubla fata de piramida lui Keops si cu unghiul pantei vestice cu doar 1 grad diferenta, comparativ cu aceeasi piramida. Sa notam ca, prin alcatuirea vârfului Toaca dintr-un trunchi de piramida acoperit de o piramida tesita, acesta corespunde si cu "Piramida Rombica" din Egipt. Aceste stranii coincidente ne-au determinat sa consideram vârful Toaca un posibil arhetip al renumitelor piramide din Egipt, si aceasta cu atât mai mult cu cât, la numai 40 Km N-E de Ceahlau, la Târpesti Neamt, în depozitele culturii Cucuteni (4 800-3 300 î.H), arheologii au descoperit, incizat în ceramica eneolitica, un motiv unic reprezentând proiectia în plan a unei piramide cu baza patrata si diagonalele si apotemele trasate cu mare precizie. Mentionam ca posibile legaturi cu Egiptul sunt su-gerate si de alte argumente. Astfel, N. Ghinoiu a remarcat ca "Paralelismele spirituale între Egiptul antic si Neoliticul din România sunt evidente." În acelasi context notam ca, despre Egipt, G.Rachet consemneaza "o discontinuitate între paleoliticul egiptean si neolitic" si ca "la nivelul eneoliticului se constata influente asiatice", de unde si preferinta pentru zeul RA. Recent, J. Deruelle a emis ipoteza plecarii, din spatiul carpato-balcanic, în timpul neoliticului, a unor grupe de populatii de agricultori împreuna cu sacerdotii lor si instalarea acestora în zone similare câmpiii dunarene, cum sunt câmpiile Nilului, Tigrului si Eufratului. Tot asa, W.Rayan si W. Pitman (1997) identifica si catastrofa geologica care a determinat prabusirea Bosforului, permitând invazia apelor Mediteranei peste cele ale Lacului Euxinic, cu potopul biblic, si sustin catoate popoarele existente la anul 5 200 î.H au migrat din jurul lacului în alte directii si au generat, mai târziu, numeroase popoare sau grupe de popoare, printre care pe asa zisii indo-europeni, dar si pe sumerieni, semiti etc. In acest fel se poate explica si transferul modelului piramidei si a ziguratului din Kogaionon.


Ceahlaul, un gigantic zigurat

 
Un alt element care asigura unicitatea Ceahlaului printre muntii din jur, si prin aceasta posibila sa hierofanie, îl constituie morfologia muntelui: un zigurat gigantic, cu patru platforme si un vârf piramidal, Toaca, situat excentric. Prin cei 1907 m ai sai, Ceahlaul se ridica maiestuos ca "un far" (I. Simionescu, 940) deasupra tuturor muntilor din jur, care nu depasesc 1 300 m, pe o raza de peste 60 de Km spre nord si peste 100 Km spre sud. De asemenea, prin numeroasele sale stânci cu aspecte zoomorfe sau antropomorfe, Ceahlaul a stimulat imaginatia locuitorilor de la poalele muntelui si a monahilor ce au vietuit pe coclaurile sale, creatorii unor legende, unele dainuind din vremuri imemorabile. Referindu-se la Ceahlau, I. Simionescu scria: "Pe tot întinsul tarii nu este alt munte mai cunoscut, mai cântat, mai din povesti, sfintit chiar de multimi. Horele din Ceahlau, la 8 august, sunt semnele închinarii catre muntele cu atâtea frumuseti în jurul lui încât putea fi socotit ca sfânt, iar Toaca si Panaghia, ca monolitele orientale înaintea carora se prosternau cei care se închinau Soarelui." 


Isihasm" acum 10 000 de ani?

 
În același context, considerăm că locuitorii swiderieni (cu 12.000- 10.000 de ani în urmă), creatorii uneltelor de piatră și a colierului de hematită din siturile arheologice situate pe platoul muntelui (vezi M. Petrescu-Dâmbovița et al.1995), par să fi fost, după opinia noastră, cei mai vechi sacerdoți ai cultului Soarelui cunoscuți până în prezent. Aceasta este, presupunem noi, singura explicație plauzibilă pentru locuiri plasate atât de sus (1300 m - La Scaune și 1800 m, la Dochia) pentru acele îndepărtate vremuri, când, după cum ne spun istoricii, nici nu putea fi vorba de păstorit, iar vânătoarea se facea cu mult mai mare ușurință în pădurile de la poalele muntelui.


