joi, 29 iulie 2010

Creaturi mitice


 

Legendele şi tradiţiile omenirii sunt populate de animale misterioase, cu înfăţişare fantastică şi puteri magice. Dar cum se face oare că le regăsim, sub nume diferite dar cu diferenţe minore de înfăţişare, în zone foarte diferite ale Pământului, separate între ele de distanţe uriaşe? Să nu fie oare aceste fiinţe atât de “fantastice” pe cât le considerăm noi acum? Să aibă oare la bază aceste legende fiinţe care au existat cu adevărat? Să fie oare balaurii noştri şi dragonii Asiei mai mult decât nişte plăsmuiri ale imaginaţiei umane? Dincolo de încântarea şi fiorii pe care ni le dau aceste poveşti extraordinare, fiecare din aceste animale mitice simbolizează o anumită idee şi are anumite însuşiri ideale, arhetipale, spre care tinde fiecare dintre noi şi omenirea în ansamblul ei. Să le cunoaştem mai îndeaproape pe câteva din ele…





Uroborosul
 
Uroborosul este un şarpe sau un dragon care îşi muşcă coada, simbolizând astfel natura ciclică a Universului: creaţie şi distrugere, viaţă care se naşte din moarte. El îşi mănâncă propria coadă pentru a-şi susţine viaţa, într-un etern ciclu al reînnoirii. Uroborosul apare în diverse culturi. La scandinavi, el este şarpele Jormungandr din mitul lui Yggdrasil, Arborele Lumii. Într-un mit hindus, el înconjoară ţestoasa care îi poartă în spate pe cei patru elefanţi care susţin lumea. Într-un alt mit, el înconjoară “marea care împrejmuieşte lumea”, numită Pontus. Uroborosul înconjoară Universul; tot ce este cunoscut şi necunoscut este cuprins în îmbrăţişarea sa, care menţine echilibrul lumii. Prime sale reprezentări le găsim în Egipt, în anii 1600-1700 î.e.n. El a fost preluat de către fenicieni şi greci, care i-au dat numele de “Ouroboros”, însemnând “care îşi manâncă coada”. Şi Platon vorbeşte despre el în dialogul său Timaios. 
 
Uroborosul eate strâns legat de mitul androginului, care reuneşte principiile masculin şi feminin. Aceasta este menirea fiinţei umane, această reunire a contrariilor care duce la reîntregire, la unitatea primordială. În unele reprezentări, corpul său este pe jumătate închis la culoare (simbolizând pământul şi noaptea) şi pe jumătate deschis (simbolizând cerul şi lumina), la fel ca în diagrama chineză a celor două principii opuse Yin-Yang. În China, el simbolizează continuitatea vieţii şi faptul că, în procesul eternei reînnoiri, fiecare sfârşit este un nou început. 


În alchimie, uroborosul simbolizează concepte precum reîntregirea, perfecţiunea şi totalitatea, ca şi cercul nesfârşit al existenţei (văzut uneori şi ca o spirală). Jung recunoaşte importanţa supremă a acestui simbol, pe care îl include la loc de frunte printre arhetipurile sale. El spune că Uroborosul “este mandala de bază a alchimiei”. El apare într-o lucrare de referinţă a alchimiei, Codex Marcianus, care datează de prin secolul al X-lea, împreună cu inscripţia “Unul este Totul”. Versiunea din această lucrare este foarte interesantă, întrucât corpul lui ia forma unei benzi a lui Moebius, atât de faimoasă în matematică, părând să aibă două laturi şi având de fapt una singură. Uroborosul este de asemenea simbolul Adevărului şi Cunoaşterii ultime, ca şi al nediferenţierii.





Pasărea Phoenix

Pasărea Phoenix este cunoscută din Orientul mijlociu şi îndepărtat până la Mediterana şi Europa, dar există menţiuni despre o pasăre similară şi la nativii americani. Este o pasăre de o frumuseţe neasemuită, care nu moare niciodată, ci se mistuie în flăcări şi renaşte apoi din propria cenuşă. Se spune că Pasărea Phoenix originară ar fi apărut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial. La egipteni ea este pasărea Bennu, asociată ciclului zilnic al soarelui şi ciclului annual al creşterii apelor Nilului, de unde legătura sa cu regenerarea şi viaţa. Phoenixul evocă focul creator şi distrugător din care se naşte lumea şi care îi va aduce sfârşitul. Simbolismul ei este legat de marile adevăruri ezoterice, reprezentând nemurirea spiritului şi reîncarnarea. 


În alchimie, ea este un simbol al transmutaţiei alchimice, al renaşterii magice prin iniţiere şi al creşterii spirituale. Pasărea Phoenix ne vorbeşte despre puterea de a depăşi fluctuaţiile vieţii noastre obişnuite, ne îndeamnă să ne orientăm către cele spirituale şi ne dă speranţă, inspiraţie şi putere regeneratoare atunci când renunţăm la vechiul mod de viaţă pentru a îmbrăţişa unul nou, superior. Phoenixul ne poate ajuta şi atunci când trecem prin experienţe emoţionale devastatoare. În alchimie, Pasărea Sublimării este asociată corpului astral, care, după cum arată marele alchimist Paracelsus, este corpul nostru spiritual sau “de aur”, purificat, care se dezvoltă în cursul evoluţiei noastre personale şi reprezintă renaşterea spiritului pe un nivel superior. Atunci când corpul fizic moare, spiritul începe o nouă existenţă într-o altă lume, non-fizică. La chinezi, Feng Huang, “Pasărea Roşie”, este unul din cele patru animale spirituale. Ea putea fi încălecată numai de către Nemuritori. Feng desemnează pasărea mascul şi Huang pe cea femelă, fiind în legătură cu simbolul Yin-Yang, cele două principii polare opuse care guvernează întreaga manifestare. Această pasăre este de asemenea un simbol al dragostei nemuritoare. Esenţa pozitivă a acestei creaturi se manifestă atunci când cineva îşi recunoaşte şi îşi dezvoltă latura feminină a naturii sale spirituale. Acea persoană îşi urmează atunci vocea sa interioară şi latura creatoare a vieţii. Esenţa sa negativă se manifestă atunci când cineva îşi neagă şi îşi reprimă această latură a sufletului său, rezultând astfel deviaţii de comportament şi alienare.

Pasărea Phoenix este în creştinism o pasăre sacră, simbol al reînvierii şi emblemă a Arhanghelului Mihail. Regăsim reflectări ale acestui mit şi în unele tradiţii populare. Astfel, Pasărea Măiastră din basmele româneşti este uimitor de asemănătoare cu Pasărea Simorgh a persanilor, care simboliza înţelepciunea divină şi perfecţiunea umană.





 
Inorogul (Licorna sau Unicorn)


Se spune că primul care ar fi văzut un inorog ar fi fost chiar Adam, în Grădina Edenului. Deşi nimeni nu a mai văzut unicorni de câteva secole încoace, totuşi credinţa în existenţa lor este larg răspândită în lume. Pentru unii, faptul că nu au mai fost văzuţi nu face decât să le sporească misterul; în timp ce alţii cred că inorogii mai există încă în regiuni extrem de îndepărtate, putând fi văzuţi numai de către oamenii de o virtute şi curăţenie a sufletului excepţionale.

În mitologia chineză, unicornul era un animal benefic ce venea printre oameni doar cu misiuni importante. Apariţia sa era văzută ca un semn bun, iar faptul că nu a mai fost văzut de multe secole arată că trăim într-o epocă de decădere. El va reapărea atunci când va veni timpul şi când bunătatea va domni din nou printre oameni. Numele chinez al inorogului, Ki Lin, este similar cu Yin-Yang. Se spune că unul dintre primii inorogi i-a revelat împăratului Fu His secretele scrierii, cu mai bine de 5000 de ani în urmă. Chinezii credeau de asemenea că inorogii pot prezice naşterea şi moartea unor oameni deosebiţi precum înţeleptul Confucius. În anul 551 î.e.n., mama lui Confucius, fiind însărcinată, a întâlnit în pădure un inorog care i-a dat o bucată de jad şi şi-a culcat apoi capul în poala ei. Ea a ştiut atunci că acesta era un semn de la zei. Pe bucata de jad era o inscripţie în care se vorbea despre marea înţelepciune de care va da dovadă fiul ei. Confucius a fost într-adevăr cel mai respectat filozof chinez. La bătrâneţe, se spune că a văzut şi el un inorog, înţelegând astfel că i se apropie sfârşitul.

În Geneză se spune că Dumnezeu i-a dat lui Adam sarcina să dea nume la tot ce îl înconjura. În unele traduceri ale Bibliei, inorogul a fost primul animal pe care Adam l-a numit, ridicându-l astfel deasupra tuturor animalelor din lume. Atunci când Adam şi Eva au părăsit Paradisul, inorogul a mers cu ei, devenind un simbol al castităţii şi purităţii. Există în Vechiul Testament şapte referiri clare la unicorn, deşi acum există discuţii referitoare la aceasta. Şi Talmudul face referiri la el. De-a lungul istoriei, biserica a ajuns să interpreteze inorogul în diferite feluri. În epoca medievală, el a devenit chiar simbolul lui Cristos, cornul său simbolizând uniunea dintre Cristos şi Dumnezeu Tatăl. Faptul că apare în Biblie însemna că niciun creştin adevărat nu se putea îndoi de existenţa sa. 