Kogaiononul este vizibil de la mari depărtări 
 

Un alt argument îl poate constitui faptul că grecii lui Strabon călătoreau frecvent spre țărmurile Pontului Euxin, unde aveau cetăți proprii, astfel încât puteau foarte bine să afle cu ușurință de existența unui munte renumit în partea răsăriteană a țării daco-geților. Mai mult, conform celor afirmate de Dimitrie Cantemir, uneori, din Cetatea Albă se putea vedea Ceahlăul, fenomen ce nu putea să scape grecilor, locuitori antici ai cetății. Când facem această afirmație ne bazăm și pe faptul că, în anumite condiții meteorologice, iarna, după încetarea unei puternice ninsori, din blocul Institutului Geologic al României, situat in nord-vestul Bucureștilor, uneori poate fi văzută o imagine fascinantă a Masivului Bucegi, care, deși situat la peste 150 Km depărtare, apare cu detalii incredibile, până la nivel de pâlcuri de pădure și poieni mari. Atunci, datorită purității aerului și existenței mai multor paturi de aer cu densități și umidități diferite, se produc reflexii, refracții, măriri și apropieri de imagini, toate împreună generând un fenomen optic de mare raritate.


Petrodava, avanpost al Kogaiononului

 
Într-o discuție purtată cu conf. dr. Gh. Iscru, acesta ne-a pus întrebarea firească dacă există serioase urme de locuire dacică în apropierea muntelui Ceahlău. Doamnei, la sud de Piatra Neamț. Această cetate avea și un templu, dar și o astfel de poziție încât vârful Ceahlăului se vedea spre VNV și este situat la 31 Km în linie dreaptă. La randul ei vizibilă de la mari depărtări, cetatea de la Bâtca Doamnei a putut fi folosită ca releu într-un sistem de semnalizare cu fum, dar rolul ei principal era să închidă accesul, pe valea Bistriței, spre Muntele Sacru.


Kogaiononul este sinonim cu Ceahlăul
 

În concluzie, Ceahlăul a atras atenția oamenilor, din cele mai vechi timpuri, prin aspectul său inconfundabil de zigurat gigantic, încununat de vârful piramidal Toaca, alături de care străjuiește stânca Panaghiei, dar și prin contrastul frapant de altitudine față de munții ce îl înconjoară, fapt ce îl face vizibil de la mari și foarte mari depărtări. Cu toate acestea, Ceahlăul este absolut unic prin fenomenele optice ce se petrec pe vârful său, la răsăritul Soarelui, în prima decadă a lunii august, când se formează imaginea holografică a Căii Cerului ce precede Umbra Piramidă. Considerăm ca aceste fenomene au fost remarcate încă de la sfârșitul paleoliticului, când pe platoul muntelui existau locuiri swideriene, cu 12.000 -10.000 de ani în urmă. Ulterior, probabil în eneolitic, muntele a fost sacralizat, simbolul piramidei pătrate de la vârf apărând pe ceramica cucuteniană de la Târpești, din apropiere. Probabil, tot de atunci datează și Sărbătoarea Muntelui, apariția ei fiind legată direct de fenomenele optice amintite.

 
Așadar, muntele sfânt al dacilor, Kogaiononul este apropiat sonor de denumirea vârfului central al muntelui, Bâtca Ghedeonului, din a cărui parte estică izvorăște pârâul cu același nume - Ghedeonul, pe care este posibil să îl fi avut în vechime și Bistrița, afluent drept al Siretului (Hierasos-ul, adică “Sfântul” anticilor, al cărui nume îl justifică în acest mod). Pe baza interpretării legendei biblice a lui Ghedeon, considerăm că sub acest nume a fost disimulat vechiul nume al muntelui sfânt. Toponimele Ceahlăului, o interesantă și incitantă îmbinare între dacic și creștin, pledează în același sens. Ioanichie Bălan arată că, după Muntele Athos, Ceahlăul este al al doilea munte sfânt al creștinătății ortodoxe, fapt dovedit de susținuta activitate monahală desfașurată pe acest munte. Antichitatea a consemnat existența cetății dacice Petrodava, ale cărei urme au fost găsite pe Bâtca.

prof. Elena si Nicolae Ticleanu





"Au trecut mai bine de 5 ani de cand am fost sa vad pentru prima data straniul fenomen. De atunci am oscilat intre obsesia de a sti ce-i acolo si firescul aparitiei anuale dar despre care nu stiau nici cei de acolo (cabanieri, meteorologi), deci nu prezenta un interes special. Anul acesta (2008) la inceputul lunii august am urcat pe varful Toaca de 3 ori pentru a fi mai aproape si eventual a intelege ce-i acolo, efort rasplatit cu generozitate.