Licorna apare în unele planşe din tratatele alchimice. Acest animal fabulos, al cărui simbolism este în legătură cu cel de-al treilea ochi şi cu Nirvana, cu reîntoarcerea la Unitate, era destinat să le indice iniţiaţilor occidentali calea către aurul filozofal, şi anume transmutaţia interioară care are loc în procesul reconstituirii androginului primordial. Inorogul simbolizează, prin cornul său unic din mijlocul frunţii, săgeata spirituală, raza solară, sabia divină a discernământului, revelaţia, pătrunderea spiritului în natură, dar şi o punte între lumi. El reuneşte în sine cele două polarităţi sexuale şi le transcende, de unde ideea de puritate şi de virginitate. Inorogul evocă întotdeauna ideea unei sublimări miraculoase a vieţii carnale şi a forţei supranaturale care emană din ceea ce este pur. Cornul său are virtuţi magice: decantează apele poluate, vindecă boli, detectează şi anihilează otrăvurile şi nu poate fi atins decât de către o fecioară. 

La British Museum din Londra există un corn despre care se spune că ar fi de unicorn şi pe care oamenii de ştiinţă nu au primit permisiunea să îl studieze (cel puţin nu oficial). Se spune că inorogul se va întoarce. Aceasta poate fi doar o metaforă a ceea ce oamenii caută astăzi: adevărul, puritatea şi iubirea care s-au pierdut în umbra tehnologiei. Pentru a găsi inorogul, aşa cum l-au găsit strămoşii noştri, trebuie să uităm ceea ce am învăţat, să renunţăm la orgoliul nostru de stăpâni ai naturii. Trebuie să ne întoarcem la modul tradiţional de a privi lumea. Doar atunci il vom găsi, la fel ca şi pe celelalte făpturi extraordinare din noi ce abia aşteaptă să poată umbla iarăşi fără frică prin lume… 

sursa: Scribd (Parapsihologie) 

luni, 26 iulie 2010

Sinuciderea. Dezgustul de viata.



Dezgustul de viata ce pune stapanire pe anumite persoane, fara un motiv plauzibil, este efectul leneviei, al lipsei de credinta si deseori al societatii insasi. Pentru cel care isi exercita facultatile intr-un scop util si conform aptitudinilor sale naturale, munca nu are nimic arid si viata se scurge mai repede. El suporta vicisitudinile cu rabdare si resemnare, caci el actioneaza in scopul unei fericiri mai mari si mai durabile care-l asteapta. Omul nu are dreptul de a dispune de propria lui viata; numai Dumnezeu are acest drept. Sinuciderea voluntara este intotdeauna o incalcare a acestei legi. Sinuciderea poate fi si involuntara - de exemplu nebunul care se sinucide si nu stie ce face.


Uneori sinuciderea are ca scop evadarea din mizeriile si deceptiile acestei lumi. Este infaptuita de biete spirite care nu au curajul sa indure mizeria existentei. Dumnezeu ii ajuta pe cei ce sufera, si nu pe cei ce nu au nici putere, nici curaj. Framantarile vietii sunt incercari sau expiatii; fericiti cei care le suporta fara murmur, caci ei vor fi rasplatiti. Nefericire, din contra, celor care-si asteapta salvarea de la ceea ce numesc, in lipsa lor de respect, hazard sau noroc. Hazardul sau norocul, pot sa-i favorizeze intr-un moment al vietii dar numai pentru a-i face sa simta mai tarziu si mai crud nimicnicia acestor cuvinte.


Este considerata sinucidere si atunci cand omul care lupta cu nevoile se lasa sa moara de disperare. In acest caz, cei care au cauzat-o si care o puteau impiedica sunt mai vinovati decat sinucigasul, pe care-l asteapta indulgenta. Totusi, el nu este in intregime absolvit daca a fost lipsit de fermitate si perseverenta si daca nu s-a folosit de toata inteligenta pentru a iesi din mlastina. Nefericirea lui este mai mare decat disperarea nascuta din orgoliu, in sensul ca el este unul dintre acei oameni in care orgoliul paralizeaza resursele inteligentei si care rosesc la gandul ca existenta lor se datoreaza muncii bratelor, preferand mai degraba sa moara de foame decat sa se abata de la pozitia sociala avuta. Nu este de o suta de ori mai maret si mai demn sa luptam impotriva adversitatii, sa infruntam critica lumii usuratice si egoiste ce nu are bunavointa decat pentru cei avuti si care ne intoarce spatele chiar atunci cand avem nevoie de ea? A ne sacrifica viata din consideratie pentru aceasta lume este un lucru stupid, caci ea nu tine cont de aceasta.


Uneori, sinuciderea are ca scop scaparea de rusinea unei actiuni rele. Sinuciderea nu sterge greseala ci, din contra, o dubleaza. Daca am avut curajul sa facem rau, trebuie sa-l avem si pe acela de a-i suporta consecintele. Dumnezeu judeca, si in functie de cauza poate cateodata sa-si siminueze rigorile. Alteori, sinuciderea are ca scop impiedicarea rusinii ce se abate aspra copiilor sau familiei. Cel ce actioneaza astfel nu face bine, desi el crede contrariu. Dumnezeu ii va tine cont, deoarece este o ispasire pe care si-o impune siesi. El atenueaza fapta prin intentie, dar nu inseamna ca nu comite o greseala. Daca abolim abuzurile si prejudecatile societatii noastre, nu vom mai avea astfel de sinucigasi.


Cel ce-si curma viata pentru a scapa de rusinea unei fapte urate, dovedeste ca tine mai mult la stima oamenilor decat la cea a lui Dumnezeu, caci el va reintra in lumea spiritelor incarcat cu toate pacatele sale si lipsit de mijloacele de a le indrepta in timpul vietii. Adesea Dumnezeu este mai putin neinduplecat decat oamenii; El scuza cainta sincera si tine seama de dorinta de indreptare - sinuciderea nu indreapta nimic. Unii cred ca prin sinucidere va ajunge degraba la o viata mai buna. Alta nebunie! Luandu-si viata, el isi intarzie si mai mult intrarea intr-o lume mai buna si el insusi va cere sa vina sa-si sfarseasca aceasta viata pe care si-a curmat-o din pricina unei idei false. O greseala, oricare ar fi ea, nu va deschide niciodata sanctuarul celor alesi.


In cazul in care iti sacrifici viata cu scopul de a salva o alta viata sau a te face util semenilor tai, este sublim conform intentiei. Atunci sacrificiul vietii nu reprezinta o sinucidere. Insa Dumnezeu se impotriveste unui sacrificiu inutil si nu-l vede cu ochi buni daca se bazeaza pe orgoliu. Un sacrificiu nu este meritoriu decat prin dezinteres; daca cel care il savarseste are gandul la rasplata, acesta diminueaza valoarea gestului in ochii lui Dumnezeu. Orice sacrificiu facut in detrimentul propriei fericiri este meritoriu in cel mai inalt grad in ochii lui Dumnezeu, caci inseamna a practica legea caritatii. Or, viata fiind legata de bunurile pamantene pe care omul pune cel mai mare pret, cel care renunta la ea pentru binele semenilor sai nu comite deloc un atentat; este un sacrificiu pe care-l indeplineste. Dar inainte de a-l savarsi, trebuie sa reflecteze daca nu cumva viata sa este mai utila decat moartea.


Omul care piere ca victima a pasiunilor sau viciilor sale - desi stie ca ecestea ii grabesc sfarsitul, dar carora nu are puterea de a le rezista, deoarece obisnuinta a creat o adevarata necesitate fizica - comite si el o sinucidere - o sinucidere morala. In acest caz, omul este de doua ori vinovat: la el exista deopotriva o lipsa de curaj si o bestialitate si mai ales o uitare a lui Dumnezeu. Este chiar mai vinovat decat cel ce-si curma viata din disperare pentru ca a avut timp sa se gandeasca la sinucidere. La cel care o face instantaneu exista cateodata un fel de ratacire ce tine de nebunie; celalalt va fi mai mult pedepsit, caci intotdeauna pedepsele sunt proportionale cu constiinta faptelor comise.


Un om este vinovat si atunci cand are in fata o moarte teribila si inevitabila si incearca sa-si scurteze suferintele printr-o moarte voluntara. Este intotdeauna vinovat de a nu fi asteptat termenul fixat de Dumnezeu. De altfel poate fi cineva sigur ca acest termen a sosit in ciuda aparentelor si ca in ultima clipa nu poate primi un ajutor nesperat? Sinuciderea reprezinta intotdeauna o lipsa de resemnare si de supunere fata de vointa Creatorului. Consecinta actiunii va fi o ispasire proportionala cu gravitatea greselii in functie de circumstante. Nu este de condamnat o imprudenta care ne pune viata in pericol fara a fi necesar. Nu exista culpabilitate cand nu exista intentia sau constiinta de a face rau.


Femeile care in anumite tari sunt arse in mod voluntar odata cu trupul sotului decedat nu pot fi numite sinucigase. Ele se supun unei prejudecati si de multe ori o fac mai mult foerat decat din proprie vointa. Ele cred ca indeplinesc o indatorire si aceasta nu are caracter de sinucidere. Scuza consta in nulitatea morala a majoritatii obiceiurilor si in ignoranta celor care le aplica. Aceste obiceiuri barbare si stupide vor disparea odata cu cresterea gradului de civilizatie. Cei care, neputand suporta pierderea fiintelor dragi, se sinucid in speranta reintalnirii, nu-si ating scopul. Rezultatul este cu totul altul decat cel asteptat de ei, si in loc de a fi reuniti cu cei care constituie obiectul afectiunii lor, ei se indeparteaza pentru o lunga perioada de timp, caci Dumnezeu nu poate recompensa un act de lasitate si insulta ce i se face prin indoiala fata de Providenta. Ei vor plati aceasta clipa de nebunie prin suferinte mai mari decat cele pe care voiau sa le scurteze si nu vor avea in compensatie satisfactia la care nadajduiesc.


Consecintele sinuciderii sunt foarte diverse; nu exista pedepse prestabilite si in toate cazurile ele sunt conforme cu cauzele care le-au produs; dar o cauza careia sinuciderea nu-i poate scapa este dezamagirea. De altfel, soarta nu este aceeasi pentru toti, ea depinde de circumstante; unii ispasesc greseala imediat, altii intr-o noua existenta ce va fi mai rea decat cea careia i se intrerupse cursul. Religia, morala, toate filosofiile condamna sinuciderea ca fiind contrara legii naturii.


(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)

vineri, 23 iulie 2010

Actul credintei

 
 
 
Transmis de Steve Rother - 16 iulie 2010

 
Salutari de Acasa !

 
Liberul arbitru al planetei se iveste
 
 
Aceasta data marcheaza o zi foarte importanta din istoria planetei, pentru ca aceasta zi speciala reprezinta inceputul restului noului joc. Voi ati completat un joc total al liberului arbitru. Voi ati fost singurii din univers care nu ati avut interferenta, nicio ghidare definitiva pe umerii vostrii, asa cum au avut altii. Exista multe locuri in univers care au avut ancore petru a mentine evolutia locuitorilor lor pe cale, totusi umanitatea nu a avut nici una din aceste ancore. Voi ati atins acum nivele ale jocului, care nu au fost posibile niciodata inainte. Acesta a inceput in mod serios, deoarece toti umanii de pretutindeni fac un pas spre noul nivel. Corpurile voastre s-au schimbat si deja au inceput acest proces de evolutie; de a face loc pentru puterea si energia pe care o puteti detine in corpurile voastre fizice. Voi vedeti schimbari in structurile voastre economice, sociale, in societatile si colectivele voastre, toate acestea pentru a face loc pentru evolutia voastra si acum, veti incepe sa vedeti schimbari in ciclurile Pamantului insusi. Voi traiti pe o planeta noua, vibranta si multe straturi care au fost ascunse de voi de ani si ani, incep sa iasa la iveala.

 
Conectii puternice

 
Voi veti incepe sa intelegeti ca Pamantul este o parte din voi. Este la fel ca si cum cele doua maini ale voastre nu stiu ca ele fac parte din acelasi corp. Noi vedem aceasta conditie, ca si cum doi oameni pretind ca sunt separati, nu-si amintesc ca ei fac parte unul din altul. Pamantul este un corp fizic el insusi si un punct de conectare. Acum, voi veti simti ca propria voastra conectie cu pamantul a crescut mult, ca rezultat direct al evolutiei fizice pe care umanii o experimenteaza acum. Asa cum colectivul umanitatii continua sa se inalte, voi veti deveni mai constienti de aceasta conectie cu Pamantul, ca sursa a puterii, armoniei si echilibrului. Acum veti incepe sa deveniti constienti de conectia voastra si exista mai multe elemente ale acesteia decat putem impartasi cu voi. De multe ori am dori sa va daruim putina ghidare sau un ghiont bland in aceasta directie sau in cealalta, similara cu structura de ghidare care exista pe alte planete. Problema aici a fost ca fara o directionare, rasa umana ar fi cazut intr-un ciclu fara de sfarsit, existand, dar neevoluand. Asta s-a intamplat inainte, totusi acest timp este diferit.

 
Aliniamentul T - PATRAT aduce noua lumina
 
 
Dragii nostri, exista foarte putin de care sa aveti nevoie din ceea ce exista in exterior, daca invatati sa va accesati interiorul. Acum Pamantul incepe un nou tipar in aceasta zi si in ceea ce se numeste Aliniamentul T-Patrat (de fapt, a fost un aliniament in forma de T, format din: Saturn, Pluto si Uranus in ziua acestui channel. Asa cum a observat si Jim Self, aliniamentul T-Patrat a fost urmat in mod traditional de destabilizari politice si socio-economice, tensiuni si adesea precipitate valuri uriase de schimbare). Aceasta zi reprezinta un portal in timp si voi aveti o alegere: puteti plasa aceasta in propria voastra energie si sa faceti ceva pozitiv, in locul negativitatii care a fost adusa anterior. Este un timp in care umanii sa isi ia puterea inapoi, sa o mentina ferm, sa se joace cu ea si sa o foloseasca. Multi dintre voi sunteti atat de sensibili, incat va este frica sa va folositi puterea in diferite domenii, datorita efectului pe care il are asupra oamenilor. Noi va spunem ca voi sunteti Dumnezeu si aveti toata puterea pe care o percepeti in aceasta fiinta numita Dumnezeu. De altfel, asta nu parea sa se potriveasca in lumea voastra inainte, acum se va potrivi. Mult din ceea ce v-am spus noi despre asta inainte va deveni in curand foarte evident, pentru ca este dificil pentru umani sa inteleaga conceptul ca voi sunteti creatorul. Punctul de echilibrare este simplu: fiecare creator trebuie sa inteleaga ca el nu este singurul care are putere. De fapt, calea pe care voi faceti loc in vietile voastre pentru ca alti creatori sa aiba propria lor putere, va avea foarte mult de a face cu ritmul rapid in care evoluati voi. Acum este timpul nu numai de a detine propria voastra putere, ci si sa ajutati sa o aduceti in exterior, in fiecare persoana pe care o atingeti. De fiecare data cand treceti pe langa cineva pe strada, de fiecare data cand salutati pe cineva, cand ii strangeti mana, cand il imbratisati, acesta este momentul, dragii nostri. Aceasta nu este o practica. Este un lucru real si se intampla chiar in felul in care l-ati prezis voi.

 
Dumnezeu viziteaza emiterea luminii virtuale

 
Noi suntem atat de entuziasmati sa privim aceasta reusita foarte inalta al planetei, fara predeterminare. Nu numai ca ati evoluat dincolo de cele mai inalte potentiale ale voastre, ci acum voi deschideti usa pentru ca toti sa va urmeze. Sunt miliarde si miliarde de fiinte care va privesc fiecare miscare. Ca parinti mandri, noi privim si spunem: "Da, ei au facut-o. Da, s-a intamplat". Deci, imaginati-va, noi toti mergem intr-o camera, ne imbratisam si celebram minunata experienta de pe Pamant pe care o avem. Chiar atunci usa se deschide si intra Dumnezeu. Se lasa imediat o tacere si Dumnezeu spune pur si simplu: "Ce mai faceti? Aratati bine. Ma bucur sa va vad, prieteni. A trecut ceva timp. Voi nu ati fost capabili sa ma vedeti, dar eu va priveam. EU doar am dorit sa ma opresc si sa va spun ca ati facut o treaba minunata. Vreau sa impartasesc ceva cu voi, deoarece a existat o parte reflectata pe planeta voastra inca de la inceputul timpului, numita credinta. Credinta a fost folosita pe planeta Pamant de multe ori. Aceasta a fost folosita pentru control, evitare, motivare si frica. A fost folosita in multe domenii, deci Eu voi explica cum arata aceasta pentru mine. Acum Dumnezeu a atras atentia tuturor si incepe sa ne spuna povestea credintei: "Fiecare dintre voi incepe sa-si vada puterea cand are credinta. Credinta este o oglinda care a fost adesea folosita pentru a reflecta puterea. De-a lungul anilor, umanii au gasit multe lucruri in care sa-si aseze credinta si cu fiecare dintre ele, ei au vazut credinta. Vi s-a spus de multe ori iar si iar: "Doar trebuie sa aveti credinta". Deci, ce vor ei sa spuna mai exact? Ei spun ca atunci cand aveti credinta, il puteti vedea pe propriul Sine-Dumnezeu. Voi priviti la acea parte din mine care exista in fiecare dintre voi. Voi toti aveti o parte din mine in voi. Cand sunteti calmi, linistiti si cand va puteti elibera de dramele zilei, puteti simti acea parte din mine si puteti intra in ea. Acestea sunt cele mai mari oportunitati pe care le veti avea, impreuna cu credinta, de-a lungul intregii voastre istorii. Eu va spun ca toate religiile au inceput ca o incercare de a reflecta propria voastra putere. Ati privit vreodata la fiecare dintre religiile pe care le aveti pe Pamant? Toate acestea au cateva elemente in comun. Toate sunt o reflectie pentru a va ajuta sa va reamintiti cine sunteti voi. Reflectia va ajuta sa va intelegeti natura de a merge in aceasta sfera fizica de biologie si sa realizati de ce va simtiti singuri atat de mult timp. Acestea sunt uneltele pe care le-ati folosit si le-ati creat de multe ori, pentru a va permite sa va vedeti propria voastra putere. Acum voi intrati in acest timp, unde Pamantul incepe sa se schimbe. Propriile lui tipare eliptice se vor schimba, asa cum baza care a imputernicit umanii, va sustine acum mai mult imputernicirea voastra. Timpurile in care traiti acum sunt timpurile cand voi ati incercat sa realizati cel mai mult de cand ati venit in aceasta viata. Multi dintre voi au asteptat o intreaga generatie pentru a fi aici, la timpul potrivit. Voi ati facut-o, deci acum ce veti face cu aceasta realizare? Exista un motiv pentru care sunteti aici si voi simtiti aceasta profund in interior. Acesta este este cel mai bun loc in care sa va asezati credinta". Si cu asta, Dumnezeu spune: "La revedere" tuturor si ii imbratiseaza pe fiecare dintre ei. El se indreapta spre usa si toata lumea are lacrimi in ochi. Ei intreaba: "Dumnezeule, te mai intorci? Ne vei ajuta cand vom pasi in aceasta lume noua?" Dumnezeu se intoarce si spune: "Nu este nevoie sa ma intorc, pentru ca eu am credinta in voi". 
 