Imaginea apare in acelasi loc, dar pentru a fi clara si tridimensionala trebuie indeplinite cateva conditii obligatoriu simultan:

1. Fenomenul are loc la rasaritul soarelui si dureaza cam o ora
2. Soarele trebuie sa rasara dintr-un anume loc, altfel spus in fiecare zi se formeaza umbra in alt loc, doar in preajma zilei de 6 august (a 49 zi dupa solstitiul de vara) este in pozitia potrivita.
3. La rasarit si imediat dupa trebuie ca spre est sa nu fie nori, razele soarelui sa nu fie obturate.
4. Ecranul de proiectie, spatial pe care se formeaza imaginea 3D trebuie sa fie incarcata cu aerosoli (patricule fine solide) si apa in suspensie (ceata, nori) , dar cu o densitate ce permite totusi trecerea luminii.
5. Sa aiba loc flourescenta oxigenului sub actiunea razelor ultraviolet, astfel imaginea compusa este albastruie cu fetele in diferite nuante.

 
Eu imi explic fenomenul din punct de vedere optic ca fiind o compunere a minimum 4 umbre, date de formatiunile reliefului zonei. In jurul datei de 6 august dimineata, varful Toaca, ce are forma de piramida regulata cu baza patrata, sub actiunea razelor solare dinspre est formeaza umbra triunghi isoscel, ca in orice zi senina din an. Stanca numita Piatra Ciobanului, fiind mai mica si mai jos, face alta umbra prelunga - la fel Piatra Vulcanului - si peste toate astea se suprapune lumina ce trece prin saua muntelui (Lespezi). In aceasta perioada, datorita pozitiei soarelui, toate umbrele sunt unite in varf, sunt legate ca intr-un “buchet”si se creaza imaginea magnifica tridimensionala cunoscuta. In alte zile, fiecare forma de relief face propria umbra firesc dupa legile fizicii.  Daca asta nu e de ajuns pentru a produce o profunda impresie are loc refractia razelor solare in jurul formelor ce se afla pe varful Toaca; astfel se formeaza un halou multicolor, ca un fel de curcubeu sferic. Te vezi de acolo sus, oglindit pe varful virtual al umbrei piramida, invaluit in aure multicolore. Este o minunatie ce se repeta an de an.

 
Am facut fotografii si filmulete pe data de 1, 6 si 13 August. Se poate vedea clar cum se misca umbrele, se aduna, apoi se despart, in functie de miscarea punctului de rasarit (soarele se misca cu aproximativ 1 grad pe zi). Din punct de vedere fizic, al opticii clasice, desi e o problema complexa, poate fi solutionata. Intervin totusi intrebari de tipul: cum e posibil o asemenea coincidenta ce are loc in ziua Soarelui ( stravechea sarbatoare pagana) peste care este suprapusa Schimbarea la Fata (sarbatoare crestina) si de ce e Muntele Ceahlau asa sfant, are si hram in aceasta zi, exact ca o manastire crestin-ortodoxa. Prea perfect sunt indeplinite conditiile astronomice (miscarile pamantului pe orbita), asezarea stancilor in locul ideal, anotimpul cand e mare probabilitatea de a fi atmosfera potrivita. Gandul, evident ca zboara la teoria constructiei artificiale a intregului complex, sustinuta si de studii geologice. Omul este o fiinta cu ratiune si simtire asa ca este corect sa amintesc de starea euforica a noastra, a tuturor celor aflati acolo in acea superba zi, stare ce doar poate fi traita, nu studiata. O legenda spune ca cei care se intalnesc pe muntele sfant Ceahlau raman legati intr-un fel sau altul, pentru totdeauna, fapt adevarat si sustinut de realitate." 


Mihai Marin