 
Aceasta este reflectia pe care fiecare dintre voi incercati sa o vedeti in voi insiva. Lasati-l pe Dumnezeu sa aiba credinta in voi. Fiti acea reflectie. Aratati-va puterea si frumusetea aici, pe planeta Pamant. Este timpul. Si mai presus de toate, bucurati-va de aceasta calatorie. Este menita pentru amuzamentul vostru. Este un joc pe care il jucati. Voi deja ati castigat jocul si acum il incepeti din nou. Noi ne bucuram atat de mult si va iubim foarte mult! Voi ati ajuns mai aproape de Acasa, fiecare dintre voi. Noi suntem aici pentru a zambi si a va saluta, asa cum voi alungati somnul de pe ochii vostri, asa cum va treziti din acest vis. Noi suntem aici pentru a va ajuta sa va reamintiti cine sunteti voi cu adevarat. Mergeti mandri in aceasta energie! Credeti si cunoasteti ca Dumnezeu crede in voi. Este cea mai mare onoare ca va putem saluta in acest fel. Noi plecam si va lasam cu trei ultime reamintiri: Tratati-va unul pe altul cu cel mai mare respect, hraniti-va unul pe altul cu fiecare sansa pe care o aveti si jucati acest nou joc bine impreuna! 
 
 
Grupul Espavo
 
 

luni, 19 iulie 2010

Similitudini si diferente intre vis si dedublare





Teoria trezirii din somn


Trezirile spontane în somn reprezintă germenii rari şi rudimentari ai dedublării. Poate vi s-a întâmplat spre dimineaţă, mai ales când somnul este uşor, să puteţi spune: "În acest moment visez…” Această idee, chiar dacă nu o definim prin limbajul gândirii, o sesizăm printr-o intuiţie imediată pe care nu am putea să o contestăm. Dacă aşa ceva ni s-a întâmplat deja, trebuie să ştim că acesta este germenul stării de trezire în vis sau dedublare conştientă. Insistăm asupra acestui fapt înţelegând corect că această stare este doar germenele a ceea ce noi urmărim de fapt. Pe de o parte, intensitatea acestei cunoaşteri imediate ar trebui multiplicată de o mie, de un milion, de un miliard de ori, pentru ca ea să se apropie de sentimentul de realitate pe care îl dă dedublarea; pe de altă parte, în dedublare apar elemente destul de diferite de cele ale visului.


Similitudini intre vis si dedublare 


Similitudinile intre vis si dedublare pot fi şi ele evidenţiate prin câteva elemente comune ce apar în desfăşurarea celor două fenomene:

1. În vis, ca şi în dedublare, natura imaginii este aceeaşi fără a fi uşor de definit exact această natură. Este precum în cazul în care ne gândim la o floare; chiar imaginea ei mentală vizualizată cu precizie, posedă ceva foarte diferit- din punct de vedere subiectiv- de visul acestei flori:cu excepţia celor cu o mare forţă de vizualizare visul pare mai clar şi mai real decât floarea voluntar imaginată. Ori, imaginile care survin în timpul dedublării sunt mai aproape de acelea ale visului şi decât de acelea ale imaginaţiei trezite. Am putea chiar spune că în gama impresiilor vii ale imaginilor formate apare mai întâi floarea imaginată, apoi floarea visată şi, în fine, floarea percepută în timpul trezirii în somn; aceasta din urmă reprezintă, un al treilea eşalon superior.

2. În vis, ca şi în dedublare, succesiunea imaginilor este foarte rapidă; ele nu sunt legate între ele prin cauze, efecte, obiceiuri şi necesităţi ineluctabile ca şi majoritatea imaginilor din viaţa curentă. Astfel, cel care decide să urce scara treaz este obligat să calce pe fiecare treaptă; dar în vis acestea vor putea fi sărite imediat sau pot foarte bine în timpul urcării să se transforme în munţi sau în lacuri. Este într-un anumit fel identic şi în dedublare: şi într-unul şi în altul, din cazuri, imaginile apar mult mai neprevăzut decât în viaţa curentă, lumea astrală fiind caracterizată de o mult mai mare libertate de acţiune decât cea fizică.


Diferente intre vis si dedublare


La confruntarea cu fenomene precum dedublarea sau visul conştient, mulţi se întreabă: "Dedublarea, nu este de fapt un vis?” Am putea chiar să adăugăm că există vise trăite, studiate de psihologia contemporană şi că, de fapt, dedublarea nu este nimic altceva decât o reverie în care eşti adormit. Este astfel necesar să punem în paralel caracteristicile diferite ale lor pentru a clarifica această situaţie abordând diferenţele şi similitudinile acestor procese (visul şi dedublarea).


1. Visul intervine in mod spontan la aproape toţi oamenii. Dedublarea nu survine decât după o lungă practică a exerciţiilor respiratorii şi musculare iniţiatice. (Apreciem că putem considera nerelevante aproape toate relatările pretinselor dedublări survenite în perioada acestei pregătiri).

2. In mod accidental, visul poate fi provocat de o uşoară excitaţie a organelor de simţ în timpul
somnului; visele agreabile pot fi produse prin excitaţii senzoriale adecvate. Dedublarea este în mod accidental deranjată de cea mai mică excitare a simţurilor: un mic zgomot, o atingere uşoară sau o lumină, întrerup plimbarea prin lumile subtile cu o senzaţie de revenire bruscă în corp, şi astfel, un rezultat magnific şi dificil de dobândit este compromis de un detaliu, printr-o senzaţie penibilă şi dezagreabilă.

3. In vis, subiectul resimte impresia unei activităţi mentale şi psihice obişnuite. In cazul dedublarii, subiectul ştie că se află într-o activitate mentală şi psihică excepţională.

4. In vis, subiectul trece de la o imagine la alta fără a păstra amintirea celei precedente şi fără a o dori pe următoarea. In cazul dedublarii, subiectul poate să-şi reamintească în timpul călătoriei psihice tot ce s-a întâmplat în orice moment şi poate să-şi dirijeze actele prin exercitarea voinţei ca şi în starea de veghe.

5. In vis este practic inutil să decidem, atunci când ne aflăm în stare de veghe, să visăm despre un subiect anume, şi cu atât mai mult să îndeplinim un anume act sau gest în timpul visului. Unii urmăresc să relizeze o programare a visului înainte de culcare, dar în măsura în care nu se obţine conştienţa în timpul somnului, rezultatele sunt anemice. In dedublare este foarte uşor să facem o programare a proiecţiei astrale şi reuşita este asigurată dacă înainte de a adormi luăm decizia de a merge precis într-un anumit loc; în timpul trezirii în somn această stare intervine asemenea senzaţiei realizării unui act prestabilit. Observaţie: dacă în starea de veghe este necesar un efort prelungit pentru a provoca dedublarea, dimpotrivă, înainte de a adormi nu este necesar să ne concentrăm în mod special asupra unei decizii pentru a o îndeplini (dacă acest fenomen intervine). Efortul de voinţă pentru a ne deplasa într-o zonă anume chiar îndepărtată sau a face un gest nu este nevoie să fie mai mare decât cel de a decide să ne punem, de exemplu, pălăria pe cap. Dacă proiecţia în astral se produce, suntem aproape siguri că îndeplinim deciziile stării de veghe cu un sentiment subiectiv de libertate şi uşurinţă, doar dacă nu cumva în urma unei decizii luate în stare de dedublare, ne hotărâm în ultima clipă să ne schimbăm decizia.

6. In vis procesele de gândire, raţionamentele se continuă rareori şi în mod dificil; deşi sunt semnalate şi câteva probleme rezolvate în timpul somnului (cazul descoperirii tabelului periodic al elementelor de către Mendeleev), se constată mai des că găsim exactă şi perfectă o soluţie care ne va părea absurdă în momentul trezirii. In cazul dedublarii, procesele de gândire, raţionamentele continuă în aşa manieră încât revenită în starea normală, fiinţa nu-şi condamnă judecata pe care o avusese în starea de dedublare, pentru că gândeşte în aceeaşi manieră în ambele stări.

7. In vis imaginile sunt de intensitate medie în raport cu cele ale vieţii curente, uneori mai intense, alteori mai puţin, alteori chiar mai slabe ca în cazul viselor în care se percep doar imagini alb-negru. In dedublare, imaginea posedă aproape întotdeauna o intensitate extraordinară raportată la aceea a stărilor de veghe sau de vis. Din această cauză ea este foarte veridică şi în primele dăţi pare chiar miraculoasă.


sursa: Parapsihologia (Scribd


Cititi si: Calatorii extracorporale

sâmbătă, 17 iulie 2010

Constiinta Unimii si meditatiile inregistrate pentru 17-18 iulie 2010




Azi, 15 iulie, cand scriu acest mesaj este zi de ton 11, Caine in calendarul mayas. 11 simbolizeaza rezolutia, este energia actiunilor dinamice care usureaza schimbarea, simplificarea si perfectionarea. Este vorba de inlaturarea aspectelor inutile. Iar cainele este gardianul legilor universale, al ordinii universale si sociale.  Este Poarta si conducatorul spre lumea mortii, este fidelitatea si dreptatea. Si este de pe Sirius -  cainele alb. Mayanmajix spune ca este o zi buna pentru a te bucura de familie si de prieteni. Asa ca ma dedic prietenilor mei si am sa incerc sa aduc in cuvinte, viziunea mea despre Convergenta Unimii. 

Din pacate, atunci cand e vorba de calendarul Mayas, cei mai multi se gandesc la profetii legate de sfarsitul lumii. Mare pacat, pentru ca intelegerea calendarului ne-ar ajuta sa intelegem multe lucruri legat de ce se intampla la nivel mondial, Universal chiar. Asa cum tot ceea ce se poate se perverteste in scopuri comerciale, asa avem o industrie intreaga in jurul conceptului de 2012. Dar care nu reflecta adevarul. Mayasii nu vorbesc despre sfarsitul lumii, ci despre accelerarea CREATIEI, despre accelerarea CONSTIINTEI. Avem carti minunate pe tema calendarului mayas: “Calendarul mayas si transformarea constiintei” de C. J. Calleman si “Codul intelepciunii mayase”, de Barbara Hand Clow, amandoua publicate de editura For You. Si sunt in pregatire si altele. Ne intoxicam cu informatii de tot felul, consumam intr-un mod bulimic informatii despre cum sa materializam  Ferrari-ul visat, cum sa preparam potiunea magica, cea care sa ne aduca iubirea visurilor…  si ramanem singuri si cu garajul gol, fara sa  intelegem pe ce butoane si in ce ordine trebuie sa apasam, ca sa ne gasim linistea. Sau poate reusim sa materializam ceva temporar, dar undeva sigur se creaza un dezechilibru, pentru ca cream din perspective chakrelor in inferioare. Incercam sa acoperim goluri interioare, prin satisfacerea nevoilor exterioare. In acest caz spatiul sacru al inimii noastre ramane neexplorat, puterea vointei blocheaza manifestarea vointei divine (chakra 5), iar puterea mintii nu cunoaste adevarul sacru “cauta numai adevarul” si punerea in  serviciul celorlalti. Ne concentram pe ceea ce CREDEM ca ne lipseste. Iar ceea ce ne lipseste cel mai mult, se afla sub nasul nostru, la propriu. 


Toata miscarea globala legata de Convergenta Unimii vorbeste despre a iesi din minte, a iesi din separarea pe care DOAR mintea o genereaza, a iesi din judecata, a iesi din tot ce inseamna dualitate. A folosi mintea doar ca pe un instrument, dar nu ca pe o un conducator in viata noastra. Va recomand cu caldura filmul “Calendarul mayas vine din nord”, care sigur va va da o alta perspectiva a vremurilor, a felului in care mintea este depasita de situatie. Doar dezvoltarea intuitiei, a vederii simbolice poate sa ne ghideze prin haosul care a inceput deja sa se desfasoare si care se va extinde, pana cand va destabiliza toate structurile distructive pentru Viata. Si daca ne gandim ca e vorba de structuri extrem de puternice, ne cutremuram. 

Vestea buna este ca, la nivel de constiinta globala, lucreaza milioane de suflete, pentru a sustine aceasta trecere in unime, in IUBIRE. Suntem sustinuti de fiinte de Lumina foarte puternice. Totul e sa ajungem la masa critica, pentru a face saltul. Principiul celei de-a 101 maimute explica foarte clar ce inseamna masa critica, pentru a face un salt in constiinta. Si pentru cine nu cunoaste acest principiu, voi pune in attachment un articol. Stim ca nivelul de constiinta al oamenilor este foarte diferit si, din pacate, extrem de multi oameni traiesc la un nivel de constiinta scazut. Dar tot asa stim ca o singura constiinta, o singura persoana cu un inalt nivel de constiinta poate sa influenteze, la nivel de constiinta, foarte multi oameni cu un nivel scazut de constiinta. Prin urmare, lucrarea care urmeaza sa se faca in 17 – 18 iulie este o lucrare la nivel inalt, pentru ca in ea sunt angrenate deja foarte multe suflete cu un inalt nivel de constiinta. Totodata, este o ocazie fantastica de a lucra la unison, intr-o vibratie foarte inalta cu aceste fiinte minunate. Gandindu-ne la principiul oglinzii, ne vom reflecta in aceste mari spirite de Lumina, acea latura de inalta vibratie a sufletului nostru (care, cu siguranta, asteapta cu nerabdare sa se manifeste). 


Multe persoane  mi-au cerut explicatii despre ce inseamna acest eveniment, in urma articolului din 11 iulie despre eclipsa de soare. Intr-un limbaj cu care suntem familiarizati ca natie, Constiinta Unimii s-ar traduce prin Constiinta Christica. Este, intradevar, cel mai inalt nivel de constiinta - Dar singurul care poate schimba mersul lucrurilor pe Pamant. Este timpul ca Legea Iubirii sa-si intre in drepturi. Au trecut 2000 de ani de cand Maestrul iubirii, Iisus, ne-a lasat aceasta lege. Si tot de doua mii de ani vehiculam, la nivel mental, aceasta informatie. Iubirea este cea care transcende orice separare, orice dualitate, orice judecata. “Iubește-L pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți”.  Asta inseamna Unimea. Iubeste si onoreaza toata Creatia lui Dumnezeu, Pamantul care te hraneste si te sustine si tot ce inseamna VIATA. Catastrofa din Golf ne trage foarte tare de maneca. Suntem responsabili pentru mostenirea pe care o lasam copiilor nostri. Suntem responsabili pentru tot ceea ce este si sta in noi puterea de a schimba. Sa ne deschidem  inima pentru a ne conecta la cea mai mare putere pe care o avem (am mai spus, campul magnetic al inimii este de 80.000 de ori mai mare decat al mintii ). Inima nu separa, nu judeca, nu cere nimic. Iubirea doar se daruieste pe sine. Corinteni 13 (Noul Testament) spune tot:  http://www.youtube.com/watch?v=W0DEPuWg1Aw


Si atunci cand vom pune mintea si inima in acord cu voia Divina se va infaptui tot ceea ce este de infaptuit. Inainte de toate, avem aceasta ocazie minunata in care se va lucra intens pe curatarea tiparelor, a programelor mentale, emotionale, comportamentale, pe care le caram si le rulam ca intr-un cerc vicios, uneori fiind constienti de ele, alteori nu. Aducem in structurile noastre programe distructive din vietile noastre precedente, in care NOI am creat istoria Pamntului si cine stie ce nelegiuiri am facut. Am trecut prin multe experiente foarte diferite, pentru a aduce sufletul nostru la nivelul la care este acum. Am experimentat foarte multe suferinte care ne-au atins si inchis inima si am produs multa suferinta, avand inimile inchise. E timpul sa le deschidem, constienti fiind ca acolo se afla toata puterea, in inima noastra si in momentul ACUM. Am ridicat ziduri in jurul nostru, pentru ca am fost invatati sa vedem pericole peste tot. Suntem educati asa, sa ne protejam, sa ne inchidem in cutiute, sa nu fim liberi si puternici…  E timpul sa ne descoperim puterea si sa o manifestam. E timpul sa eliberam tot ce ne suprima puterea. E timpul sa fim noi insine, in toata splendoarea si sa ne asumam vindecarea. Ne reflectam aceste programeunii altora - dar si Pamantului, pentru ca totul este unda in vibratie. Ne intalnim pe frecventele pe care le generam, ca un automat prin credintele pe care le avem despre lume si viata. Credintele noastre adanc inradacinate sunt cele care creeaza. Din pacate, foarte multe credinte distructive ne sunt induse prin mass media, care ne tin captivi in cutiuta fricii. E timpul sa indraznim sa pasim in noi insine, in puterea noastra. Si asta e credinta care ar fi bine sa o implantam in structurile noastre: nu suntem separati, suntem interconectati, suntem o singura fiinta la nivel de spirit, chiar daca suntem milioane de suflete. E timpul sa fixam adevarurile sacre la fiecare nivel energetic al nostru si sa cultivam adevarata putere pe fiecare nivel. In mediatatia de curatare pentru sambata, am sa lucrez pe fiecare nivel energetic, folosind puterile si adevarurile sacre ale fiecarei chakre (impropriu spus “am sa lucrez”, vor lucra cei care vor dori, impreuna cu ghizii care-i vor sustine).  


Am inregistrat  intai o meditatie ghidata de curatare si eliberare in iubire si recunostinta, a tiparele care au produs suferinta, separare, lipsa de iubire, frica, durere… Spun cu recunostinta, pentru ca toate acestea au avut ceva sa ne invete. De acum alegem sa invatam in bucurie si in Unime. Prima meditatie o vom face sambata 17 iulie 2010, dupa amiaza la ora 17.00 , ora Romaniei. O gasiti inregistrata aici:


A doua meditatie este cea de manifestare a intentiei Convergentei Unimii, intentie pe care ar fi bine sa o aducem in constiinta, in toata perioada care vine, pana in martie 2011 - asta este ceea ce spune Calleman:


“Eu, ca fiinta suverana, ma unesc cu Tot Ceea Ce Este, pentru a invoca prezenta echilibrului si a unimii, din mine si din lumea noastra. Eu sunt prezenta constienta a armoniei si reconcilierii, si sunt recunoscator pentru intregirea pe care o aduc in fiecare clipa. Si asa sa fie.”


A doua meditatie, cea de manifestare a intentiei Unimii, o vom face duminica, 18 iulie 2010 la ora 17.00. Aici gasiti a doua meditatie: 


Imi cer iertare pentru orice dizarmonie pe care o gasiti in inregistrari, pentru tot ce nu rezoneaza cu voi. Am incercat in timp scurt si cu mijloacele tehnice pe care le-am avut la indemana, tot ce am putut mai bine. Va multumesc pentru intelegere. O sa folositi in fundal muzica pe care o simtiti mai aproape de suflet. 

Cu drag!

Articol scris de Dana Erdei ( danutza_self@yahoo.com) - sursa: Editura For You 


              Convergenta Constienta 17-18 iulie

Pelerinaj de suflet la Medugorje




Pelerinaj la Medugorje si seminare spirituale in luna octombrie 2010

Medugorje (Bosnia Hertegovina) este unul din locurile din lume in care apare Fecioara Maria, oferind mesaje, viziuni si vindecari. Medugorje este un loc binecuvantat, un vortex energetic de vindecare care inlesneste primirea si cresterea darurilor noastre spirituale si vindecarea sufletului. Vom vizita locurile binecuvantate unde sunt consemnate aparitiile Fecioarei Maria si deasemeni comunitatea Cenacolo in ziua in care vizionara Marija care traieste in Italia primeste mesajul lunar de la Fecioara Maria. 


Deasemenea, vom face impreuna 2 seminare spirituale de vindecare si de primire a darurilor extrasenzoriale: 

  • In primul seminar vom lucra cu energiile divine pentru vindecare personala, vindecarea pe neam, vindecarea planetei si pentru primirea darurilor de vindecare.
  • In cel de-al doilea seminar vom lucra pentru armonizarea interioara a fiintei, pentru pregatirea si primirea darurilor extrasenzoriale, a darurilor spirituale.

Vom face exercitii de sensibilizare cu energiile divine, vom primi initieri si daruri divine potrivite misiuni fiecaruia dintre noi si vom creea conexia cu Ingerul Pazitor, cu un spirit personal de putere, cu energiile Duhului Sfant, ale Domunului Iisus si ale Fecioarei Maria.

Programul pelerinajului este urmatorul: 
  • Ziua 1-Oct 20 - Plecare din Bucuresti - cazare o noapte la Baile Herculane
  • Ziua 2-Oct 21 - Ajuns la Medugorje - cazare
  • Ziua 3-Oct 22 - Medugorje - excursie locuri spirituale
  • Ziua 4-Oct 23 - Medugorje - Seminarul de vindecare
  • Ziua 5-Oct 24 - Medugorje - Seminarul de primire a darurilor extrasenzoriale
  • Ziua 6-Oct 25 - Medugorje - participare la ceremonia primirii mesajului lunar
  • Ziua 7-Oct 26 - Plecare din Medugorje - cazare la Baile Herculane
  • Ziua 8-Oct 27 - Ajuns in Bucuresti 

In functie de numarul de participanti costul intregului program este intre 435 de euro si 345 de euro. Confirmarile dumneavoastra pana la 15 August ne vor ajuta in organizarea optima a acestui pelerinaj

Pretul include: 
  • transport cu autocar 3*, 2 soferi si ghid turistic,
  • 5 cazari cu demipensiune (mic dejun si cina) la vila 3* in Medjugorje, camere 2 paturi,
  • 2 cazari cu mic dejun la hotel 2* Baile Herculane,
  • participarea la cele 2 seminare

Confirmarea participarii impreuna cu avansul de 200 Euro pentru rezervarea excursiei (autocar, hotel, etc.) trebuie primita pana la data de 15 august. Restul (care variaza in functie de numarul participantilor) se achita pana la data de 15 septembrie. Datorita restrictiilor impuse de agentia de turism organizatoare, neincadrarea in aceste termene nu poate asigura participarea.


Pentru informatii mai detailate si pentru inscriere va rugam sa contactati pe Mihaela Badea

Astept cu drag sa mergem impreuna in acest loc miraculos.


Mai puteti citi: Invitatie la meditatie

vineri, 16 iulie 2010

Convergenta Constienta 17-18 iulie 2010


 
Pregatirile pentru promovarea Convergentei Constiente din 17-18 iulie 2010 au inceput deja. Desi  va fi necesar sprijinul si colaborarea activa a unui mare numar de oameni, bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca. E foarte posibil ca el va deveni un eveniment ce va influenta calea urmata de civilizatia noastra, prin stabilirea intentiei de a manifesta constienta unimii la scara mare, in concordanta cu al noualea val din Calendarele Mayase. Prin urmare, as dori sa-mi impartasesc  viziunea privind Convergenta Constienta si ce anume ar putea infaptui aceasta, intr-un articol care nu contine prea multe amanunte de ordin tehnic.


De-a lungul timpului, incepand cu Convergenta Armonica din august 1987, si poate chiar mai inainte de ea, un numar tot mai mare de oameni – si nu doar cativa mistici alesi – au ajuns sa cunoasca nemijlocit stari de unime cu toate lucrurile si o orientare plina de sens in propria lor viata. Insa, chiar daca uneori astfel de experiente ar fi putut fi iluminatoare sau extatice, ele nu au reusit sa modifice modul in care lumea noastra functioneaza, in general. Desi s-ar putea sa nu ne surprinda acest fapt, nu exista realmente nici un motiv ca el ar trebui considerat drept o supozitie luata drept buna. Astfel de experiente, ce apar uneori ca urmare a practicilor spirituale, au fost in mod clar incompatibile atat cu conceptia preponderent materialista despre lume, cat si cu cei care considera Divinitatea ca pe ceva separat de noi insine. Un numar tot mai mare de oameni au ajuns astfel sa cunoasca, in mod direct, ca unele “energii” mai inalte decat ei insisi lucreaza ca sa le aduca calauzire. In limbajul nostru obisnuit, discutam despre unele lucruri ce au fost "menite sa se intample" si despre alte lucruri ce "nu au fost menite sa se intample." Aceasta experienta directa a energiilor calauzitoare este un sentiment trait relativ recent de civilizatia noastra. El se intensifica, de asemenea, pe masura ce creste frecventa schimbarilor dintre energiile caracteristice calendarului, in timp ce ne apropiem de incheierea calendarelor mayase. E ca si cand, prin cresterea acestei frecvente, planul cosmic ne chema sa ne trezim si sa intelegem ca ne aflam aici dintr-o ratiune anume si ca universul are un plan de perspectiva. Aceasta trezire continua a generat o perceptie extrem de raspandita cum ca sfarsitul Calendarelor Mayase va aduce o “transformare a  constiintei".
 

Astfel de experiente sunt intelese, desigur, intr-o multitudine de moduri diferite, uneori fiind legate de o interventie divina sau de astrologie, in functie de individ. Totusi, ele par sa insinueze intotdeauna faptul ca universul are un tel mai inalt. Perceperea unei orientari atat de intentionate, ar putea fi cel mai mic numitor comun pentru cei ce vor alege sa participe la Convergenta Constienta. In ce ma priveste, am ajuns sa inteleg ce anume e "menit" si ce "nu e menit" sa se petreaca, in primul rand din perspectiva ampla oferita de Calendarele Mayase, pur si simplu datorita nenumaratelor dovezi stiintifice care demonstreaza ca energiile pe care aceste calendare le descriu, au antrenat evolutia in toate aspectele ei, de la inceputul timpului.


In paralel cu inmultirea experientelor de calauzire traite de indivizi, au existat si  numeroase initiative de a organiza, in zile speciale, meditatii sau alte evenimente internationale de natura spirituala, care se concentreaza pe o cauza constructiva, cum ar fi pacea. In orice caz, ceea ce simt eu ca trebuie ca noi sa intelegem este faptul ca, in ciuda acestor experiente de unitate individuala sau colectiva, cei care le traiesc continua sa fie in mare parte fragmentati. Pana in prezent, intentia de a manifesta constiinta unimii nu a fost, totusi, ferm ancorata in lumea noastra. Perceptia avuta despre o persoana care mediteaza este aceea ca ea face acest lucru ca pe o actiune privata, ce face parte din calea sa individuala. O meditatie pentru a vindeca Pamantul este privita ca un eveniment in esenta neangajant, de o zi sau doua, dupa care lucrurile revin la “treaba, ca de obicei". In general, in societate si in mass-media ei, meditatia e prezentata ca fiind un fenomen marginal, in ciuda numarului mare de oameni care o practica. In orice caz, simt ca aceasta Convergenta Constienta va fi – si trebuie sa fie – un eveniment unic, ce reprezinta mai mult decat o noua meditatie planetara. Este vorba despre ancorarea unei intentii de a manifesta, in permanenta, constiinta unitatii.


Fragmentarea actuala, atat a indivizilor cat si a grupurilor, este un punct critic. Eu cred ca acesta este punctul in care va interveni Convergenta Constienta, ca sa aduca speranta si viziuni pentru viitor. Unul dintre motivele pentru care intentia indreptata spre constiinta unimii nu a fost inca ancorata in realitatea unanim acceptata, este acela ca evenimentele nu ar fi atins o masa critica. Simt, totusi, ca un factor si mai important a fost acela ca experientele individuale si evenimentele nu au fost intelese intotdeauna drept demersuri in cadrul unui plan temporal cosmic, ce are o orientare clara spre constiinta unimii. Lipsa unui astfel de context temporal, se poate sa fi avut consecinte cu mult mai vaste decat recunoaste cea mai mare parte a oamenilor. El a afectat nu numai rolul celor care au devenit treji, ci si o gama variata de miscari grass roots (o miscare grass roots – este condusa de constituentii unei comunitati. Termenul indica ca fondarea miscarii si grupul care o sprijina este un act natural si spontan, subliniind diferentele dintre aceasta si o miscare condusa de structurile traditionale de putere. N.tr.) ce se concentreaza pe schimbare socio-economica treptata. Daca astfel de miscari nu pot sesiza modul in care aspiratiile lor fac parte dintr-un plan temporal cosmic privind planeta, ele vor fi, la randul lor fragmentate, iar roadele lor vor fi deseori temporare sau incorporate in civilizatia dualista deja existenta.


Fragmentarea experientelor constiintei unimii si lipsa unei intentii la nivel colectiv, de a se manifesta aceasta constiinta, au prin urmare consecinte mari, mult mai mari decat ar tinde sa creada majoritatea oamenilor. Ele influenteaza un numar foarte mare de organizatii si proiecte ce au potentialul de a fi benefice planetei noastre, deoarece acestea si miscarile sociale pe care le-au initiat, exista fara un context temporal. Asadar, toate miscarile similare ce intentioneaza sa materializeze o lume a constiintei unimii ar putea beneficia de pe urma participarii lor la Convergenta Constienta, tocmai pentru ca aceasta ofera un astfel de cadru temporal. De aici, mai reiese si un interes al puterilor aflate la conducere de a suprima informatii despre Calendarul Mayas, informatii ce-ar putea servi drept inspiratie si incurajare pentru cei ce doresc o noua orientare pentru civilizatia noastra.


Mass-media oficiala - incluzand insa, nelimitandu- se la Hollywood - a facut o reclama zgomotoasa unei perspective distorsionate asupra Calendarului Mayas -  o simpla data din viitor, in care e de asteptat sa se intample ceva dramatic. In aceasta interpretare, e aproape irelevant daca aceasta schimbare este privita ca fiind constructiva sau distructiva, de vreme ce, mai intai de toate, o asemenea perspectiva este atat de total incompatibila cu Calendarul Mayas. Prin urmare, mesajul transmis de mass-media a fost: "Nu va asumati responsibilitatea pentru co-crearea viitorului! Doar asteptati si priviti!" Nimic nu ar putea fi mai departe de perspectiva mayasa – si de adevar – decat obsesia unei singure zile din viitor, in care e de presupus ca ceva sa ne pice, pur si simplu, din cer. Calendarul Mayas descrie procese, procese ce au continuat sa se desfasoare de la inceputul timpului si care, treapta dupa treapta, au inaltat fiintele umane spre structuri mai avansate ale constiintei. Ca parte integranta din aceste procese, omenirea se indreapta acum spre initierea unui nou proces, cel de-al noualea val, menit sa ne conduca intr-un loc al constiintei unimii, in care nu am mai fost vreodata inainte. Prin urmare, solutiile din trecut nu sunt foarte potrivite ca sa mai fie aplicate, astfel incat ni se cere sa dezvoltam un nivel nou de creativitate.


Calendarele Mayase  au ajuns sa fie intelese intr-un mod ce ne priveaza de putere, in loc sa fie intelese ca niste instrumente de ghidare pentru transfomare pozitiva la nivel spiritual si social. Motivul principal al acestei intelegeri eronate este ca nu e cunoscut, in general, faptul ca nu exista doar un calendar, si ca, de fapt, exista noua calendare, ce sunt pe punctul de a se incheia simultan. Fiecare dintre aceste calendare descrie un val al miscarii de evolutie, iar cel de-al noualea dintre acestea este cel desemnat sa aduca constiinta unimii, care reprezinta speranta actuala a omenirii, intrucat el asigura un punct de plecare necesar pentru nasterea unei noi lumi. Totusi, daca nu exista o intentie colectiva si constienta, care sa sustina cu fermitate acest al noualea val, care e probabilitatea ca aceasta sa se materializeze? Unii ar putea chiar intreba daca fara a avea o astfel de intentie, de a manifesta constiinta unimii, oricine are motiv sa se planga daca nu se produce? Ca sa facem sa se produca acest lucru trebuie sa ne aliniem in timp cu acest calendar, altminteri, cred ca ne vom pierde puterea de a influenta cursul evenimentelor. Convergenta Constienta este stabilita de asa maniera, incat ne vom putea pregati dinainte pentru energiile ce urmeaza sa vina si, astfel, sa ne putem acorda cu ele. Spre deosebire de Convergenta Armonica din 1987, care a fost un eveniment relativ spontan, eu, unul, cred ca aceasta Convergenta Constienta din 2010, datorita vitezei  actuale a timpului - care e foarte mare - vom trebui sa fim uniti printr-o intentie comuna, ca sa putem produce o schimbare. Pe masura ce ne apropiem de manifestarea simultana a celor noua valuri, vor exista intrepatrunderi complexe ale valurilor, prin care ar fi greu sa ne miscam, fara o astfel de intentie comuna.


Viziunea mea pentru Convergenta Constienta este aceea ca ea va fi un eveniment care ii va ajuta pe oameni sa scape de fragmentarea si constrangerile curente, si care ne va inlesni sa co-creem viitorul, mai ales pentru ca, la ora actuala, multe din structurile consacrate ale societatii s-ar putea sa se naruie. Cu iminenta constiinta a unimii, multe lucruri care nu sunt compatibile cu ea devin, in realitate, vizibile intr-o noua lumina. Un numar tot mai mare de oameni isi pierd credinta in biserici ( Irlanda si SUA), moschei ( Iran),  precum si in bancheri si politicieni (pretutindeni) , si atat de multe lucruri din modul anterior de functionare a lumii ar putea fi rasturnate. Prin urmare, devine din ce in ce mai important sa stabilim o intentie de manifestare a constiintei unimii, drept fundament pentru solutii inedite. Oricum, eu nu cred ca aceasta Convergenta Constienta este pentru aceia care se cearta cu ei insisi, aratand cu degetul si criticand toate aspectele negative ale lumii noastre actuale si ale sistemelor ei de guvernare. Mai degraba, este pentru aceia care-si doresc sa creeze o intentie mai constructiva, sa o  ancoreze total si sa o materializeze in lume.


Astfel, o intentie de manifestare a constiintei unimii nu ne serveste doar ca sa ne calauzeasca - pe noi sau dezvoltarea noastra individuala - , ci ea se refera si la posibilitatea ca ar putea indruma, in general, civilizatia noastra. O astfel de intentie impartasita la nivel colectiv, detinuta de o masa critica de oameni, ar putea incepe sa aiba o viata de sine statatoare si sa dea o orientare unei varietati mari de proiecte. Daca e sa se intample acest lucru, este deosebit de hotarator ca intentia  sa fie mentinuta cu autenticitate, si nu sa provina din dorinta de a da bine in ochii nostri, in cei ai prietenilor, profesorilor sau maestrilor nostri. Doar o intentie impartasita in mod autentic, de o masa critica de indivizi suverani, ar putea juca un rol constructiv in co-crearea viitorului nostru. Prin urmare, inseamna ca aceasta Convergenta Constienta este pentru oamenii care sunt constienti de intentiile lor.


Constiinta unimii nu inseamna conformism, sau ca toti sunt fasonati dupa aceeasi forma ca sa gandeasca si sa arate identic. Mai degraba, constiinta unimii va genera o lume care este exact opusul conformistului. Deoarece constiinta unimii inseamna transcenderea dualitatilor de  judecare si a mentalitatii inerente de a domina, generate de valurile mai joase; ea are in vedere o varietate mult mai larga de puncte de vedere si stiluri de viata, decat inainte. Astfel, Convergenta Constienta se refera la reunirea, convergenta oamenilor din multe si diferite straturi sociale, avand pregatiri si puncte de vedere foarte diferite, pentru a exprima si a avea experienta unei intentii comune pentru viitor.


Cele doua zile initiale, 17 si 18 iulie 2010, ar putea fi zile ale experientelor individuale de trezire, cat si ale unei expresii colective cu privire la un nou angajament de a te inalta pana la cel mai inalt nivel al Calendarului Mayas si de a co-crea o lume cu adevarat intemeiata pe pace. Eu unul, in orice caz, nu cred ca ascensiunea neintrerupta va fi usoara si nimeni nu stie cu exactitate cat timp va dura pana ce se stabilizeaza noua lume, intemeiata pe aceasta noua constiinta. Totusi, mai stiu ca doar cu ajutorul unei intentii comune, aliniate planului cosmic, exista vreo speranta justa pentru vreun viitor. Convergenta Constienta este legata, prin urmare, si de repunerea Calendarului Mayas la locul ce i se cuvine, acela de ghid pe calea comuna spre o lume bazata pe constiinta unimii. In aceste vremuri de schimbare impresionanta, devine tot mai important sa avem o intentie puternic ancorata, cu care sa fim in legatura, pe masura ce ne apropiem de incheierea completa a celor noua calendare. Cred ca doar o astfel de intentie, care sa existe la nivelul civilizatiei noastre, poate fi de folos ca sa ne ofere indrumare intr-o perioada de timp in care este foarte posibil ca vechile structuri sociale sa se destrama. Profetiile Hopi, de pilda, ne indeamna sa ne reumim si sa fim buni unii cu altii. Ei ne aduc la cunostinta faptul ca vremea lupului singuratic s-a incheiat. Putem supravietui doar daca cooperam in vederea atingerii telurilor comune. Acest lucru ii este clar si oricarui crestin credincios.


Multi oameni inteleg ca va exista o necesitate de a re-crea civilizatia noastra in viitor, de parca seria de dezastre naturale nu le-ar fi spus ca acestea s-ar putea sa fi ajuns, acum, la punctul terminus. Ca sa iesim din aceasta fundatura, multi sugereaza schimbari profunde in sistemul nostru economic si social actual, pentru ca omenirea sa supravietuiasca intr-o lume mai buna. Aceasta implica si Convergenta Constienta, drept un eveniment de a lucra in retea, intr-un sens foarte amplu. Daca Convergenta Constienta poate reuni oameni ce vor sa cunoasca aceasta noua orientare, iar acestia traiesc aceasta experienta, ei vor fi atunci sustinuti de energiile planului cosmic. Atunci, voi spune ca viziunea mea pentru acest eveniment va fi fost implinita. Si, tot in viziunea mea se inscrie si faptul ca milioane de oameni isi vor impartasi propriile viziuni, intemeiate pe aceasta intentie comuna de manifestare a constiintei unimii. Pregatirile pentru cel de-al noualea val vor ingadui ca multe aspiratii constructive sa fie ancorate intr-un proces plin de semnificatie. In clipa in care milioane de oameni declara ca exista o menire mai inalta pentru aceasta planeta - decat cea de a dispare in urma unei serii de dezastre - , in clipa aceea, eu cred ca providenta va incepe sa actioneze. Atunci cand milioane de oameni isi explica unii altora ca si ei vad o menire mai inalta in viata, si intentioneaza sa o manifeste impreuna, atunci, un pas semnificativ spre implinirea planului cosmic va fi fost facut.

Carl Johan Calleman, 5 Jaguar.
Stockholm , 27 martie 2010, 5 Ahau


Misiunea Convergentei Constiente este sa reuneasca oamenii care nutresc intentia comuna de a atinge o masa critica de energie armonioasa, care sa sustina reconcilierea launtrica si cea exterioara. Ne reunim, in spiritul unitatii, ca sa vindecam ranile ce ne separa, ca sa aplanam conflictele ce ne divid, ca sa insufletim idei si actiuni care sa exprime unimea noastra, ca sa ne reunim in inima si minte, pentru a intampina cu bucurie nasterea unei noi lumi.  Un val de unime creste, pe masura ce ne apropiem de ziua Ceremoniei Convergentei Constiente, din 17 si 18 iulie. Acest weekend va reprezenta convergenta si punctul de lansare pentru exprimarea constiintei unimii in lunile şi anii ce urmeaza, pe masura ce intampinam in mod pro-activ, si ne co-creem noua lume. Va rugam sa vizitati pagina The Conscious Convergence Group  ca sa vedeti numeroasele evenimente unice ce vor fi organizate in intreaga lume pentru acest program. Odata ce v-ati alaturat grupului, puteti forma un sub-grup ca sa va enumerati propriile evenimente, ce vor fi postate atat in pagina de grup principala, cat si pe pagina evenimentelor de  pe pagina Pasiune comuna. Informatii suplimentare privind programul Convergentei Constiente sunt oferite membrilor pe pagina noastra gratuita Announcement List.


Convergenta Constienta este o activitate de colaborare la nivel planetar a indivizilor si organizatiilor, al caror tel este sa stabileasca intentia pentru, si sa demonstreze infaptuirea constiintei unimii, atat la nivel individual cat si in cadrul comunitatilor din intreaga lume. Toate traditiile de intelepciune si credinta sunt invitate sa se alature si sa contribuie la exprimarea modului in care noi, ca specie aflata in evolutie, putem transcende granitele si ideologiile depasite, pentru a putea implini un destin cu mult mai maret decat ne-ar putea indica istoria. 


Arborele Cosmic al Vietii -  Carl Calleman


Ceremonia pentru re-crearea Arborelui Cosmic al Vietii: aproape in mod universal, culturile stravechi de pe planeta noastra au respectat cele Patru Directii Sacre. Un exemplu bine cunoscut il constituie ceremonialul Medicine Wheel (instrument de ceremonial reprezentat de un cerc sacru; N.tr.),  practicat de indienii nativi din America de  Nord, in timp ce conceptul celor patru ingeri pazitori ai celor patru directii cardinale era impartasit, de exemplu, de traditia chineza, budista si iudeo-crestina. Arborele Vietii (Axa Polara) era adesea vazut drept centrul si obarsia diferitelor energii ale celor patru directii, fiind profund legat de constiinta planetei noastre si de evolutia ei. La Convergenta Constienta, oamenii se vor reuni, printre multe alte locuri, in Vest (Inteleptii mayasi), in Nord (Scandinavia) , in Est (Singapore si Bali, Convergenta chinezo-hindusa) si in Sud (Africa de Sud, inclusiv reprezentanti ai poporului San - cea mai veche cultura de pe planeta), in actiuni practice ce asigura cadrul general pentru ceremoniile planetare, care sa cinsteasca cele patru directii. Cat timp oamenii se vor reuni in cateva locatii din Hawai, inca mai asteptam participanti in Gabon sau in alte zone din Africa Centrala.  Prin reuniunile oamenilor in cele patru directii, Convergenta Constienta ofera posibilitatea conectarii cu celelalte ceremonii (ce au loc in toate cele patru directii), ca pe o modalitate de a readuce la viata Arborele Vietii.


Avand la baza intentia de a demonstra constiinta unimii, ar trebui ca pretutindeni, meditatia sa constituie o parte din Convergenta Constienta, participantii intreband Divinitatea (inteligenta mai inalta): “Ce trebuie sa fac ca sa contribui la manifestarea constiintei unimii?”, sau “ Ce pot face ca sa slujesc la materializarea planului cosmic?” Convergenta Constienta este doar inceputul, iar cei care-si stabilesc intentia ar trebui ca, dupa acest eveniment, sa-si puna zi de zi aceste intrebari si sa actioneze in concordanta cu raspunsurile pe care le primesc. Convergenta Constienta este ca o tabara de baza pentru aceia care aleg ca, in timpurile ce urmeaza, sa devina co-creatori ai planului cosmic. Acest lucru se va intampla in rezonanta cu Arborela Cosmic al Vietii. Cereti si vi se va, insa trebuie ca noi sa cerem o transformare in directia constiintei unimii, ca sa o vedem infaptuindu- se. 
 

Intentia Comuna a Convergentei Constiente
 

“Eu, ca fiinta suverana, ma unesc cu Tot Ceea Ce Este pentru a invoca prezenta echilibrului si a unitatii, din mine si din lumea noastra. Eu sunt prezenta constienta a armoniei si reconcilierii, si sunt recunoscator pentru intregirea pe care o aduc in fiecare clipa. Si asa sa fie.”


Aceasta colaborare planetara ne pregateste pentru al Noualea Val de evolutie a constiintei, dupa cum arata Calendarul Mayas, un sistem dezvoltat de o civilizatie straveche si respectata. Inteleptii mayasi ne invita sa ne aliniem cu planul divin privind cea mai grandioasa realizare a omenirii, si sa recunoastem faptul ca “suntem una cu totii, asemenea degetelor de la mana.” – Marele Intelept Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj , "Lupul Hoinar”. La nivel local si planetar, activitatile de stabilire a intentiei, meditatiile si rugaciunile vor fi sincronizate in lunile ce preced si urmeaza programului principal, din 17 si 18 iulie 2010.


Despre Pasiunea Comuna


Pasiunea Comuna este o lucrare de cooperare sociala la nivel planetar a indivizilor si comunitatilor care impartasesc compasiunea, ca pe o pasiune comuna. Misiunea lor este sa creeze armonie la nivel social si de mediu inconjurator, prin actiuni de constiinta colectivă bazate pe stiinta. Pasiunea Comuna primeste persoane si organizatii din toate domeniile vietii, care sa ne ajute sa ne indeplinim viziunea comuna. Pentru mai multe infomatii vizitati: http://commonpassion.org/
 
 
Sursa: http://www.mayanmaj ix.com/cc_ event.pdf  via Editura For You. Traducere de Diana Stefani (www.nlpedgenow. com)
 
 
Cititi si articolul din 24 martie 2010: Convergenta Constiintei